Voor als je wilt scheiden

Denk jij er iedere dag aan om te scheiden? Afval scheiden kan lastig zijn: je wilt het natuurlijk goed doen en consequent zijn. Maar in de drukte van alledag schiet het er nog wel eens bij in. De bakken van BinBang helpen je een handje en maken scheiden een stuk gemakkelijker en stijlvoller.

Columbs by Kari Bin Bang voor als je wilt scheiden 2
Columbs by Kari Bin Bang voor als je wilt scheiden 5
Columbs by Kari Bin Bang voor als je wilt scheiden 6

Over BinBang

BinBang is een super tof, jong bedrijf met een hele belangrijke missie. Ze willen zo veel mogelijk mensen bewust maken van het belang van afval scheiden en ze helpen dit op een zo efficiënt mogelijke manier te doen. Duurzaam gedrag is helemaal niet ingewikkeld, maar haalbaar voor iedereen. De BinBang bakken helpen hierbij. Lees hier meer over hun verhaal.

De afgelopen weken heb ik de BinBang uitgeprobeerd en in deze blog laat ik je weten wat ik ervan vond en of het wellicht ook iets voor jou kan zijn!

Ons afvalgedrag

Wij scheiden al heel lang ons afval en vinden dit ook heel erg belangrijk. Eerst konden we alleen maar papier en glas scheiden, daarna kwamen er plastic bakken bij ons in de buurt bij en toen we anderhalf jaar geleden verhuisden konden we ook groen afval scheiden. We hadden een systeem in onze bijkeuken staan. Het werkte, maar het was niet ideaal. Omdat de bakken erg groot waren, lieten we alles te lang staan, waardoor we vervolgens met overvolle, zware tassen alle recycle bakken langs moesten. De BinBangs waren dus zeer welkom. O, en mocht je je afvragen wat we met onze vorige afvalbakken hebben gedaan, scroll dan even naar beneden, want die hebben we natuurlijk niet weggegooid 😉

Onze bakken

De bakken van BinBang zijn uiteraard gemaakt van gerecycled materiaal. Je kunt ze stapelen, dus je kunt zelf kiezen hoeveel je er bovenop elkaar wilt zetten. Er komt een verzwaringselement mee, zodat de bakken goed blijven staan en je kunt ze zelfs nog aan de muur vastmaken.  Ik heb gekozen voor witte randen, maar er zijn ook andere kleuren. Die randen zijn overigens ook gelijk hengsels, zodat je gemakkelijk met je volle bak naar de recyclebak kunt. We kregen een houten plank voor op de bovenste BinBang, die je kunt gebruiken als snijplank. Verder kregen we van BinBang ook een groen-bakje, voor ons groen afval.

Columns by Kari Afval scheiden huishoudhacks
Columns by Kari Plastic scheiden
Columns by Kari Papier scheiden BinBang

Onze ervaring met scheiden met BinBang

Het eerste wat ik dacht toen ik de bakken uitpakte was, o jee, is dit wel groot genoeg? Wij produceren, ondanks dat we afval scheiden, (te) veel afval. Bakken vol papier, plastic, glas, eten en troep. De BinBangs zijn 32 x 39 x 37 cm per bak, met een inhoud van 29 liter. In de eerste week kwamen we er al achter dat dit ruim genoeg was. Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien past er een heleboel plastic en papier (een hele AH tas vol) in. Glas legen we niet zo vaak als de rest, maar je kunt flink wat potten pindakaas en flessen wijn kwijt in 29 liter. Kortom; de bakken van BinBang nemen heel weinig ruimte in, maar er past meer in dan je in eerste instantie denkt. Super efficient: je kunt ‘m overal kwijt. Ik vind het design ook mooi. Gewoon schoon en strak. Ik vind het plankje erbovenop ook mooi. En de hengels super handig. Dus, ik raad ‘m zeker aan!

Wil je zelf ook een BinBang bestellen? Of wil je gewoon meer weten over BinBang? Neem dan een kijkje op de website.

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met BinBang. Wil je hier meer over weten, lees dan mijn disclaimer!

 

2 thoughts on “Voor als je wilt scheiden

  1. Ik heb de bakken ook en ben er super blij mee! Heb ze ook een tijdje gebruikt om speelgoed in op te bergen en zag er ook wel ander nut in. Het liefst heb ik op elke kamer een toren die ik dan weer op een andere manier gebruik ??

Leave a Reply