Vliegen met een Dreumes: Dit zit in onze Handbagage

Morgenavond zitten we op Curacao! Ik kijk er zo naar uit! Maar eerst nog even die vliegreis van tien uur. Ik heb ‘m al vijftig keer gedaan, maar nog nooit met Isaya. Ik ben een planner. Ik denk altijd alles graag uit tot in de details, zoek informatie op en maak dan lijstjes. Heel veel lijstjes. Hier is er eentje: 18 dingen die echt mee moeten in de handbagage, als je vliegt met je kleintje! Goed voorbereid op reis scheelt een hoop gedoe, stress en overbodige vermoeidheid. En voor de rest: Ku Dios Ke, landen we veilig op het eiland.

Slaap en Comfort

Je stoel upgraden is geen overbodige luxe. Wij kiezen daarnaast ook altijd voor de voorste stoelen, zodat er niemand voor ons zit. Je betaalt nog een beetje extra, maar de ruimte en comfort die ervoor terug krijgt is het helemaal waard. Desalniettemin is het een uitdaging om comfort te creëren in het vliegtuig. Zo gaan wij dat aanpakken:

1. Draagzak
 Ik kan me niet voorstellen dat ik het zonder zou moeten doen. Op de airport, maar vooral in het vliegtuig. Dreumes erin, speen in de mond en waggelen maar. Ze is zo vertrokken. Lekker warm en dicht tegen mama aan.

2. Cashmere Ik hul Aya en mezelf volledig in cashmere tijdens de vlucht. Er is niks zachters, comfortabelers en fijners. Aya’s cashmere pakje van de H&M was echt de beste aankoop van de winter. Mijn favorieten komen natuurlijk allemaal van Repeat Cashmere. Deze poncho is ideaal: hij kan om de draagzak heen, maar kan tegelijkertijd als dekentje dienen als Aya’s op schoot of op de grond slaapt. En is hij on sale nu!

3. Warme voetjes Zodra we in het vliegtuig zijn, gaan de schoenen uit en de sloffen aan. Super fijn, warm en zacht aan je voeten.

Skincare in the Air

4. Lees hier mijn blog over de skincare producten die ik meeneem in de handbagage. Je huid droogt onwijs uit in de lucht, dus het is belangrijk hier extra aandacht aan te besteden tijdens en na het vliegen. Voor Isaya neem ik ook heerlijke facecream en babyolie van The Giftstore mee zodat haar huidje niet uitdroogt tijdens de vlucht.

Tien uur is laaaang

Columns by Kari Flight essenitals for toddler

 

5. Vermaak Ik heb de halve blog-wereld afgestruind voor leuke activiteiten voor in het vliegtuig. Altijd goed: stickers. Heel veel stickers (Action). En een stickerlandschap (Flying Tiger). Maar ook: een plakboek (Hema). Waar niet alleen de stickers in kunnen, maar ook tekeningen in kunnen worden gemaakt (prinsessen krijtjes van de Action) en de stewardess iets in kan schrijven (dankjewel A Lovely Adventure voor deze tip!). Aya kan het de rest van de vakantie gebruiken als tekenboek. Na afloop van de vakantie plakken we er wat foto’s bij en ze heeft een mooi aandenken aan haar eerste trip naar Curacao. Verder nemen we natuurlijk een paar kleine boekjes, een magnetisch tekenbord en Peppa Pig. Peppa is klein, kletst op batterijen en vermaakt mijn dreumes uuuuren.

Een Appeltje voor de dorst

7. Netflix De iPad gaat mee, met gedownloade series van Netflix, voor Aya. Natuurlijk houdt Peppa Pig haar hier ook gezelschap tijdens de vlucht.

8. MacBook
En dan kan ik mooi even een serie kijken op mijn Macbook. Of wat foto’s editen, of een blogje tikken. Fijn.

9. Powerbank Nodig om alle appeltjes op te laden tijdens de lange vlucht.

Even een momentje voor mezelf

10. Harper’s Bazaar Ik heb geen illusies over het eindelijk uitlezen van de laatste John Irving in het vliegtuig. Maar zodra Aya slaapt, lees ik mijn favoriete tijdschrift: Harper’s Bazaar. De nieuwste editie viel vandaag op de mat!

11. Slaap masker
Ik kan bijna nooit slapen in het vliegtuig, maar het is wel fijn om even te rusten. Dit slaapmasker van LilySilk is zo fijn en zacht! Ik doe mijn Talika Eye pads eronder en pak even een momentje voor mezelf.

Keep it Clean

12. Vuilniszakjes Die mini-zakjes die je in het vliegtuig krijgt zijn natuurlijk nooit groot genoeg voor alle troep die je verzamelt als je reist met een kind. We nemen twee kleine vuilniszakjes (Action) mee die je kunt ophangen en gemakkelijk kunt sluiten. Zo houden we de boel een beetje schoon.

13. Kleertjes
Neem altijd schone kleren en ondergoed mee. In ieder geval voor je kindje, maar ook voor jezelf. Zelfs al krijg je geen beker sap over je heen, of wordt je kindje niet misselijk, dan is het nog steeds fijn om in een schone outfit uit te stappen. En in ons geval: in een luchtige outfit.

14. Luiers
Spreekt voor zich, maar neem voldoende luiers mee. Niet alleen voor de vlucht, maar ook voor daarna. Je vlucht zal maar vertraging hebben of je koffer zal maar kwijtraken.

15. Tasje Zodra het vliegtuig in de lucht is, haal ik een tasje uit de handbagage en vul het met alles wat we nodig hebben tijdens de vlucht. Dan kan Aya af en toe iets nieuws kiezen uit de tas, hoeven we niet steeds ongemakkelijk de handbagage te pakken en houden we onze plek een beetje opgeruimd.

Columns by Kari LilySilk
Columns by Kari Cute Beach Bag
Columns by Kari Goodies van Organix
Columns by Kari Rescue Druppels van Bach

 

Snacken en Slurpen

15. Lege waterflesjes Nee, je mag geen water meenemen door de douane. Maar wel lege flesjes. Als je dan eenmaal door de laatste controle bent en wacht tot je gaat boarden, is er altijd nog een toilet. Daar vullen we onze lege doppers en Aya’s drinkbeker.

16. Lekker hapje Vliegen zonder snacks is niet fijn. In het vliegtuig is de keuze beperkt en prijzig. Dus we nemen altijd wel wat lekkers te snacken mee. Voor Aya nemen we deze gezonde en super lekkere Goodies van Organix mee. De groente- en fruit chipjes, rijstwafeltjes, koekjes en smoothies zijn ideaal voor onderweg. Verder nemen we haar Alpro Groeidrink mee.

Chill out Mama

17. Druppeltjes Ik vind het retespannend, vliegen met mijn kind. Maar ik wil die spanning natuurlijk niet op Aya overdragen. Daarom gaat er Bach Rescue Spray en Lavendel olie mee. Natuurlijke middeltjes die ontspanning bieden maar je niet suf maken of je reactievermogen verminderen. De Rescue Spray is om in te nemen (bestaat ook in een kinder-variant!). De Lavendelolie om op de huid te smeren.

Reisapotheek

18. Medicijnen Altijd verstandig om een kleine reisapotheek aan te leggen als je op vakantie gaat. In de handbagage moet in ieder geval zitten: zoutoplossing voor baby’s/kinderen. Even druppelen 15 minuten voor stijgen en landen en je kindje heeft minder last van de druk. Verder: paracetemol, voor jezelf en voor je kindje. En natuurlijk medicijnen die je gezin dagelijks gebruikt (vraag eventueel een medicijnenpaspoort aan bij je apotheek).

Thank you for reading!

3 thoughts on “Vliegen met een Dreumes: Dit zit in onze Handbagage

  1. Hoi Kari,
    Super lief dat je mij hebt genoemd! Ik hoop dat jullie een super relaxte vlucht hebben gehad!. Ik leer nu ook weer wat van jou meeneem lijstje want ik ben nu wel erg nieuwsgiering naar de Rescue Spray! Ook de afvalzakjes superhandig, want inderdaad die spuugzakjes zitten altijd zo snel vol! Geniet lekker van jullie vakantie!

    1. O fijn dat ik jou ook weer heb kunnen inspireren! Die afvalzakjes waren echt een uitkomst! We hebben er DRIE gevuld tijdens de vlucht. De rescue spray heb ik ook best veel gebruikt: vooral voor de vlucht en tijdens turbulentie. Volgende keer neem ik de kindervariant mee, voor Aya!

Leave a Reply