Gastblog: Liefde voor Kamperen

Bij het woord kamperen zag ik altijd mensen met een wc-rol onder hun armen voorbij struinen, op weg naar een vies stinkend wc’tje. Of met overvolle vuile vaat, in gekleurde teiltjes, in een rij zag staan bij de kraan. En ik kreeg  toch ook een beetje de kriebels bij het idee om alle luxe te moeten missen die normaal zo vanzelfsprekend voor ons zijn! Als klein meisje bezocht ik samen met mijn ouders en zussen ook een hoop campings, maar toen lag de verantwoording meer bij hen en was ik daar eigenlijk nog niet zo mee bezig.

Toch leek het campingleven mij eigenlijk wel weer heel leuk in plaats van de standaard all inclusive hotels! Mijn vriend en ik zijn vrij impulsieve personen en hebben vorig jaar hals over kop een caravan gekocht via Marktplaats. Na veel gelach, een pizzadate, logeerpartij op ons parkeerterrein en wat gepoets in en aan de caravan zijn wij  twee weken daarna met ons dochtertje (toen bijna 10 maanden oud) naar Spanje vertrokken!

Ik kan niet anders zeggen kamperen met kinderen is ÉÉN GROOT FEEST. We hadden zelfs besloten om de caravan achter te laten: hij is door een bedrijf opgehaald en gestald. Dit jaar gingen we weer naar dezelfde camping (Camping Interpals) en daar stond onze Bürstner weer netjes afgeleverd. Ideaal! Wat ons betreft zullen er nog vele andere jaren volgen want wij zijn meer dan FAN en hebben weer volop genoten.

Lees ook de gastblog van een thuisblijf mama

Er zijn tegenwoordig hele mooie, luxe campings. Onze camping bijvoorbeeld heeft hele ruime staanplaatsen. En er is op 25 m afstand een heel groot en mooi sanitairgebouw wat goed onderhouden wordt en ook voorzien is van babybadjes, douches en een aparte ruimte met was/droogmachines! Je eigen wc-rol kun je dus thuis laten!

Naast de receptie zit er een eigen supermarkt en een bakker “met smorgens vers warm stokbrood”. Dat is ons ochtendritueeltje. Heelrijk! Verder is er een groot zwembad met los peuterbadje, volop animatie, een klimbosje, een speeltuin, veel andere kinderen om mee te spelen, een restaurant, snackbar, internetcafe en een bar. Kortom voor iedereen is er wel iets leuks te doen.

Onze camping is aan de prachtige Costa Brava, vijf minuten van Platja de Pals. Er zijn zoveel mooie strandjes, baaitjes, restaurantjes, speelgebieden, markten, dorpjes en winkeltjes in de buurt. Je verveelt je geen moment.

Tips voor als je gaat kamperen met kinderen

TIP 1: Kampeerseizoen

Als je nog geen schoolgaande kinderen hebt en van nog meer rust wil genieten kun je het beste in het voor- of naseizoen gaan. Dit is dit iets voordeliger.

TIP 2: Dagplanning

Onze dochter Liv slaapt nog 1 keer ‘s middags. we hebben bewust ‘s ochtends of ‘s middags een activiteit gedaan en haar niet een hele dag ergens mee naar toe genomen. Liv is echt een meisje van het ritme en zo hadden wij ook ‘s middags lekker wat vrije tijd voor ons zelf!

TIP 3: Je eigen stekkie

Wij zijn echt van die hollanders die nog net niet onze hele inboedel van huis meenemen. Van een overvol geladen auto met onze motoren op de aanhanger tot aan opblaasbadjes, tassen met speelgoed en teveel kleding aan toe! Hierdoor verzamel je met het jaar meer spullen die we achterlaten en wordt het steeds meer je “eigen stekkie”! Onze caravan bestaat uit 2 ruime slaapgedeeltes, en een ruime living in de voortent. We hebben 2 koelkasten, een magnetron, een grill, kasten, stoelen, waslijn, een bbq, servies en bestek. Van alle comfort voorzien dus en helemaal niet ontdaan van alle luxe, zoals ik eerst dacht.

TIP 4: Familie & vrienden op bezoek

Het ideale aan op een camping staan, is dat je gemakkelijk samen met vrienden of familie kunt gaan. Ze kunnen ook gewoon even op bezoek komen. Bij ons kwam dit jaar familie op bezoek: super lief en gezellig. Wat wil je nog meer op vakantie?

Liv en wij genieten volop van het buitenleven op de camping. Kamperen met je kinderen is een echte aanrader.

Liefs Roos

Je vindt Roos op Instagram!

Leave a Reply