6 soorten vegan omelet getest: welke is het lekkerst?

De meisjes eten bij mijn ex soms ei en dat vinden ze lekker. Ik vind het belangrijk dat ze nieuwe dingen uitproberen en altijd fijn als ze iets lekker vinden. Ik vind het helemaal prima als ze ergens melk of ei of kaas proberen. Ik koop het uit principe alleen nooit zelf. Dus ik ging op zoek naar een plantaardige oplossing, zodat de meisjes toch van een gebakken eitje kunnen genieten. Ik kocht, in verschillende winkels en op verschillende webshops, veganistisch omelet. We hebben alle 6 soorten getest, tussen begin maart en beging augustus. In deze blog review ik de 6 verschillende merken voor vegan omelet en ei!

Welke merken vegan omelet hebben we getest en waar is het verkrijgbaar?

Dit zijn de 6 merken die we hebben geprobeerd:
Goed om te weten

De eivervangers verschillen qua inhoud. De Plant B en BioVegan eivervangers zijn voor eenmalig gebruik (en gelijk dus de duursten) en de Greenforce, Peak’s, Bio Nature en Orgran zijn voor ongeveer 10 omeletten/ porties. Het is de moeite waard om de instructies te lezen. Aan sommige mengsels moet je behalve water ook olie toevoegen. Tot slot, de Plant B eivervanger is eigenlijk alleen geschikt voor scrambled eggs, niet voor omelette (hij valt uit elkaar). Dus eigenlijk valt deze, vanwege de prijs en omdat je er geen omelette van kunt maken, gelijk af voor ons. De meeste vegan omelet merken zijn op basis van kikkererwtenmeel. Greenforce heeft gekozen voor veldboneneiwit als hoofdingredient. De producten van Peak’s, Bio Nature en BioVegan zijn biologisch. Deze laatstgenoemde merken en Orgran zijn glutenvrij.

Ei vervanger?

Eieren zijn een vegetarische bron van vitamine D en B12. Er zijn geen vitaminen en mineralen toegevoegd aan de vegan omeletten die we hebben getest. Echte vervangers zijn het dus niet. Wel zijn deze omeletten een rijke bron van plantaardige proteine. Met die van Greenforce als meest eiweitrijk en die van Plant B als minst eiwitrijk.

Welke vegan omeletten zijn het lekkerst?

Voordat ik in dit deel van de review duik: we hebben niks weggegooid. Niks was zo smakeloos dat we het niet hebben opgegeten. Dus dat is een positieve base line πŸ˜‰ Daarom duurde het ook 6 maanden voor ik deze blog kon maken: we hebben ongeveer 42 keer vegan omelet gegeten.

De Plant B viel zoals gezegd af als omelet, maar als je into scrambled bent en de prijs niet erg vindt, is het de moeite waard om te proberen. Het is laagdrempelig verkrijbaar in het koel schap van de Appie.

De Orgran vonden de meisjes geen fijne structuur hebben en smaakte ook niet echt naar ei (ook volgens bezoek).

BioVegan was lekker maar valt af voor mij omdat er maar 1 omelet per verpakking in zit. 2 euro voor een omelet (daar kunnen de meiden uiteraard wel samen van eten, zelfs met z’n drieen ook nog wel)

Die van Greenforce was een van de favorieten bij de meisjes en heeft wat Isaya en Alela betreft een goede “ei-smaak”. Ik vond hem zelf alleen wat minder lekker. Dat heb ik bij de meeste Greenforce producten, maar als je fan bent, kun je de omeletten gemakkelijk bij je andere Greenforce favorieten meebestellen.

De Peak’s en Bio Nature bevatten goede hoeveelheden voor de (min of meer gelijke) prijs en hebben een lekkere smaak en strucuur. Bio Nature is relatief makkelijk beschikbaar bij Plus supermarkten, wat het laagdrempelig maakt om een keer mee te nemen met je gewone boodschappen. Maar als je meerdere glutenvrije producten wilt bestellen zijn de Peak’s omeletten ook een goede optie om online te bestellen bij de Glutenvrije webshop.

Welk vegan omelet kopen wij als eerst weer?

Jumbo en AH zijn onze “vaste” supermarkten, maar ik vind het niet erg om zo nu en dan om te fietsen voor Plus – we doen best lang met 1 pak. Het vegan omelet van Bio Nature is dus het eerste merk dat we weer zullen aanschaffen als onze Orgran eivervangers op zijn. Maar Isaya heeft ook een paar vriendinnen met gluten allergieen dus wanneer ons glutenvrije brood en snacks op zijn, bestel ik Peak’s vegan omelet weer online.

Hoe maak je vegan omelet lekker klaar?

Zoals ik hierboven schreef zitten er kleine verschillen in de instructies, dus lees die door. Meestal is het: 10 gram poeder, 150 ml koud water, 1/2 tot 1 tl olie erbij, goed en direct (!) roeren (met garde werkt het beste). Ik voeg altijd kruiden toe, bijvoorbeeld peterselie, bascilicum, kerrie en paprikapoeder. En natuurlijk zout en peper. Zorg dat je pan goed verhit is met olie of plantaardige boter. Bak aan twee kanten bruin in enkele minuten. Je kunt varieren met lekkere groenten, zoals paddestoelen, paprika en ui. Ook lekker: probeer een vegan omelet eens in combinatie met mijn vegan Japanse kapsalon!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.