Plastic vrije drinkflessen van Pura + 4 tips om meer water te drinken

Toen de meisjes van de borst af gingen, hadden we flessen van Pura. Plastic vrije, roestvrijstalen flessen met siliconen hoesjes en verwisselbare doppen die meegroeiden met de kinderen. Ze zijn in het andere huis gebleven, maar waren zo fijn. Dus toen het tijd was voor nieuwe drinkflessen voor de meiden en mij wist ik gelijk bij welk merk ik ging kijken. In deze blog vertel ik meer over de Pura drinkflessen, waarom ze handig zijn en hoe we ze gebruiken. Ook deel ik mijn tips om jezelf en je kids meer water te laten drinken!

Pura drinkflessen – Plastic vrij en super fijn

Ik ben uit de babytijd met de meiden, maar ik kan me echt nog wel goed herinneren wat een zoektocht het was naar een goede fles. Je wilt het beste voor je kindje, maar ook iets waar ze goed uit drinken. Ik heb Isaya bijna 1,5 jaar en Alela bijna 2 jaar borstvoeding gegeven en probeerde ze, in die periode maar ook zeker erna, te laten wennen aan een fles. We hadden van alles geprobeerd bij Isaya: flessen met van die spenen die zogenaamd als een tepel zuigen, plastic flessen, glazen flessen… Toen we de Pura flessen ontdekten waren we allemaal eindelijk tevreden. De speen vonden zowel Isaya, als later Alela, fijn. Het feit dat ze plastic vrij zijn was voor mij een belangrijke. Dat ze van roestvrijstaal waren in plaats van glas scheelde een hoop gedoe en teleurstelling. En omdat we de dop met speen konden vervangen voor een dop met rietje toen ze ouder werden, maakte het een nog duurzamere oplossing. Dikke aanrader dus!

Kleine Giraf – Veilig (mee) groeien

Je vindt de Pura flessen, zowel de flessen voor baby’s, als voor kinderen en volwassenen, bij Kleine Giraf. Ook de diverse accessoires – zoals nieuwe spenen of rietjes en doppen – zijn hier verkrijgbaar. Wel zo handig, als je iets kwijtraakt of als je kindje een speen stuk bijt. Ik vind die mogelijkheid, om kleine onderdelen te vervangen, echt essentieel bij een duurzaam merk. En omdat het product ook nog kan meegroeien met je kind (van speen, naar rietje, naar tuitje, naar gewone dop) wordt het helemaal duurzaam. Natuurlijk kunnen er wat butsen in het RVS komen, maar mits je je fles kwijtraakt (gebeurt mij helaas met enige regelmaat omdat ik een dwarrel ben) kan hij jaren mee en hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen die plastic flessen bevatten.

pura drinkflessen

Hoe wij onze Pura drinkflessen gebruiken

De meisjes hebben de kinderformaat (325 ml) sportflessen van Pura. Isaya en Alela zijn 8,5 en 5,5 jaar dus kunnen uit een gewone dop drinken. Ik vind dit kinderformaat ideaal, omdat ze niet te zwaar of groot zijn voor hun rugzakjes. En als ik alle spullen in mijn rugzaak draag, is het fijn dat we alle drie onze eigen drinkbekers kunnen meenemen, zonder dat ik me een bult zeul. Ik heb zelf de grotere sportfles, van 850 ml, omdat ik 3 a 4 keer per week sport. Ik had eerst altijd glazen flessen mee, als alternatief voor plastic. Maar mijn gedwarrel leidt niet alleen tot spullen kwijtraken, maar ook tot laten vallen. Nadat ik de 3e glazen fles had stuk laten vallen in de klimhal besloot ik dat het tijd was om weer terug te keren naar roestvrijstaal.

plastic vrije drinkfles voor kinderen

We gebruiken de Pura drinkflessen niet alleen voor school, de klimhal en uitjes. We gebruiken ze in eerste instantie vooral thuis. Met kinderen is het, ook als ze iets ouder zijn, gewoon heel handig om een drinkfles te geven in plaats van een glas of beker omdat je dan geen natte kliederboel hebt als er eens een keer iets omvalt. Ook zijn ze gemakkelijker mee te nemen naar een andere verdieping en past er meer in dan in een gewone beker. Ik heb mijn sportfles ook altijd naast mijn bed staan ‘s nachts, zodat ik water dan drinken als ik wakker word, zonder dat ik gelijk water in de stekkerdoos giet met mijn slaperige kop. De Pura drinkflessen zijn gemakkelijk en goed afsluitbaar, wat ze erg handig maken voor kleine kinderen. En door de siliconen hoes voelen ze comfortabel aan en glippen ze niet uit kinderhandjes.

4 Tips om meer water te drinken

Ik worstel hier al een tijdje mee: genoeg water drinken. Je moet ongeveer 35 ml per kilo lichaamsgewicht drinken. Voor mij betekent dat ongeveer 1,7 liter. Voor Isaya 875 ml en voor Alela 525 ml. Oftewel: op een goede dag zou ik 2 keer mijn Pura sportfles leeg moeten drinken. Isaya tweeeneenhalve kinderfles en alela anderhalve kinderfles.

roestvrijstalen fles

Tip 1. Zet een paar dagen een waterwekker. Ik heb een dag of 4 een waterwekker in mijn telefoon aangezet. Zes keer per dag ging er iedere 2 uur een liedje aan en kreeg ik een reminder met “water drinken!”. Dit hielp me om de gewoonte, om vaker water te drinken, aan te wakkeren. Het past niet in mijn leven om iedere dag water wekkers aan te zetten, dus zoek even naar dagen of momenten waarop dit past. Maar het was wel een fijne manier om bewustzijn bij mezelf te creeren en een nieuwe gewoonte aan te zwengelen.

Tip 2. Zet koud water in de koelkast. Smaken verschillen, maar ik vind ijskoud water veel lekkerder dan water dat uit de kraan komt. Door mijn Pura fles ‘s ochtends goed gevuld in de koelkast te zetten kan ik gedurende de dag lekker koud water drinken en heb ik heerlijk koud water als ik de deur uit stap en mijn fles meeneem.

Tip 3. Maak het nog lekkerder. Een aantal dingen die water drinken minder saai kunnen maken zijn verse munt, limoen of citroen, komkommer, bascilicum en zomerfruit. Maar ook verse gember of, momenteel mijn favoriet, homemade gember shotjes, maken water drinken extra lekker en gezond. Een munt plantje op het aanrecht, gesneden komkommer in een afgesloten bewaarbak in de koelkast, zomerfruit in de vriezer en een verse batch gembershotjes maken het laagdrempelig.

Tip 4. Een extra kindertip! Maak het leuk. De meiden zijn zo blij met hun mooie Pura drinkflessen. In hun favoriete kleuren en bij Alela een prachtige eenhoorn erop. Dat maakt het natuurlijk extra leuk om eruit te drinken. Maar er zijn ook nog andere manieren om water drinken leuk en laagdrempelig te maken voor kinderen. Bijvoorbeeld door zelf waterijsjes te maken met zomerfruit, een grote waterkan met een watertap klaar te zetten, zodat ze zelf water kunnen tappen of, als je met belonen opvoedt, door een limonade beloning uit te spreken als ze voldoende water op hebben.

pura drinkflessen

Mocht je op zoek zijn naar nieuwe drinkbekers of flessen voor je baby, peuter, kleuter of kind, of naar een handige drinkfles voor jezelf, neem dan even een kijkje bij de Pura drinkflessen! Wij zijn fan!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.