Biologisch & Fair Trade thee abonnement van TEAmwork Tea | Review

Sinds ik een maand of 5 geleden stopte met alcohol drinken ben ik ยดs avonds weer meer thee gaan drinken. Kamille thee is mijn absolute favoriet, zeker voor in de avond. Dus toen ik het biologische thee abonnement van TEAmwork Tea ontdekte, leek mij dat een uitkomst! Fair trade, biologische thee, die iedere maand CO2 neutraal door de brievenbus wordt bezorgd. Genoeg zakjes of losse thee, voor de hele maand, zodat je nooit zonder komt te zitten. De afgelopen 3 maanden testte ik het uit.

Hoe werkt het thee abonnement?

TEAmwork tea

Het is heel simpel. Je gaat naar de website van TEAmwork Tea, stelt je eigen box samen en activeert je abonnement. In je box kun je kiezen voor 3 soorten thee. Dat kunnen 3 dezelfde zijn of 3 verschillende, of je kunt kiezen voor 1 of 2 verrassingstheetjes. Je kunt kiezen uit theezakjes (plastic vrije pyramide zakjes, zonder extra verpakking) of losse thee. Er zijn 7 soorten thee waar je uit kunt kiezen: Jasmijn, Kamille, Chai, Groene thee Mandarijn, Earl Grey, groene thee detox blend en rooibos met fruit. De kamille en rooibos zijn vrij van caffeine, wat natuurlijk fijn is als je net als ik graag ‘s avonds thee drinkt. Als je het even wilt uitproberen kun je de box ook eerst eenmalig bestellen. En als je niet zoveel thee drinkt, kun je de frequentie ook verminderen, bijvoorbeeld naar eens per 6 weken of 2 maanden. Of als je een groot huishouden, vaak bezoek hebt of voor op werk bestelt, kun je de frequentie opschroeven, naar eens per 2 weken. ร‰รฉn bestelling levert tussen de 90 kopjes (pyramidezakjes) en 140 kopjes (losse thee) op.

thee tijd

Een bestelling kost โ‚ฌ22,50, wat een kopje oplevert van tussen de 15 en 25 cent, afhankelijk van of je losse of zakjes thee bestelt. Er geen zijn verzendkosten. Je kunt je abonnement eenvoudig pauzeren, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. En natuurlijk kun je je smaken afwisselen of wijzigen, zodat je niet iedere maand hetzelfde krijgt.

Waarom is het een duurzame keuze?

De thee van TEAmwork Tea is biologisch, fair trade, plastic vrij en wordt CO2 neutraal bezorgd. De keten van TEAmwork Tea is zo kort mogelijk, waardoor ze goed zicht en grip kunnen houden op het hele proces, vanaf verbouwen en plukken tot aan je brievenbus. Alle TEAmwork Tea komt uit Sri Lanka, van biologische plantages waar vrouwelijke theepluksters een eerlijk salaris en pensioen verdienen op basis van Fair Trade principes. Ook verzekeringen en scholing voor de kinderen van de werkneemsters vallen hieronder. Alles wordt met de hand geplukt, wat ervoor zorgt dat de smaak goed behouden blijft. Als je machinaal oogst, beschadigt de theeplant, waardoor de theeblaadjes een bittere smaak krijgen. Er worden geen pesticiden gebruikt op het land, ze maken hun eigen compost en de plantages maken deel uit van het Forest Garden programma, om ontbossing tegen te gaan.

TEAMwork thee abonnement

De theezakjes zijn plastic vrij en biologisch afbreekbaar, dus ze kunnen bij het GFT. Zowel de pyramide zakjes als de losse thee zijn verpakt in papieren zakken met minimaal plastic, welke in een kartonnen brievenbus pakketje worden verstuurd. De verzending is CO2 neutraal met PostNL. TEAmwork heeft het Europese Biologische keurmerk en het Fair Trade keurmerk. En wil je graag nog iets extra doen tijdens je bestelling? Bij het afrekenen kun je doneren aan de NONA foundation. Dit gaat rechtstreeks naar meisjes in Sri Lanka die slachtoffer zijn van mensenhandel, seksueel geweld en uitbuiting en helpt ze een menswaardig bestaan op te bouwen.

Hoe is het mij bevallen?

Heerlijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik fan ben van TEAmwork Tea. Met name de kamille vind ik zalig. Ik vind de zakjes heel handig voor mijn snelle kopjes en als ik thee meeneem in mijn geisoleerde flessen voor onderweg. De losse thee drink ik graag ‘s avonds. Hier kun je zoveel kopjes mee zetten, de smaak blijft voortreffelijk. Ik vind het super fijn dat ik nooit zonder zit en dat het een duurzame keuze is. Dikke aanrader. Ook als cadeautje! Voor een theeliefhebber in je omgeving. Of als cadeautje aan jezelf natuurlijk….!

biologische en fair trade thee
Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.