5 heerlijke vegan lunchideeën om te proberen deze zomer

Op zoek naar eenvoudige maar lekkere vegan lunch ideeën? De zomer is bij uitstek een fijn moment om wat nieuwe dingen uit te proberen en extra tijd, aandacht en zorg te besteden aan je maalijtden. Van vegan wraps tot een eenvoudige quinoa salade, in dit artikel vind je 5 heerlijke recepten en ontdek je dat het kvanlaarmaken een vegan lunch absoluut niet moeilijk hoeft te zijn. Het draait simpelweg allemaal rond de juiste combinatie van ingrediënten. Laat die boterhammen met pindakaas maar in de kast staan deze zomer. Dit wil je uitproberen!

1. Vegan lunch met quinoa salade

Quinoa is een voedzaam en veelzijdig ingrediënt dat perfect is voor een lunchsalade. Kook een kopje volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de quinoa kookt, snijd je komkommer, tomaat, paprika en wortel in kleine stukjes. Hierna meng je de quinoa en gesneden groenten en kan je wat kikkererwten of sojaboontjes toevoegen voor extra eiwitten. Maak de salade af met een eenvoudige dressing van olijfolie, citroensap, zonnebloempitten, zout en peper. Serveer eventueel met een vegan burger.

vegan lunch

2. Groente roerbak in de wok pan

Een groente roerbak maak je snel en eenvoudig en geeft de mogelijkheid om eindeloos te variëren met de groenten die je gebruikt. Ook ideaal om restjes op te maken. Verhit een beetje olie in een wok pan en voeg knoflook en ui toe. Bak dit kort aan en voeg dan je favoriete groenten toe zoals broccoli, paprika, sperzieboontjes, kool, champignons en wortelen. Roerbak de groenten tot ze knapperig zijn. Voeg eventueel blokjes tofu toe voor extra proteine. Breng op smaak met sojasaus, een scheutje sesamolie en een beetje chili voor een pittige touch.

spitskool seizoensgroenten

3. Avocado toast met hummus

Avocado toast is een klassieker die je in een mum van tijd kan bereiden. Rooster een paar sneetjes volkoren brood en smeer er een royale laag hummus op. Snijd een rijpe avocado in plakjes en leg deze boven op de hummus. Werk af met zout, peper en eventueel een beetje chilivlokken voor extra smaak. Deze toast is perfect voor een snelle, voedzame vegan lunch.

vegan lunch met verpakkingsvrije hummus


4. Linzensoep uit de steelpan

Linzensoep is een vierde heerlijke en vullende optie voor de vegan lunch en een van de favorieten van Isaya en Alela. Begin met het verhitten van een beetje olie in een steelpan. Voeg gehakte ui, knoflook, selderij en wortel toe en bak deze aan tot ze zacht zijn. Voeg dan een kopje rode linzen, een blikje tomatenblokjes en groentebouillon toe. Laat de soep sudderen tot de linzen gaar zijn en de smaken goed zijn gemengd. Breng op smaak met zout, peper en wat komijnpoeder. Serveer warm met een stuk volkorenbrood of volkoren soepstengels.

veganistische linzenburgers

5. Vegan lunch van wraps met zoete aardappel

Wraps zijn een geweldige optie voor een vegan lunch om mee te nemen onderweg of naar werk. Bak in de oven met wat zonnebloemolie blokjes zoete aardappel tot ze gaar en licht knapperig zijn (ongeveer 25 minuten). Smeer een wrap in met hummus of guacamole en voeg de geroosterde zoete aardappelblokjes toe. Voeg wat verse spinazie, gesneden avocado en een handvol zwarte bonen toe. Rol de wrap op en snijd hem doormidden. 

vegan lunch

Eet smakelijk!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.