My New Obsession! Vegan chocolade ijs maken

Oke, ik heb een nieuwe vegan food obsession. Zo’n recept dat ik wel van de daken wil schreeuwen, zo lekker is het. In het kader van decorum en efficientie deel ik het daarom maar even op de blog. Want ooo mensen dit wil je proberen: vegan chocolade ijs. Met maar een paar simpele, pure ingredienten, zonder toegevoegde suikers (ja, daar zijn we tegenwoordig hΓ©lemaal van, wat is dat een gamechanger zeg!) en zo, zoooo zalig! Als je dit hebt geproefd vraag je je af waarom je nog dure, ongezonde bakken ijs uit de supermarkt eet. In een handomdraai gemaakt, gemakkelijk om mee te varieren Γ©n een dikke aanrader voor kinderen. Hier lik je je vingers bij af!

vegan chocolade ijs
veganistisch ijs zonder toegevoegde suikers

Ik heb verschillende dingen uitgeprobeerd de afgelopen weken, in mijn zoektocht naar het lekkerste vegan chocolade ijs. En dit is het recept wat uiteindelijk mijn chocolade hart heeft gestolen. Enjoy!

vegan chocolade ijs

Wat heb je nodig voor vegan chocolade ijs?

voor 2 porties

  • 10 el vegan yoghurt, zonder toegevoegde suikers. Bijvoorbeeld op basis van soja.
    Onze favorieten zijn oa van Alpro en het huismerk van de Albert Heijn, Terra (extra grote bakken, super lekker en betaalbaar, dus handig voor als het hele gezin mee eet!)
  • 8 medjoul dadels. Ik haal altijd grootverpakkingen bij de Turkse supermarkt in de buurt.
  • 2 el cacao
  • 2 bevroren bananen
vegan chocolade ijs

Je kunt uiteraard ook gelijk (veel) meer maken, zodat je voor de hele week, het hele gezin of bezoek genoeg vegan chocolade ijs hebt. ver(drie)dubbel dan gewoon de ingredienten.

Hoe maak je dit overheerlijke toetje

Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender, tot je een egale puree hebt. Doe het vegan chocolade ijs een aantal uur in de vriezer. Het is ook direct eetbaar en zalig, maar voor de echte ijs structuur doe je het ongeveer 2 uur in de vriezer. Je kunt het ijs eventueel garneren met vers fruit, gedroogd fruit en of nootjes. Een van mijn favoireten is met cranberries (gezoet met appeldiksap) en gemalen cashewnootjes. Zin om een beetje te varieren? Voeg dan een snufje kaneel of koekkruiden toe, voor een herfst-smaak. Of schraap een klein beetje vanille van een vanillestokje erdoorheen, voor een winters extraatje. Geen fan van bananen? Experimenteer dan eens met bevroren mango, een grote oranje pruim of bevroren blauwe bessen.

vegan chocolade ijs
Extra tip!

Je kunt je vegan chocolade ijs een gemakkelijke vitamine boost geven door je vegan voedingssupplementen van VitaminFit erdoorheen te roeren. De druppels lossen eenvoudig op in het ijs, waardoor je de ondersteunende vitaminen en mineralen kunt “verstoppen” in een overheerlijk chocolade toetje. Met de code Kari10 krijg je 10% korting op de 100% plantaardige voedingssupplementen van VitaminFit.

vitaminfit
Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.