Dingen die opeens leuk zijn als je een kind hebt

Moeder worden was mijn grootste droom. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat die wens in vervulling mocht gaan en ben nog nooit in mijn leven zo gelukkig geweest. Aya maakt alles leuker. Zelfs de dingen die ik vroeger verschrikkelijk of saai of vies of lastig vond zijn leuk geworden met een kind. Of dat nu een met bacteriën overgoten zwembad is of een ongemakkelijk familiefeest. Ze maakt alles beter.

1. Speelhallen

Het woord ‘Bubble Jungle’ alleen was, voordat ik moeder werd, al genoeg om mij overprikkeld te maken. Maar sinds ik er met Isaya heen kan, zie ik pas hoe ontzettend leuk zo’n hysterisch speelparadijs is!

2. Ieder (familie) feestje

Sommige feestjes zijn leuk, sommige zie je tegen op. No shade. Het is gewoon zo. Maar sinds ik Aya overal mee naar toe kan nemen, is opeens ieder feestje gezellig. Het is ook een fantastisch excuus om geen saaie, grote mensen gesprekken te moeten voeren: je bent nu even heeeel druk met je kind, sorry!

3. Het zwembad

Columns by Kari Babyzwemmen

Ik vond zwembaden altijd zo vies en koud en lawaaierig. Maar nu ik zie hoe ontzettend blij en enthousiast Aya wordt van zwemmen, geniet ik volop en denk ik geen seconde aan bacteriën en kou.

4. De kinderboerderij

Ik weet niet eens of ik wel van het bestaan af wist van kinderboerderijen. Ik ben hier niet opgegroeid, dus dit fenomeen was relatief nieuw voor mij. En ik ben dan wel een vega, maar ik houd niet zo van dieren. In elk geval niet in mijn buurt. Meer van een afstand. In een mooie natuurfilm ofzo. Maar Aya begint te gillen van blijdschap als ze koeien, paarden, geiten, schapen, varkens, kippen en andere drijfsijssies ziet. Mijn hart maakt sprongetjes als ik haar zo blij zie.

5. Kinderliedjes

Die vingertjes gaan in de lucht, die knietjes beginnen te buigen, dat koppie gaat heen en weer en die oogjes beginnen te glimmen. Het maakt me niet uit hoe vaak ik “In de Maneschijn” heb gehoord en hoeveel variaties ik op “De wielen van de bus” heb verzonnen: zolang Aya het leuk vindt, vind ik het leuk.

6. Duizend Babyfoto’s

Sinds Aya er is vind ik het geweldig om duizenden babyfoto’s te bekijken. Het liefst van haar natuurlijk. Maar vriendinnen-baby’s of semi-onbekende Instagram-baby’s zijn ook fantastisch. Er staan momenteel 14.785 foto’s en 363 video’s van Aya op mijn iPhone.

7. Verhalen over…

….lekkende, spuitende tepels, pijnlijke post- birth hechtingen, spuitluiers: opeens is het heerlijk om hierover met vriendinnen – die vaak dezelfde oncomfortabele, pijnlijke, vieze en embarrassing dingen hebben meegemaakt – te praten.

8. Het alledaagse

Vaak doe ik op zondag niks anders dan wc’s schrobben, de ene na de andere was draaien en opvouwen, slaapkamers stofzuigen, vloeren dweilen, maaltijden voorbereiden en boodschappen doen. Maar omdat Isaya mij gezelschap houdt tijdens deze alledaagse dingen zijn het super fijne dagen. Juist op zulk soort dagen realiseer ik me hoe idioot gelukkig ik eigenlijk ben.

Door de ogen van een kind, vooral jouw blije kind, ziet de wereld er zoveel mooier uit. O en als het je nu te zoetsappig is geworden: lees maar even dit. Het is heus niet altijd unicorns en feestballonnen.

Thank you for reading!

Leave a Reply