Gastblog: Een meemoeder op een LHBT filmfestival

Mijn naam is Greetje den Holder en ik blog en vlog voor Meemoeder.com.Β Op Meemoeder blog ik over lesbisch ouderschap. Maar ik blog en vlog ook over nationale en internationale LHBT-evenementen. Over dat laatste wilde ik het in deze gastblog hebben. Ik mag namelijk begin april naar ClexaCon in Las Vegas! Clexawatte? Ik leg het je hieronder uit.

Lesbische films, tv-series en webseries

In mijn vrije tijd kijk ik graag naar lesbische films, tv-series en webseries. Vorig jaar zomer verbaasde ik me ineens toen ik op YouTube filmpjes voorbij zag komen van superveel actrices uit al die films en series terwijl ze samen op een congres waren. Ik dacht: wat fantastisch, waar is dit? Zo kwam ik achter ClexaCon, een grootΒ LHBT filmfestival. Ik snapte niet direct waar de naam op sloeg (ik keek geen The 100), maar ik wist wel dat ik er heel graag bij wilde zijn.

Wat bleek? De tweede editie van dit LHBT filmfestival zou in april 2018 zijn en weer in Las Vegas plaatsvinden. Na wat contact met de organisatie werd ik uitgenodigd om met Meemoeder.com aanwezig te zijn! Ik heb een vreugdedansje gedaan in de hal.


Het verhaal achter LHBT filmfestival ClexaCon

ClexaCon is een congres dat graag de representatie van de LHBT+ community in de media en entertainment wil vieren. ClexaCon begrijpt dat je af en toe weg wilt zwijmelen bij twee dames die verliefd op elkaar worden of dat je superhero een kick-ass lesbo is, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze lesbische personages sterven of zeer verdrietig eindigen.

2016 was namelijk een historisch dieptepunt voor de lesbische relaties in de media. Inmiddels is Clexa, de relatie tussen Clarke and Lexa in The 100, het icoon hiervan geworden, omdat deze abrupt eindigde met de dood van Lexa. Daarom brengt ClexaCon sinds vorig jaar acteurs, makers en fans samen in Las Vegas om te netwerken, van elkaars gezelschap te genieten en elkaar te steunen.

Zo zijn er panelsessies, workshops, handtekeningensessies, fotosessies, meet and greets en een filmfestival. Je kunt zelfs ontbijten aan een tafel met je favoriete persoon en voor het goede doel wordt er een cocktailfeest georganiseerd. Ook is er dit jaar ruimte voor een afterparty, twee middagen aan het zwembad en Speed Friending, zodat je snel wat maatjes vindt als je alleen gaat. Dit alles gaat gebeuren in Tropicana.

Gasten op ClexaCon 2018

Maar over welke actrices, filmmakers e.d. hebben we het dan? Nou, lees met me mee. Zo komen o.a. Elise Bauman en Natasha Negovanlis (Laura en Carmilla in Carmilla), Dominique Provost-Chalkley en Katherine Barrell (Waverly en Nicole in Wynonna Earp), Anna Silk, Zoie Palmer en Rachel Skarsten (Bo, Dr. Lauren en Tamsin in Lost Girl), Dot Marie Jones (Coach Beiste in Glee), Christin Baker (CEO van Tellofilms), Amy Acker en Sarah Shahi (Root en Shaw in Person of Interest en hallooo, Carmen πŸ˜‰), Nicole Pacent en Rachael Hip-Flores (Aster and Vivian in Anyone But Me), Ana Paula Lima en Luciana Bollina (Mel en Liz in RED Webseries), Sharon Belle (Carmilla, Swerve), Winny Clarke (Swerve, Almost Adults), Caity Lotz (Legends of Tomorrow), Chyler Leigh (Supergirl), Elizabeth Keener (Dawn Denbo in The L Word zonder haar lover Cindi) en alleskunner Bridget McManus.

Lees ook “Het kind heeft twee moeders”

Voorbereidingen

Zoals je je misschien wel kunt voorstellen, vergt zo’n mooie kans flink wat voorbereidingen. Ten eerste had ik nog nooit gevlogd. Ik wist dat ik naast bloggen ook beeldmateriaal wilde gaan gebruiken. Dat betekende dat ik dus voor de camera moest gaan kruipen en daarom ben ik een zakelijke vlogcursus gaan volgen. Dat was behoorlijk spannend en wennen in het begin, maar het wordt nu makkelijker voor me. Ik durfde zelfs onderstaande sketch online te gooien!

Ook moest ik behoorlijk wat series gaan kijken. Ik was altijd vrij goed op de hoogte van alle lesbische tv-series en films, maar ik had nog wat huiswerk te doen. Wynonna Earp moest ik nog gaan kijken en gelukkig kwam in de tussentijd ook de Carmilla movie eindelijk uit.

Het schema van het hele programma is inmiddels ook bekend. Ik heb er zo’n drie uur voor nodig gehad om de beschrijvingen van alle workshops en panels door te nemen en te beslissen bij welke ik aanwezig wil en kan zijn. Er zijn af en toe overlappingen, dus ik ga helaas wel dingen missen.

Oh ja, en toen kreeg ik nog een mail dat ik bij de rode loper korte interviews mag houden. Slik. Het is natuurlijk supergaaf, maar ik heb nog nooit een interview gehouden, hihi. Ach, ik red me vast wel!

Ga je met me mee naar ClexaCon?

Ik neem je mee op reis naar het LHBT filmfestival ClexaCon, door alles te filmen wat ik tegenkom op mijn reis naar Las Vegas. Heb je zin om me te volgen? Dan kun je je het beste aanmelden voor mijn nieuwsbrief en me volgen op social media: YouTube, Instagram, Facebook en Twitter.Β Ik zal mijn best doen om je op zo’n manier mee te nemen in mijn blogs en vlogs dat je het gevoel hebt dat je erbij was.

Liefs,
Greetje



Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.