De Bamboe lijn van Tonymoly: Pure Eco Bamboo Huidverzorging

Tonymoly – een populair Zuid Koreaans skincare merk – heeft de Pure Eco Bamboo lijn gelanceerd: producten gemaakt met tot wel 99% puur bamboesap uit Damyang. De producten zijn grotendeels natuurlijk en geschikt voor zowel mannen als vrouwen, dus ik was uiteraard wel nieuwsgierig. In deze blog review ik de producten uit deze Pure Eco Bamboo lijn: de Clear Water Toner, de Cold Water Moist cream en de Cool Water Soothing Gel.Β 

De PURE ECO Bamboo Clear Water Toner

Als je mijn huidverzorging-blogs al een tijdje volgt, weet je dat ik een ding heb met toners [tonics]. Toner is het overgangsproduct van reiniging naar verzorging: het doet beide en geeft je huid ook nog eens een opfrisser. Dat maakt het tot zo’n fijne stap in je skincare routine. Tenminste, als het een fijne toner is. En o my, dat is de Clear Water Fresh Toner! Deze toner van Tonymoly bestaat voor 96% uit bamboe water, is super verfrissend en de geur is za-lig. Die geur brengt mij naar het strand op Curacao: ik zie mezelf zitten in het zand, kijkend naar de ondergaande zon, met een cocktail in m mijn hand. Misschien heb ik wel eens een cocktail die naar bamboe ruikt gedronken daar? Ik houd van zulke “rijke” producten. Mijn huid voelt gelijk fris, schoon en wakker. En ook best fijn: het is een super betaalbare toner. De fles is huge (300 ml) en kost maar €14,99.

De PURE ECO Bamboo Cold Water Moist Cream

De Cold Water Moist Cream is net als de andere producten uit deze lijn erop gericht om de vermoeide en/of gestresste huid te verzorgen en kalmeren. De cream ruikt heel lekker en fris. Die geur verandert/intensiveert iets als hij in contact komt met je huid en doet mij denken aan een geur uit mijn jeugd (ik kan ‘m niet thuisbrengen). Het is een hele dunne crΓ¨me, bijna liquid, dus [ook] heel geschikt voor de wat vettere huid. Ik heb een wat drogere huid en (dus) twee laagjes nodig. Hij geeft een lichte, korte tinteling op je gezicht en trekt daarna snel in. Behalve bamboe water zit er wel nog een hele rits aan onuitspreekbare ingrediΓ«nten in, waaronder siliconen – dat vind ik persoonlijk wat minder. Het is gewoon niet nodig. De pot is overigens gigantisch (200 ml) en kost €22,99.

De PURE ECO Bamboo Cool Water Soothing Gel

Toen ik de naam van het product zag kon ik niet direct bedenken waar het precies voor is. Maar deze soothing gel is voor zowel je gezicht als de rest van je lichaam en heeft een kalmerend effect. Dit kan heel fijn zijn voor je huid na een dag in de zon, na het scheren, als je je moe en blΓ¨h voelt of gewoon even een opfrisser nodig hebt. Hij is ook heel hydraterend, omdat de Cool Water Soothing Gel voor 99% uit bamboe water bestaat. Hij komt net als de toner in een 300 ml fles en kost slechts €14,99.

Aanrader

De producten zijn fijn in het gebruik, met de toner als absolute uitblinker. De prijzen zijn heel betaalbaar en de hoeveelheden heel royaal. Ik vind de verpakkingen van de producten heel leuk en origineel. Ze zijn ook gemakkelijk te recyclen met het plastic afval. In combinatie met het hoge percentage natuurlijke ingrediΓ«nten in de bamboe lijn is het een betaalbare, groene(re) keuze. Ook wel belangrijk om even te noemen: ze zijn ook zeker geschikt voor mannen, dus samen delen kan ook!

Nadeel vind ik dat de overige ingrediΓ«nten, met name in de moist creme, niet natuurlijk zijn en in mijn ogen deels onnodig in skincare. Ook is het merk niet cruelty free, omdat ze verkopen in mainland china.

Columns by Kari

De producten van Tonymoly zijn met zorg & liefde opgestuurd door Maison PR. De linkjes in de blog gaan naar Boozyhop.nl – een webshop waar ik graag makeup & skincare shop! De linkjes zijn affiliate

One thought on “De Bamboe lijn van Tonymoly: Pure Eco Bamboo Huidverzorging

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.