Natuurlijke Scheerlotion | SoftShave Review

Op een dag gebruikt de gemiddelde vrouw zo’n 12 cosmetica producten. Als je geen natuurlijke cosmetica gebruikt, stel je huid bloot aan 185 chemicaliën. Niet alleen onnodig, maar ook schadelijk. Steeds meer mensen gaan zich dit realiseren en kiezen liever voor natuurlijke producten. Want opties zat! Maar niet als het gaat om natuurlijk scheren. Daarom was ik heel benieuwd naar de natuurlijke scheerlotion van SoftShave. Een 100% natuurlijke scheerlotion, op basis van het zeewier Kelp, die de strijd aan gaat met ingegroeide haren, rode bultjes en bacteriën. SoftShave is voor mannen & vrouwen en kan over het hele lichaam en op het gezicht worden gebruikt. In deze blog review ik de producten van SoftShave!

Over SoftShave

De 100% natuurlijke scheerlotion van SoftShave is dus op basis van een zeewier. Dit zeewier heet kelp. Kelp is rijk aan mineralen en heeft een reinigende en beschermende werking op de huid. Op de website van SoftShave staat dat de producten zelfs desinfecterend werken, omdat de lotion de bacteriën en schimmels in de poriën van de huid aanpakt. Het is in feite een scheeremulsie en een zeepemulsie in één.

De belofte van SoftShave is: geen last meer van ingegroeide haartjes, scheerbultjes en huidirritatie. De scheerlotion zorgt voor een gladde huid. Je kunt de producten ook gebruiken met elektrisch nat scheren. En het is dus een unisex product, dat over het hele lichaam en op het gezicht kan worden gebruikt.

Mijn ervaring met de natuurlijke scheerlotion van SoftShave

Eigen vooronderzoek

Na wat gegoogle ontdek ik dat kelp een natuurlijke bron van jodium is en, naast allerlei vitaminen en mineralen, veel antioxidanten bevat. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen zodat deze de huid niet kunnen beschadigen. Ik lees ook dat kelp zelfs mogelijk de groei van kankercellen beperkt. Daarnaast zou het zeewier ook de huid verzachten. Het hyperluxe merk La Mer gebruikt ook kelp in hun producten. So far, so good dus!

SLS vrij

De groene flessen van SoftShave zijn SLS vrij. SLS staat voor Sodium lauryl sulfate. SLS valt onder de sulfieten. Het is een reiniger, die de huid flink kan uitdrogen.

Aan de slag

Het is de bedoeling dat je een beetje scheerlotion aanbrengt op een natte huid en dan 30 seconden laat inwerken. Dat is, als je je benen onder de douche scheert, even een uitdaging (in bad is handiger). De emulsie schuimt licht – dus verwacht geen dikke klodder foam – maar voelt gelijk heel zacht aan op je huid. Het scheren verloopt moeiteloos en pijnloos. Na het scheren voelen mijn benen glad aan. Ik smeer ze na het douchen altijd in met een verzorgende olie of bodylotion.

Prijs/kwaliteit

De producten van SoftShave zijn wat duurder dan een scheergel uit de drogist, omdat het een natuurlijk en kwalitatief product is. De prijs is vergelijkbaar met de natuurlijke scheercrème van Weleda. Je hebt maar een beetje nodig per scheerbeurt en de lotion is goed te doseren. Daarbij krijg je korting als je grotere flessen of meerdere flessen bestelt. Ik vind persoonlijk dat de prijs bij het product past.

Aanrader?

Ja zeker! Alleen al het feit dat er geen chemische meuk in zit, maakt dat ik dit product iedere dag verkies boven “gewone” scheergels. Maar de lotion werkt ook gewoon heel goed: het resultaat is een zachte, gladde huid, zonder bultjes en rode plekjes. Mijn voorkeur gaat uit naar de SLS vrije scheerlotions van SoftShave. Je kunt de scheerlotion van SoftShave hier bestellen.

Columns by Kari

3 thoughts on “Natuurlijke Scheerlotion | SoftShave Review

  1. Oeh je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Ik vind het alleen altijd zo jammer dat producten zoals deze in de winkels slecht te krijgen zijn. Als het product al duurder is en dan ook nog eens hoge verzendkosten.. dat houd mij en mijn kleine portemonee tegen.

    1. Hi Suzanne! Dankjewel voor je berichtje! Leuk dat je nieuwsgierig bent geworden. Ja jammer he, het zou eigenlijk lekker in de winkels moeten liggen al! Hopelijk wordt het gauw op meer plekken beschikbaar. Ik zag overigens wel dat drogeristerij.net ze wel verkoopt. En die hebben gratis verzending boven de 30 euro, dus als je dan gelijk ook wat deo, tandpasta en wasmiddel inslaat heb je geen verzendkosten! (En het wordt lekker allemaal aan de deur bezorgd 😉 Liefs Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.