IJsjes te koop! Isaya test de houten ijskraam van Hape

Als je de speelgoed blogs op columnsbykari.com al een tijdje volgt, weet je dat we altijd kiezen voor duurzaam speelgoed. Dus van hout of zachte stoffen en eerlijk & milieuvriendelijk gemaakt. Speelgoed dat de fantasie en ontwikkeling stimuleert, jaren lang meegaat en de creativiteit bevordert. Hape is zo’n speelgoed merk dat prachtig, duurzaam speelgoed maakt. Ze hebben onder andere hele mooie houten speelkeukens. Isaya testte Hape uit. En wel de ijscokar. Want misschien wist je dat nog niet over ons, maar wij eten wekelijks zo’n 400 houten ijsjes. Dus het werd tijd dat onze ijsco-dame een heuse ijskraam kreeg.

Duurzaam speelgoed van Hape

Hape is een van ‘s werelds grootste producenten van speelgoed uit duurzame materialen. Het speelgoed van Hape is creatief, kleurrijk en milieuvriendelijk. De producten stimuleren diverse ontwikkelingsvaardigheden van kinderen. Ze hebben een enorm aanbod van baby- en kinderspeelgoed. Van poppenhuizen tot treinbanen, van werkbanken tot raceauto’s en van knikkerbanen tot hobbelpaarden. Om van te smullen. Dus als je nog op zoek bent naar een mooi, duurzaam cadeau voor de feestdagen, ga even snuffelen!

De speelkeukens van Hape

Hape heeft een heerlijk aanbod van houten speelkeukensΒ . Keukentjes zijn echt een ideaal cadeau voor je dreumes, peuter en jonge kleuter. Ze spelen er uren (en jaren!) mee. Koekjes bakken, broodjes smeren, groente snijden, thee zetten: zowel jongens als meisjes vinden het geweldig. Een prachtige manier om de fantasie en zelfstandig spel te stimuleren.

De IJskraam

In elkaar zetten

De ijskraam van Hape is van hout en heeft een aantal onderdelen van ander materiaal (zoals het stoffen dakje). De kar wordt zorgvuldig verpakt bezorgd, met gebruiksaanwijzing om in elkaar te zetten. Ik ben historisch slecht in het volgen van gebruiksaanwijzingen, maar het lukte mij om de kar – met borstvoedingsintermezzo’s aan mijn 4 maanden oude baby en een overenthousiaste peuter aan mijn zijde – binnen 2 uur in elkaar te zetten.

Vormgeving

De blauwe ijscokraam is ongeveer een meter hoog en 75 cm breed. Hij bestaat uit:

  • de kar zelf: deze is van binnen open waardoor je kindje allerlei spulletjes erin kan bewaren. Ook heeft hij een “display” raampje, waarachter de ijsjes kunnen worden gezet. Op die etage van de kar zitten ook twee bakjes voor het schepijs en een gaatje voor de scheplepel. De kar staat aan één kant op wielen, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Aan de voorkant zit een krijtbord, waarop je iets kunt schrijven of tekenen.
  • een uitklapbaar tafeltje: daar kunnen de ijsjes op worden gezet na aanschaf. Oftewel: Alela’s plek, want die moest natuurlijk heel veel ijsjes kopen bij Isaya.
  • een schattig dakje, van stof.
  • allerlei accessoires, zoals ijsbolletjes, cones, ijsjes, bakjes, pakjes drinken en een schepje.
Prijs

De ijscokar kost €159,99Β (gratis bezorging vanaf €29,99).

Isaya's oordeel

Tijdens het in elkaar zetten van de ijskraam vloog Isaya mij herhaaldelijk om de hals en zei dan “ik vind dit echt heel leuk!”. Heel aandoenlijk en een zeer goede motivatie om verder te schroeven. Toen hij af was, was ze reuzeblij en ging direct aan de slag. IJsjes bij haar kopen, zij ijsjes bij mij kopen, ijsjes verkopen aan iedereen die op bezoek komt. Sins de ijskraam er is, wordt hij iedere dag gebruikt. Isaya’s oordeel is dan ook: geweldig!

Mijn oordeel

Te snoezig! Isaya’s reactie, toen ik de kar in elkaar zette en toen hij klaar was, verwarmde echt mijn hart. Het is zo leuk om je kindje te zien genieten. Dat fantasiespel is geweldig. Dat is een van de leukste dingen, als je kind ouder wordt: het spelen! De fantasie is eindeloos en het is zo gezellig als ze mij daarin meetrekt. Het is een mooie ijskraam, die nog lang meegaat en waar Alela later ook zeker mee zal spelen. Een prachtig cadeau voor onze ijsco-dame.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.