Alles wat je wilt weten over de natuurlijke verzorging van Nature Box

Vandaag op de blog een review van het duurzame cosmeticamerk Nature Box. Nature box maakt huidverzorging-, haar- en doucheproducten met koudgeperste oliΓ«n. De producen bevatten 84 tot 96% natuurlijke ingrediΓ«nten en zijn 100% vegan en de verpakkingen zijn gemaakt van 25% gerecycled plastic. Dat zijn getallen waar ik blij van word. Maar ik ben uiteraard ook erg benieuwd hoe de producen voelen, ruiken, werken en kosten. Jij ook? Lees dan gauw verder!

Koudgeperste oliΓ«n

De producten van Nature Box worden gemaakt met een techniek waarbij oliΓ«n koud worden geperst. Dit betekent dat de ingrediΓ«nten onder hoge druk worden geperst, zonder dat er extra warmte wordt gebruikt. Zo wordt het goede van fruit en noten behouden en blijven de oliΓ«n rijk aan vitaminen A, B, C en E en antioxidanten. Omdat er geen chemische oplosmiddelen worden gebruikt tijdens dit proces, zijn de producten vrij van schadelijke ingrediΓ«nten of resten. Ook de geur blijft beter bewaard met deze techniek. 

Heb je weleens cold drip coffee geroken en gedronken? Dan begrijp je direct de kracht en waarde van koudgeperste technieken. Er gaat simpel gezegd zo min mogelijk van de originele kwaliteit van de natuurlijke ingrediΓ«nten verloren, waardoor je hele rijke, pure en heerlijk geurende producten kunt ontwikkelen.[

nature box

Natuurlijke verzorging

Nature Box maakt producten voor je haar en je lichaam. De producten bevatten 84% tot 96% natuurlijke ingrediΓ«nten. De producten zijn vegan, dus er komen geen dierlijke ingrediΓ«nten in voor. Het is het een transparant merk dat niet alleen open en eerlijk is over de percentages natuurlijke ingrediΓ«nten (iets wat ik zoals jullie weten erg belangrijk vind), maar ook helder communiceert over wat er precies in de producten zit. De ingrediΓ«nten wordenΒ stuk voor stuk uitgelegd op de website van Nature Box. Dit kan ik als kritische consument erg waarderen!

De collectie van Nature Box

Nature Box verkoopt shampoo’s, conditioners, hair treatment, bodylotion, showergel, bodyscrub en bodybutter. De collectie bestaat uit 5 lijnen: 

  • Avocado-Oil: voor voeding en verzorging. Avocado bevat proteine en vitamines A, B, C, D en E. Deze stimuleren de collageenvorming en de productie van keratine. Deze lijn werkt dus zowel verstevigend als herstellend.
  • Coconut-Oil: voor hydratering en herstel. Kokosolie bevat belangrijke vetzuren, vitamines B, C en E en belangrijke mineralen. Het kalmeert de huid en herstelt beschadiging aan het haar. 
  • Macademia-Oil: voor kalmering en verzachting. Macademia olie is zeer zacht voor de huid, vanwege de palmitoleΓ―nezuur in de olie. Het werd heeft tevens een verstevigend effect en een natuurlijke beschermingsfactor tegen de zon.
  • Almond-Oil: voor bescherming en verzorging. Amandelolie staat bekend als ultieme verzorger van de gevoelige huid. Het is zeer mild en zacht, maar tevens rijk aan onverzadigde vetzuren, foliumzuur, vitamine B en E.
  • Apricot-Oil: voor herstel en verzachting. Abrikozen olie bevat onverzadigde vetzuren en vitamine A. Het hydrateert en vorm een beschermende barriΓ¨re. Deze lijn verzacht de huid en maakt het haar soepel en glanzend.
Avocado lijn Nature Box

Mijn ervaring met Nature Box

Ik ben alle lijnen van Nature Box aan het uitproberen, maar in deze blog zoom ik in op de Almond- Oil lijn. Deze bestaat uit een showergel en een bodylotion en sprak mij direct aan, vanwege de beschermende kwaliteiten en de zoete geur van amandel. Als je een gevoelige huid hebt, is amandel bijna altijd een goede keuze. Een mooie plek dus om te beginnen als je iets van Nature Box wilt uitproberen! 

Als je de Almond-Oil flessen opent ruik je een heerlijke, weldadige geur. Zodra je de producten eruit haalt, komt ook de typerende amandelgeur tevoorschijn. Die gelaagdheid vind ik heel fijn en bijzonder. Douchen met de Almond-Oil shower gel is een rustgevende en verzorgende ervaring. Hij bevat 91% natuurlijke ingrediΓ«nten, is dermatologisch getest en pH-huid neutraal. Ik gebruik deze shower gel met veel plezier en grijp er steeds naar. [

review

De bodylotion gebruik ik na het douchen en ruikt misschien nog wel weldadiger dan de shower gel. Ik kan de andere lagen in de geur nog niet helemaal plaatsen, maar lekker is het zeker. De bodylotion bevat 94% natuurlijke ingrediΓ«nten en maakt mijn huid erg zacht. Als je niet zo van de zoete geurtjes bent, is de Avocado-Oil lijn een fijne collectie voor jou om eens in de snuffelen.

Duurzaamheid

Zoals ik in de inleiding al schreef is Nature Box een duurzaam merk. Ze vinden het belangrijk om zo verantwoord mogelijk te ondernemen. Dat doen ze door 25% gerecycled plastic te gebruiken voor de verpakkingen en samen te werken met Solidaridad, waardoor kleine boeren kunnen worden ondersteund bij het duurzaam telen van grondstoffen. Ik vind het niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen als het gaat om het milieu en eerlijke handel.[

amandel lijn Nature Box

Aanrader?

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik enthousiast ben over Nature Box. Door de natuurlijke ingrediΓ«nten en het feit dat ze veganistisch zijn, maar misschien nog wel meer vanwege de openheid van het merk. Ook de inspanningen om duurzaam te produceren en ondernemen vind ik mooi. De geuren zijn lekker en de prijzen zacht. EnΒ last but not least: de producten zijn prettig in gebruik. Ik vind Nature Box een absolute aanrader.

Columns by Kari

Ad – Paid

One thought on “Alles wat je wilt weten over de natuurlijke verzorging van Nature Box

  1. Wat een mooie producten!
    Ik ben zo blij dat er steeds meer van deze natuurlijke producten op de markt komen. Fijn dat er mensen de moeite nemen om ze te ontwikkelen en produceren.
    En de transparantie van de bestanddelen is geweldig, want zeg nou zelf, we zijn de leugens over de inhoud toch wel zat.
    We hoeven dus echt geen chemische rommel meer te kopen!!! TOP
    Één vraag, hoe zit t met de houdbaarheid van de producten, is dat aanzienlijk korter of valt dat mee?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.