Ik mocht de Stokke MyCarrier testen voor Alela. Deze alles-in-een draagzak kun je gebruiken vanaf dat je baby 4 weken oud is totdat je kindje een jaar of 3 is. De draagzak komt met twee verwisselbare zakken: één als buikdrager en één als rugdrager. De buikdrager kun je met het gezichtje naar je toe en het gezichtje van je af gebruiken. Drie standen dus, voor drie jaar dragen. En dat voor een zachte prijs voor een draagzak. Klinkt wel ideaal hè? Ik was uiteraard benieuwd of de Mycarrier van Stokke net zo ideaal is in gebruik als op papier. In deze Stokke MyCarrier review vertel ik alles over deze draagzak!
Stokke MyCarrier Review: Buikdrager & Rugdrager
De Stokke MyCarrier is een echte “rugzak-style” draagzak. De schouderbanden zijn smal en stevig en zijn los te maken van de zak waar je kindje in zit. Dat is nodig, omdat de draagzak met twee aparte zakken komt: een voor op je buik en een voor op je rug. In de buikdrager zit je kindje tot een maand of negen. Daarna mag hij op je rug [mits je kindje zelfstandig kan zitten]. Alela is nu 11 maanden dus die kon niet meer in de buikdrager. Ze paste er nog wel in, maar hij zit niet meer ergonomisch: haar benen zijn te lang. De buikdrager kan ik dus helaas niet volledig voor jullie reviewen.
De rugdrager klaar maken
Het zal vast iets te maken hebben met slaapgebrek en borstvoedingsbrain, maar ik zag echt even niet hoe ik de rugdrager moest installeren. Ik gaf mijn vrouw de zak en de handleiding en zij zette hem in [aan] elkaar. Het is niet super ingewikkeld [en later ontdekte ik dat er een heel handig instructiefilmpje is], maar gewoon even een dingetje, dus als je er net als ik tegenop ziet, laat je partner het dan doen. Ik denk sowieso dat dit echt een draagzak is die mannen ook aanspreekt. Veel draagdoeken en draagzakken zijn wat meer op de mama gericht. De Stokke MyCarrier is duidelijk ontworpen om de papa (ook) te laten dragen. Of zoals bij ons: de stoerdere mama – dit is nou een draagzak echt die mijn vrouw ook zou gebruiken. Dat vind ik een dikke plus.
In de zak
In tegenstelling tot andere draagzakken die ik heb, maak je je kindje eerst in de zak vast en daarna doe je de draagzak pas op je rug. Echt als een rugzak dus. Dat is enerzijds handig, omdat je dan geen uitdagende zwaai-op-de-rug capriolen hoeft uit te halen en anderzijds onhandig. Ten eerste moet je kindje wat geduld hebben terwijl jij hem erin frutst en vastklikt. Ten tweede kan ik mij voorstellen dat als je kindje op een gegeven moment een wat brutalere fase bereikt, zich niet meer zo gemakkelijk laat insnoeren. Goed om te weten: de rugdrager heeft twee makkelijk verstelbare binnenmaten, zodat ook die zak mee kan groeien met je kindje.
Door berg & dal
Maar als je kind erin zit en je doet hem op je rug, dan zit hij ook gelijk goed! Dat viel me direct op. Bij mijn andere draagzakken moet ik vooraf en ook gedurende de dag steeds “bijsnoeren” – dat hoeft bij de Stokke MyCarrier niet. Als hij zit, dan zit ie. En omdat hij vrij smal is, past hij erg goed om mijn niet al te brede schouders. Dit is echt een draagzak waar je kilometers mee kan maken. Ik zie mezelf bijna gaan, door de bergen ofzo. Hij zit echt lekker. En je kindje zit vrij hoog, waardoor hij goed om zich heen kan kijken.
Slapen & voeden
Alela kan lekker slapen in de rugdrager. Gewoon koppie neer en weg was ze. Onhandig is wel dat als je kindje eenmaal slaapt, je hem er niet slapend uit kan halen en in bed kan leggen, want hij zit vastgesnoerd. Er zit een zakje in de voering van de rug, dus die kan je over het hoofdje heen vastmaken om te beschermen tegen regen, zon, licht en prikkels. Voeden lukt niet echt in de rugdrager. Je kunt de rugdrager namelijk niet comfortabel op je buik plaatsen. Dat is wel heel jammer. Omdat dit zo’n echte afstandsdraagzak is, zou ik deze draagzak idealiter gebruiken als we een lange dag hebben. Maar omdat Alela onderweg alleen in de draagzak wil drinken in verband met afleiding, gaat dat niet. Maar goed, niet iedereen geeft borstvoeding. En niet alle kindjes raken afgeleid tijdens het voeden onderweg. Dus dit is echt een persoonlijk dingetje.
Alles op een rij: Stokke MyCarrier Review
Voordelen van de Stokke MyCarrier
+ Van baby tot peuter, dus als je een rekdoek kan lenen voor de eerste vier weken ben je in één keer klaar.
+ Hele zachte prijs voor een draagzak: hij kost €119,- en zo nu & dan zijn bepaalde kleuren afgeprijsd
+ Hij zit heel lekker: als een hele prettige, comfortabele rugzak
+ Hij is ook ideaal voor mensen die wat smaller zijn gebouwd
+ Een draagzak die mannen [partners] aanspreekt
+ Als hij eenmaal zit, dan zit hij, je hoeft niet steeds bij te stellen
+ Je kindje kan goed om zich heen kijken
+ Je kindje kan erin slapen
+ Gemaakt van katoen dus lekker luchtig
+ Ideaal voor lange afstanden, bijvoorbeeld wandelen op vakantie
Nadelen van de Stokke MyCarrier
-Het installeren vond ik niet heel gemakkelijk
-Ik kan geen borstvoeding geven in de rugdrager [de rugdrager kan niet even op je buik, zoals bij mijn andere draagzakken]
-Als je kindje in slaap valt in de rugdrager kun je hem er niet slapend uithalen en in bed leggen
-Je moet even handigheid krijgen in hoe je je kindje erin zet
-De buikdrager kun je maar kort gebruiken; ik draag Alela nog heel vaak op mijn buik in mijn andere draagzakken, maar in de Stokke MyCarrier kan dat al niet meer, omdat de inzit van de buikdrager heel smal is.
Aanrader?
Ik had deze draagzak maar wat graag gehad vanaf het begin. Hij zit zo knap in elkaar en zit zo lekker. Ik vind het jammer dat ik er nu niet meer volop gebruik van kan maken. Ik zal hem voor nu als rugdrager blijven gebruiken en mochten we ooit gezegend worden met nog een klein gupje zal ik deze draagzak zeker intensief gaan gebruiken. Dus als je in verwachting bent van een kleintje of net een baby hebt gekregen, kan ik je deze Stokke MyCarrier van harte aanraden!
One thought on “Stokke MyCarrier Review: alles-in-een draagzak van 0-3 jaar”