De dingen waar je liever niet aan denkt

Er zijn zoveel dingen waar ik als moeder liever niet aan denk. Dat mijn kinderen ziek worden. Dat ze iets overkomt. Dat ze ongelukkig zijn. Dat ze pijn hebben. Dat ze zich angstig voelen. Dat ze komen te overlijden… De lijst van gruwelijkheden is eindeloos: zodra je kindjes worden geboren zit je hart niet meer aan de binnenkant van je borstkas, maar voor altijd aan de buitenkant genageld. Liefde is een krachtig iets. Het meest krachtige dat er is. Maar het maakt je ook ontzettend kwetsbaar. 

Dwangmatige intrusies

Ik heb al vaker geschreven over de angsten en gedachten die mij ’s nachts wakker houden. Ik heb last van dwangmatige intrusies over de veiligheid van mijn kinderen: sommige periodes is het erger dan andere en het wordt ook zeker getriggerd door zwangerschapshormonen, borstvoedingshormonen en slaapgebrek. Alela is nu bijna 1 jaar en ondanks dat ik nog steeds borstvoeding geef en veel slaap te kort kom, heb ik het gevoel dat ik langzaam mijn brein weer terugkrijg. Dat merk ik aan het feit dat ik minder last heb van dwangmatige intrusies: ze zijn minder frequent en minder heftig.

Uitvaartverzekering afsluiten

Misschien was het daarom wel dat ik Alela een paar weken geleden eindelijk bijschreef op onze uitvaartverzekering. Maandenlang kon ik daar echt niet over nadenken. Het was al erg genoeg dat ik ’s nachts wakker schrok, angstig dat mijn kind iets zou overkomen. Bezig zijn met zoiets naars als een uitvaartverzekering, daar had ik echt geen ruimte voor in mijn hoofd. Maar ik besloot het nu maar eens eindelijk te doen. Ik verwachtte dat het veel werk zou zijn, dat ik iets zou moeten indienen, papieren zou moeten insturen of zou moeten bellen. Maar het was gewoon een kwestie van twee keer op een knop drukken, een paar dingen intypen en klaar: ze stond op onze uitvaartverzekering bijgeschreven. 

Als ons iets overkomt

Het voelt naar, om de namen van je kinderen in verband met zoiets te zien staan. Ik was daarom blij dat het in een paar minuten was geregeld. Ik klikt het tabblad weg en dacht er niet meer aan. En hopelijk hoef ik er ook heel lang niet meer over na te denken. We hebben allemaal een uitvaartverzekering. Als een van ons iets overkomt, dan is dat het meest verschrikkelijke dat ik mij maar kan voorstellen. Ik wil daar helemaal niet over nadenken en ook helemaal niet over schrijven. De reden dat ik het wel doe is omdat ik wilde delen waarom we een uitvaartverzekering hebben afgesloten. 

Als je wordt geconfronteerd met zo’n groot verdriet is alles teveel. Het is prettig als bepaalde dingen – zoals de financiΓ«le kant – goed zijn geregeld. Ook voor mijn kinderen later, als wij komen te overlijden, wil ik niet dat zij met hoge kosten worden opgescheept, maar we alles zo goed mogelijk achterlaten. Ik wil dat zij op een voor hun goed voelende manier afscheid kunnen nemen van ons. Dus ondanks dat ik er liever niet over nadenk, geeft het hebben van een uitvaartverzekering mij daarin rust. 

Een uitvaartverzekering die bij je situatie past

Welke uitvaartverzekering bij jou en je gezin past is volledig afhankelijk van je situatie. Daarom is een vergelijkingssite zoals Uitvaartverzekeringexpert.nl handig. Ik zie dat de uitvaartverzekering die wij hebben als nummer 1 uit de vergelijkingen komt. Dat verbaast mij niet: zoals ik al zei verloopt het regelen altijd heel soepel en ook de maandelijkse kosten zijn erg laag. Ik hoop dat deze tip, maar vooral deze blog, voor jou de drempel een stukje verlaagt om met deze onprettige kost aan de slag te gaan.

Columns by Kari

Ad [paid]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.