De perfecte oplossing voor regenachtige dagen

Ik voel me vaak best wel beperkt door regenachtige dagen. Als ik naar buiten wil met de meisjes maar er komt een bui aan of het is aan het regenen, blijf ik vaak toch maar thuis. Want met twee doorweekte grietjes over straat banjeren: no thanks. Of als we naar de speeltuin willen, maar het heeft net geregend, gaan we niet omdat de toestellen nat zijn. Of beter gezegd: gingen we niet meer. Nu wel. Want dΓ© perfecte oplossing voor regenachtige dagen viel vorige week op onze deurmat. De regenbestendige broeken van Spetter zijn echt ideaal. Ze beschermen de benen en billen van je kind tegen de regen, maar voelen en zien er uit als gewone broeken. In deze blog vertel ik er meer over.

Regenbestendige broeken

We ontvingen twee regenbestendige broeken van Spetter: een voor Isaya en een voor Alela. Uiteraard roze. Zacht roze ook nog: helemaal in ons straatje. De broeken zien eruit als gewone broeken, maar ze zijn waterafstotend. In plaats van echte regenbroeken voor kinderen die of heel warm & groot of heel knisperend en irritant zijn. Isaya is heel kritisch als het gaat om hoe kleding eruit ziet, maar vooral hoe kleding voelt. Als het te warm of te krap is, wil ze het niet aan. De broek van Spetter trekt ze maar al te graag aan: ik durf dus met zekerheid te zeggen dat hij lekker zit.

regenbestendige broeken

De waterafstotende broeken van Spetter zijn perfect voor een regenachtige nazomer, maar natuurlijk helemaal voor herfst, winter en het begin van de lente. Nu het een beetje onder de 20 graden waggelt, zijn de broeken ook comfortabel qua warmte. De binnenkant is van zacht fleece gemaakt. Als het richting 19/20 graden gaat, neem ik Isaya’s broek gewoon mee in mijn tas, zodat ze hem aan kan doen als het losbarst.

Lekker naar buiten

Ik voel me oprecht minder beperkt nu de meisjes deze broeken hebben. Misschien ben jij een op & top Hollandse mama die met windkracht zestig nog buiten staat te banjeren met je kroost, maar ik ben een Tropenkind met meisjes die binnen spelen ook heel fijn vinden en dan is het gemakkelijk om op regenachtige dagen te denken “ach, we blijven lekker thuis”. Maar dat is niet altijd wat ik echt wil. Ik wil soms gewoon lekker naar buiten met de kids! En ik merk dat ik dat nu al veel sneller doe. Een regenbui in het verschiet? Geen probleem! We springen gewoon op de fiets. Hun regenjasjes houden hun bovenlijfjes droog, de regenbestendige broeken van Spetter houden de pootjes & billen droog en hun helmpjes doen de rest.

waterafstotende broeken

Met je billen over een natte glijbaan: ook geen probleem meer. Nat gras? We rassen er gewoon doorheen. De eerste keer dat Isaya haar nieuwe broek aan had gingen we zelfs op zoek naar plassen en regenbuitjes… “Zorgeloos buiten spelen” staat er op de website van Spetter. Zo voelt het echt.

Magische regenbestendige broeken

Want de waterafstotende broeken van Spetter zijn niet alleen bestand tegen de regen en nattigheid, ze zijn ook nog een magisch. Als er water op komt, verschijnt er een verassing op het stofje. Op de oud roze variant van de meiden zijn dat wolkjes. Maar Spetter heeft nog veel meer kleuren en motiefjes. En er is ook een zomercollectie [met korte broeken, rokjes, UV bestendige kleding] en nog heel veel andere producten. De kleding is beschikbaar van maat 50 t/m maat 128. Isaya is bijna 110 cm en draagt maat 116.

Wassen en onderhoud

Uiteraard word je van buitenspelen vies. De broekjes kunnen gewassen worden, in de machine, op 30 graden. Ze zijn snel droog [niet in de droger doen, maar aan de lijn hangen]. Dus als je de broek ‘s avonds even meewast, kan je kindje hem de volgende dag weer aan naar school.

regenbroeken van Spetter

Ik vind het echt een dikke aanrader en onmisbaar nu Isaya straks naar school gaat. Isaya ging al naar de peuterspeelzaal bij de school waar ze straks start en ik zag zo vaak kindjes in enorme regenpakken rondhobbelen. De regenbestendige broeken van Spetter zorgen ervoor dat je kindje veel vrijer en gemakkelijker kan spelen, weer of geen weer! Wij zijn fan!

Columns by Kari

Broekjes zijn gekregen van Spetter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.