Alle plannen voor de “nieuwe” woonkamer onthuld!

Drie weken geleden gaf ik een woonkamer tour en vertelde ik dat we op zoek zijn naar een nieuwe bank. Inmiddels hebben we een nieuwe bank gevonden en is de herinrichting van onze woonkamer in volle gang. Het wordt een volledige metamorfose. We gaan namelijk ook de muren schilderen, alles op een andere plek zetten en ook nog op zoek naar andere meubels, muurdecoratie en accessoires. In deze blog vertel ik alles over onze plannen, laat ik zien waar we inspiratie hebben gevonden voor onze vernieuwde woonkamer en deel ik tekeningen van de nieuwe inrichting! 

Nieuwe bank & “groene” verf

Soms ben je gewoon helemaal toe aan iets anders. Ik had dat echt met onze woonkamer. Voornamelijk met de bank. Maar als je dan eenmaal bezig bent… Ik kreeg steeds meer inspiratie en nu gaan we het helemaal omgooien. De bank is inmiddels besteld! We hebben gekozen voor een oudroze driezitsbank. Deze komt te staan voor een hele donkerblauwe muur – echt diep nachtblauw. We gaan circulaire verf gebruiken die CO2 absorbeert. Daarover zal ik in een andere blog meer over vertellen!

Een fijne zithoek in de nieuwe woonkamer

We overwegen nog een fijne stoel bij de bank, bijvoorbeeld een draaifauteuil. Dat is heel comfortabel, praktisch als er bezoek is en Isaya zou het echt geweldig vinden. De bijzettafeltjes die we nu boven hebben staan gaan naar beneden: ze zijn perfect, omdat ze roze zijn met goud. We willen een paar gouden accenten toepassen – dat staat zo mooi bij het nachtelijke blauw!

De kracht van tegenpolen

We zijn tot deze kleuren gekomen omdat mijn vrouw heel erg van donkerblauw houdt en ik van oudroze. Op Pinterest deed ik veel inspiratie op en zag ik dat deze twee kleuren echt prachtig bij elkaar staan. Ze lijken elkaars tegenpolen, maar versterken elkaar (daardoor) juist, waardoor ze allebei beter tot hun recht komen. Ik vind dat een mooi uitgangspunt voor een interieur, maar ook voor een relatie! Ik zie dit project dan ook echt als een manier om ruimte te geven aan allebei onze eigen kwaliteiten en wensen. Een woning – de inrichting – groeit met je mee. Je smaak ontwikkelt zich, je behoeften (die van je kinderen) veranderen: ik vind het leuk om te zien tot wat voor nieuw geheel onze uiteenlopende smaken zullen komen. 

Inspiratie op Pinterest

woonkamer
woonkamer inspiratie

Posters, planten en een nieuwe kast

Er komen toffe posters boven de bank, die we nog aan het selecteren zijn. Het wordt een harmonieuze mix van abstract, realistisch, natuur en kunst in mooie lijsten van verschillende maten. Terugkerende accenten in de posters zullen weer zijn: diepblauw, zachtroze, een beetje goud. En groen! Want natuurlijk zal er ook in onze β€œnieuwe” woonkamer veel groen zijn. We hebben zoveel planten, uiteraard blijven die alle ruimte krijgen. Dat zorgt ook voor balans: niet alles in dezelfde kleuren. We willen ook wat breken met die kleuren en warmte terugbrengen door een lichthouten tv- kast te kopen. Dat past ook goed bij alle de andere licht houten meubels in de woonkamer. Nu hangt te tv aan de muur en dat vind ik zo lelijk. We kijken niet vaak televisie, dus hij kan best achter deurtjes. 

Woonkamer = speelkamer

De speeltafel van de meiden blijft natuurlijk een prominente plek innemen in de woonkamer. We spelen ontzettend veel in deze ruimte van onze woning en de meiden moeten zich hier fijn voelen. Het vloerkleed is daar een belangrijk onderdeel van: dat maakt spelen op de grond aangenaam. Het zal een echte speelkamer blijven. De boekenkast blijft ook staan waar hij staat, net als de grote spiegel. Het kunstwerk dat nu boven de bank hangt, zal een ander muurtje in de woonkamer krijgen: de kleuren passen perfect bij de nieuwe inrichting. Onze grote wereldkaart blijft waarschijnlijk hangen waar hij hangt – ook die tinten zijn een goede match voor wat we in gedachten hebben. 

woonkamer

Misschien komt er als laatste ook nog een mooie hanglamp aan het plafond. Maar wat precies – industrieel & stoer of juist iets warmers (bijvoorbeeld een gevlochten lamp) of misschien toch iets straks van goud – dat kan ik pas zien als alles geverfd is en staat. Ik zal jullie meenemen in het proces, de keuzes die we gaan maken, eventuele obstakels waar we tegenaan lopen en natuurlijk het resultaat!

Columns by Kari

Paid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.