20 kijktips voor de winter en lente

Ik kon er zo van genieten de afgelopen maanden. Na een dag thuisonderwijs, nog even een paar uurtjes werken en dan onderuit met een fijne serie. Duizend dingen die ik beter zou kunnen doen, zoals yoga, mediteren, een boek lezen of het huis opruimen. Maar ik vond het heerlijk om na een volle dag even te verdwijnen in een goede serie. In deze blog deel ik de favoriete kijktips van mijn vrouw en mij van de afgelopen maanden. Zoek je mooie series, toffe programma’s of goede docu’s voor de winter en lente? Lees dan gauw verder. Ik deel 20 kijktips!

Kijktips over hulpverlening

Mijn vrouw kijkt graag televisie series die gerelateerd zijn aan haar werk. Programma’s waarin mensen met verslavingen, psychische problematiek, justitiΓ«le problemen of eetstoornissen worden geportretteerd. Ze is hulpverlener en probeert altijd de problematiek en vooral de mensen achter de problematiek beter te begrijpen. Haar beste kijktips zijn Tygo in de GHB, Verdoofd, Beau & de Daklozen en Etters achter de tralies. Op Netflix kijkt ze graag Inside The World’s Toughest Prisons.

Programma’s om samen te kijken

Soms kijken we samen naar M of Zondag met Lubach. We hebben geprobeerd om The Crown samen te kijken, maar ik haakte af. Mijn vrouw vond het wel een ontzettend goede serie. Maar we zijn dus weer op zoek naar een nieuwe serie om samen te kijken. We kregen van iemand Flikken Maastricht (NPO 1) getipt. Het 15e seizoen is vorige maand gestart. We hebben nog nooit een aflevering gezien, maar je kunt alle afleveringen van Flikken Maastricht terugkijken. Voor wie het nog niet kent: het is een politieserie waarin twee rechercheurs allemaal heftige zaken oplossen. Het feit dat de serie al tien jaar loopt, geeft mij goede hoop dat het een fijne kijktip is. Het lijkt me gezellig om weer een programma te hebben dat we samen kunnen kijken ’s avonds.

Programma’s op tv volgen lukt met onze werkschema’s nooit, dus we moeten het kunnen terugkijken in onze eigen tijd. Ik kijk bijvoorbeeld Grey’s Anatomy terug op Net 5. Het nieuwste en laatste seizoen is begin februari van start gegaan!

Favoriete kijktips van mijn vrouw

Met stip het favoriete programma is van mijn vrouw: Chateau Meiland (SBS6). Ze ligt er altijd helemaal om in een deuk. De continue paniekaanval van Martien Meiland, de hysterische benadering van het leven, de markante opmerkingen van de gezinsleden en het betrouwbare licht van wijn aan het einde van de tunnel die iedere aflevering is, vind ze geweldig. Zo nu en dan kijk en grinnik ik een stukje mee, maar langer dan een paar minuten kan ik er niet naar kijken. 

Mijn favoriete Netflix series

De afgelopen maanden heb ik een paar heerlijke series gezien op Netflix. Zoals het nieuwste seizoen van Lucifer, waar ik al eerder over schreef. Die serie blijft een aanrader. Waar ik even helemaal in kon verdwijnen in het najaar was The 100. De aarde is onleefbaar geworden en een groep mensen woont in een enorm ruimtestation en overleeft zo al decennialang. Om te kijken of leven op aarde weer mogelijk is, wordt een groep van 100 jongeren opgeofferd en naar onze planeet gestuurd. Wat er dan gebeurt, is fascinerend en goed voor 7 seizoenen. De serie die ik momenteel kijk en echt geweldig vind, is Lupin, over de super charmante oplichter en meester-inbreker Assane Diop. 

Docu’s over het klimaat

Hoe heerlijk ik het ook vind om zo nu en dan te verdwijnen in een wereld van fictie, de realiteit van klimaatverandering is wat een groot deel van mijn dagelijkse doen en laten drijft en inspireert. Mijn werk, de manier waarop we leven, hoe ik mijn kinderen opvoed: in alles voeren twee dingen de boventoon. Liefde voor elkaar en liefde voor de planeet. Daarom sluit ik deze blog af met steengoede docu’s over klimaatverandering: A Life on Our Planet (David Attenborough), Down to Earth (Zac Efron), Kiss the GroundCowspiracy en Chasing Coral. Maar ook Our Planet en Moving Art, als je even een reminder nodig hebt hoe bizar mooi en indrukwekkend onze aarde is. Hoe bijzonder het is dat we hier mogen leven. En dat het dus logisch is dat we er beter voor moeten zorgen. Nog meer groene kijktips, vind je hier.

Columns by Kari

Ad, paid content

Afbeelding

One thought on “20 kijktips voor de winter en lente

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.