10K Instagram winactie met 6 groene ondernemers

Jullie waren altijd al meer dan genoeg. Ik vind Instagram vanaf dag 1 een fijne plek. Een plek waar ik andere moeders ontmoet, waar ik zelfs vriendinnen heb gemaakt. Waar ik altijd steun en inspiratie vind. Waar er altijd iemand is die je overdonderende liefde voor het moederleven meevoelt en het slaapgebrek snapt. Waar je ongegeneerd kunt roepen “kijk hoe schattig mijn kind is!” en dat er dan honderden andere moeders zeggen “jaaaaa wat schattig!” Ik houd ervan. Mijn Instagram is uitgegroeid tot een groen platform. Een plek waar mensen groene tips kunnen vinden, ervaringen met milieuvriendelijke producten kunnen delen, eco friendly inspiratie op kunnen doen en geΓ―nspireerd raken om iedere dag nieuwe groene stappen te zetten. En nu zijn we dus met z’n tienduizend op mijn Instagram. En dat wil ik met jullie – en 6 groene webshops – vieren. Doe je mee met de groene winactie?

De groene winactie

Toen ik nadacht over een winactie rondom de 10k volgers wist ik dat ik geen gekkigheid wilde. Alleen producten die je daadwerkelijk nodig hebt en een bijdrage leveren aan een groenere levensstijl. Ik besloot de winactie op te splitsen in twee delen:

  • Producten voor een groen huishouden
  • Producten voor groen ouderschap

Je mag meedoen voor beide pakketten of voor één en je mag meedoen voor iemand anders. Iemand die graag groene stappen wil zetten op weg naar een steeds milieuvriendelijker leven!

Wat zit er in de pakketten?

In het pakket voor een groener huishouden vind je:
groene winactie
  • Een eco egg + navulling
    Dit is een vegan en ecologisch alternatief voor wasmiddel. Doordat je het herbruikbare ei steeds kunt bijvullen, bespaar je plastic.
  • Twee herbruikbare boterhamzakjes
    In plaats van plastic wegwerpzakjes kun je deze boterhamzakjes keer op keer gebruiken. Ze zijn waterdicht en goed schoon te maken.
  • Een pakket met plasticvrije zeepjes en shampoo bars
    In plaats van shampoo en douchegel uit een plastic fles kun je op deze manier plastic vrij je haren en lichaam wassen. Helemaal natuurlijk, dus niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor je huid.
  • Twee stekers voor in de jaarring
    Groen leven is meeleven met de wonderlijke natuur. De seizoenstafel helpt daarbij: door de seizoenen te beleven en stil te staan bij de pracht van ieder seizoen ga je anders naar onze mooie planeet kijken.
In het pakket voor groen ouderschap vind je:
groen ouderschap
  • Het Briljante Bloemenboek
  • Klein Vogelboek
    Boeken over de natuur zijn een laagdrempelige manier om kinderen te leren over onze mooie planeet. Zo kweek je bewondering en verwondering. En wat je bewondert, daar wil je natuurlijk goed voor zorgen!
  • Twee herbruikbare boterhamzakjes
    In plaats van plastic wegwerpzakjes kun je deze boterhamzakjes keer op keer gebruiken. Ze zijn waterdicht en goed schoon te maken. Zo leren kinderen op jonge leeftijd spullen hergebruiken heel gewoon is.
  • Een weefraam
  • Een knoopster
  • Een breivork
    Heerlijke, kneuterige activiteiten die niet alleen een plastic vrij alternatief zijn voor plastic speelgoed en knutselmateriaal, maar ook de motorische ontwikkeling stimuleren.

De groene ondernemers

Graag zet ik de groene ondernemers met wie ik deze twee pakketten heb samengesteld in het zonnetje:

Hip & Bio

Bij Hip & Bio vind je duurzaam kinderspeelgoed, spenen van natuurrubber en biologische huishoudelijke en verzorgingsproducten voor kinderen en volwassenen.

Cutwerk

Cutwerk maakt prachtige naamstekers voor in de jaarring: je kunt de namen van je kinderen kiezen, maar ook de seizoenen of de jaarfeesten. Ook maakt ze mooie andere, feestelijke stekers.

Klein Dappertje

Klein Dappertje is een groene webshop waar je terecht kunt voor mooie kinderboeken, tweedehands kinderspeelgoed en leuke seizoenstafeldecoratie.

Jut & Julie

Bij Jut & Julie vind je fijne zero waste producten, zoals herbruikbare boterhamzakjes en wattenschijfjes, maar ook prachtige biologische hydrofiele doeken en andere duurzame babyspullen.

Hoofd en Lijfzaken

Bij Hoofd en Lijfzaken vind je plastic vrije cosmetica: shampoo bars, conditioner bars en hand- en bodybars. Zo kun je je douche routine helemaal plastic vrij maken.

Ginger Fairy

Bij Ginger Fairy kun je terecht voor eco friendly knutselmateriaal, mooie spullen voor op de seizoenstafel, boeken en nog veel meer voor een groener leven.

Hoe kun je meedoen met de groene winactie?

Kom naar mijn Instagram pagina (@karivdheide), zoek de foto op die bij deze winactie hoort en laat een leuke comment achter. Laat gelijk even weten in de comment voor welk pakket je gaat! Je mag de winactie uiteraard ook delen in je stories.

Omdat dit een samenwerking is met kleine, duurzame ondernemers is het natuurlijk ook super tof als je hun steunt. Dit kun je doen door ze te volgen, hun foto’s te liken of te bewaren, hun shop te delen in je stories of met je vrienden. Dit is allemaal niet verplicht om mee te kunnen doen aan de winactie: doe wat jij leuk vindt om deze groene ondernemers te supporten!

De winnaars worden maandag 22 maart 2021 bekend gemaakt op Instagram stories! Veel succes!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.