12 kersverse kijktips op Netflix

Met veel plezier en gepaste schaamte (want ooo jongens wat heb ik weer veel Netflix gekeken als ik deze lijst zie) deel ik maar liefst 12 kersverse kijktips. Voornamelijk zalige series waar je even lekker in kunt verdwijnen na een lange dag, maar ook 1 film en 1 documentaire. Een goede mix van feel good, liefde, spanning, belangrijke onderwerpen. Leun lekker achterover en be prepared om je Netflix-lijst aan te vullen met deze heerlijke kijktips!

1. Firefly Lane Girls

In eerste instantie denk je “een serie over twee witte vrouwen die het super goed hebben in hun leven, maar toch overal drama in lijken te vinden”. Maar tijdens de serie leer je de vrouwen kennen en ga je van ze houden. Voor de Grey’s Anatomy liefhebbers: Izzy speelt erin (Katherine Heigl). Zij is een beroemde nieuwslezer en haar beste vriendin is net gescheiden. Ze zijn zo verschillend als maar kan, maar zijn al jaren vriendinnen. Wat ze bindt? Dat zul je moeten zien! Op Netflix.

2. Ginny & Georgia

Geweldige serie over een jong meisje dat met haar tienermoeder en halfbroertje voor de zoveelste keer moet verhuizen omdat haar moeder weer eens roet in het eten heeft gegooid. Ze vertrekken naar een conservatief stadje waar Ginny even haar draai moet vinden. Maar je krijgt haar niet snel klein. Als ze door haar wiskunde leraar racistisch wordt aangesproken geeft ze hem een epische speech, waarmee de toon wordt gezet. Ginny begint van het stadje te houden. Maar dan dreigt alles weer in de soep te lopen omdat haar moeder…. Kijken op Netflix!

3. Behind her Eyes

De eerste afleveringen dacht ik “waar gaat dit heen?” Ik had geen idee, maar moest blijven kijken. Waar het uiteindelijk eindigde, dat had geen mens kunnen bedenken (nou ja, behalve de makers van de serie dan). Het is een fascinerende serie! Een zwarte single mom werkt als assistente in een praktijk voor psychiaters. Er komt een nieuwe psychiater werken. Ze wordt verliefd op hem. Maar raakt ook bevriend met zijn vrouw. Hoe dit afloopt? Kijk op Netflix.

4. Soundtrack

Op het eerste gezicht denk je dat dit een oppervlakkige serie is. Maar niets is minder waar! Het is een hele goede serie met flashbacks waardoor alles uiteindelijk duidelijk wordt. Een zwarte alleenstaande vader probeert zich staande te houden na de dood van zijn vrouw. Als zijn zoontje dreigt te worden afgepakt door maatschappelijk werk moet hij alles op alles zetten om dit te voorkomen. Te zien op Netflix.

5. BuladΓ³

Een prachtige film over Curacao. Niet het Curacao dat je ziet in de reismagazines of op TV, maar Bandabou. Het westelijk gedeelte van het eiland. Waar de natuur rauw en krachtig is. De hoofdpersoon is een jong meisje (gespeeld door Tiara Richards – wat een magisch talent is dat!) woont samen met haar vader en opa op Bandabou. Haar moeder is er niet meer. Het is bijna een art movie, met zulke mooie stille beelden van het eiland en het is een ode aan het Papiamentu. Een van mijn grootste kijktips. op Netflix.

6. What if

Fascinerend. Rennee Zelwegger in de rol van een psychopaat. Een jonge wetenschapper heeft een investeerder nodig om haar levensreddende medicijn op de markt te brengen. Ze maakt een deal met de duivel (Zellwegger). Waarom en hoe dit vervolgens uitpakt? Je kunt het zien op Netflix.

7. Seaspiracy

Als je een viseter bent zou ik zeggen: ga nog ff één keer lang je favoriete visboer, kijk dan deze docu en accepteer dat je leven vanaf nu is veranderd. Je kunt in gesprekken met anderen heel gemakkelijk uitleggen waarom je deze keuze hebt gemaakt. De enige term die je daarvoor moet kennen is: voortschrijdend inzicht. Want daar heb je recht op, op voortschrijdend inzicht. Na deze docu kijk je nooit meer op dezelfde manier naar onze prachtige planeet, het zeeleven en de mens. Gaat dat zien, op Netflix.

8. The Bold Type

Heerlijke serie over een groepje Millenials die in New York wonen en werken. Hun carrière, liefdesleven, verliezen, gezondheid, negatieve ervaringen en successen: alles komt voorbij. Het is een soort 2021 variant van Sex & The City. Maar natuurlijk een die nooit aan SATC kan tippen. Maar desalniettemin een van de fijnste kijktips. Op Netflix.

9. Dolly Parton – Heart Strings

Natuurlijk houd ik van de muziek van Dolly Parton. Wie niet. Ik heb menig dronkelap de kroeg uit weten te laten strompelen door keihard Jolene op te zetten om 5 uur ‘s ochtends, na een dienst achter de bar. Maar ik verwachtte eigenlijk niet zoveel van deze serie. Dat was een vooroordeel, ontdekte ik. HΓ¨, want die blonde haren, die neppe borsten, die lagen make-up, daar zit vΓ‘st weinig diepgang in. Door haar teksten had ik natuurlijk kunnen weten dat dit DIKKE onzin is. Dolly is de bomb. En deze serie ook. Ze gaat geen enkel (woke) onderwerp uit de weg. Je gaat huilen en je gaat lachen. Dat kan op Netflix.

10. Master of None

Geweldige serie over een tweede generatie Indiase Amerikaanse man en zijn heerlijk cultureel en seksueel diverse vriendengroep. Alles komt voorbij: racisme, privilege, failure, succes, liefde, verdriet. Met humor, maar niks plats. De grote onderwerpen worden niet uit de weg gegaan. Hij mag niet ontbreken aan deze kijktips. Op Netflix.

11. Tiny Pretty Things

Ik houd van ballet series. Het is een afgrijselijke wereld natuurlijk, dus als je nare ervaringen hebt, kan deze serie zeker een trigger zijn. Maar voor de liefhebbers van ballet, romcoms en een beetje teenage who dunnit drama is Tiny Pretty Things een dikke kijktip. Te zien op Netflix.

12. Girlboss

Het is alweer even geleden dat ik deze serie zag, dus ik moest het even opzoeken. Maar ik vind Girlboss nog steeds een plekje waard in deze blog met kersverse kijktips. Gebaseerd op het verhaal van de Nasty Gal founder. Nasty Gal is een fast fashion merk, een manier van consumeren waar ik natuurlijk niet achter sta. Misschien daarom juist interessant om te zien hoe ze begon als E-bay verkoper van tweedehands kleding die ze omtoverde tot prachtige, waardevolle items.


Nog meer kijktips? Klik hier!

Columns by Kari

One thought on “12 kersverse kijktips op Netflix

  1. Yesss, hier zat ik op te wachten, 1 van mijn favo blogs! πŸ™‚ thx voor het plaatsen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.