Menstruatieondergoed: (hoe) werkt het?

Je kunt op ieder gebied van je leven milieuvriendelijke keuzes maken. Ook in de producten die je gebruikt als je ongesteld bent. In plaats van wegwerp maandverband en tampons kun je wasbare en herbruikbare hygiΓ«neproducten kiezen. In deze blog review ik wasbaar menstruatie ondergoed, als milieuvriendelijk alternatief. Hoe ziet het eruit? Hoe werkt het? Hoe voelt het? Is het een volwaardig alternatief? Voor wie is het geschikt? Je leest het allemaal in deze blog!

Waarom is menstruatie ondergoed een milieuvriendelijke keuze?

Omdat je geen wegwerpproducten gebruikt, maar wasbaar, maak je een groene stap. Er hoeven niet keer op keer producten te worden gemaakt, wat grondstoffen, productie, vervoer en verpakking bespaart. Het scheelt ook afval(verwerking).

Hoe ziet menstruatie ondergoed eruit

Als een gewone onderbroek. Maar dan met een dikker en absorberend stukje aan de onderkant. Het Libresse intimawear heeft zelfs een mooi kantje aan de bovenkant. Als je het aan hebt, zie je niet dat het menstruatie ondergoed is. Het is ook niet zichtbaar onder kleding.

Libresse intimawear

Hoe werkt het?

Heel simpel: als je ongesteld bent geworden, trek je een schone menstruatie onderbroek aan. Je kunt de onderbroek ongeveer 8 uur aanhouden. De onderbroek is super absorberend, waardoor je niet gaat doorlekken. Het ondergoed bestaat uit verschillende lagen en droogt snel, waardoor je geen nat gevoel hebt gedurende de dag. Als je onderweg je ondergoed wilt verwisselen, kun je het bewaren in een waterdicht tasje. 

Hoe was je menstruatie ondergoed?

Je kunt het eerst uitspoelen en daarna mee wassen met de zwarte was. Ik doe meestal een korte voorwas met wasbaar menstruatie ondergoed en wasbaar maandverband en was alles daarna mee met de zwarte 30 graden was. Het neemt iets langer om te drogen dan een gewone onderbroek. Drogen doen we aan het wasrek.

Hoe voelt het?

Heel fijn. Het ondergoed is zacht en comfortabel. Ik voel me er vrij in. Zeker in mijn volle bestaan als moeder: geen gedoe, geen zorgen. Ik vind het zelf prettig om me een of twee keer per dag even op te frissen met een nat doekje als ik naar de wc ga. Ook dit soort doekjes kunnen wasbaar en kun je mee wassen met je intimawear. Ik vind het ondergoed ook heel fijn tijdens het sporten.

wasbaar menstruatie ondergoed

Is het een volwaardig alternatief?

Ik gebruik menstruatie ondergoed in combinatie met de menstruatie cup en wasbaar maandverband. Maar het is effectief genoeg om het als enige hygiΓ«neproduct te kiezen. Dan heb je uiteraard wel voldoende broekjes nodig. Kortom: het is maar net was jouw voorkeur heeft. Je kunt ook eerst beginnen met een of twee broekjes en dan uitbouwen als je enthousiast bent. Ook is het goed om er rekening mee te houden dat je voor zwemmen wel een cup of tampons nodig hebt.

Milieuvriendelijk ongesteld zijn: wasbaar maandverband, wasbaar menstruatie ondergoed of de cup?

Hoewel wasbaar maandverband prettiger zit dan wegwerp maandverband, zitten er ook wat nadelen aan. Persoonlijk heeft menstruatie ondergoed mijn voorkeur. Het zit lekkerder, het voelt veiliger (het kan niet bewegen) en het ziet er charmanter uit. Ook voelt het langer fris en droog. De menstruatie cup vind ik ideaal voor zware dagen en voor zwemmen. Maar het inbrengen en uithalen blijft iets waar ik even rustig de tijd voor moet nemen en dat past niet altijd bij mijn moederleven. Wasbaar ondergoed is dus de meest laagdrempelige, groene optie wat mij betreft.

Libresse intimawear menstruatie ondergoed

Voor wie en wanneer is intimawear geschikt?

  • Voor alle mensen met een menstruatiecyclus.Β 
    Goed om te weten: het menstruatie ondergoed van Libresse heeft een stukje kant aan de bovenkant.Β 
  • Voor als je voor het eerst ongesteld wordt en tampons of menstruatiecups spannend of stressvol vindt
    Goed om te weten: momenteel is de kleinste maat S (mijn maat) en de grootste maat L van het Libresse intimawear
  • Voor als je maandverband niet prettig vindt zitten
  • Voor tijdens het sporten
  • Voor als je last hebt van vaginisme
  • Voor de dagen dat je weet dat je binnenkort ongesteld moet worden en niet midden in een drukke winkelstraat of op je werk verrast wilt worden
  • Op de laatste dag van je menstruatie als je geen cup of tampon meer wilt inbrengen, maar toch voor de zekerheid nog iets wilt dragenΒ 

Waar is intimawear te koop?

Je kunt het menstruatie ondergoed van Libresse kopen bij Kruidvat en Trekpleiser of op kruidvat.nl.

Columns by Kari

AD

One thought on “Menstruatieondergoed: (hoe) werkt het?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.