Zo maak je de mooiste milieuvriendelijke geboortekaartjes

Als je hier al een poosje meeleest weet je dat we kaarten voor grote en kleine gelegenheden altijd bestellen bij Kaartje2go. De geboortekaartjes van Alela, de uitnodigingen van de meiden, onze kerstkaarten, maar ook bijvoorbeeld kaartjes voor familie en vrienden. We zijn groot fan. Vanwege het enorme aanbod, de prachtige ontwerpen, de hoge kwaliteit, de super goed en gemakkelijk werkende website en app, de super snelle levering en vriendelijke service die altijd klaarstaat met een oplossing als die nodig is. Allemaal redenen voor mij om keer op keer te kiezen voor Kaartje2go. Maar je snapt dat mijn belangrijkste reden is omdat ik er ook milieuvriendelijke kaarten kan bestellen en dat het bedrijf een groene missie heeft en op inspirerende wijze werkt aan steeds duurzamer produceren. In deze blog vertel ik je er meer over en deel ik een aantal prachtige milieuvriendelijke geboortekaartjes.

De groene kant van Kaartje2go

Kaartje2go heeft een helder en inspirerend groen beleid. Ze drukken en verzenden CO2 neutraal. In de drukkerij en in het kantoor gebruikt Kaartje2go groene stroom, hebben de drukpersen een warmte-terugwininstallatie waarmee ze in de winter het gebouw kunnen verwarmen (hoe cool!) en de printers zijn voorzien van een nieuwe techniek waarmee 85% papier wordt bespaard. De inkt die wordt gebruikt is vrij van metalen en voldoen aan alle milieueisen. De CO2 uitstoot van de productie compenseert Kaartje2go bij Trees for All – de organisatie waar wij zelf ook onze energierekening en incidentele autoritjes compenseren. Via Trees for all heeft Kaartje2go al ruim 6500 bomen geplant.

Kaartje2go investeert ook in het groene post project van PosNL: hiermee compenseren ze de CO2 uitstoot die vrijkomt door de bestellingen te bezorgen. Door je bestelling op een PostNL punt te laten bezorgen in plaats van thuis kun je uiteraard zelf ook nog een groenere bijdrage leveren op dit punt! Je kunt bij Kaartje2go kiezen voor kaarten en enveloppen van gerecycled papier. Groene opties worden gemarkeerd met een groen vinkje, zodat je gemakkelijk kunt kiezen voor de milieuvriendelijkere opties. Alle andere papiersoorten voor de kaarten en enveloppen zijn sowieso FSC gecertificeerd en komen dus uit duurzaam beheerde bossen. De kartonnen verzend enveloppen, waar je bestelling in wordt geleverd, zijn gemaakt van gerecycled papier.

Ook op de werkvloer van Kaartje2go is duurzaamheid levend: 84% van de medewerkers komt lopend, met de fiets of het OV naar werk in plaats van met de auto. En op kantoor wordt papier, plastic, glas en restaval gescheiden. Wil je meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Kaartje2go? Check dan deze pagina.

De mooiste milieuvriendelijke geboortekaartjes

Nee hoor, er komt niet nog een pluisje bij in ons gezin. We zijn zielsgelukkig met onze prachtige, slimme, blije dochters. Maar wie wordt er nou niet blij van geboortekaartjes! En aangezien ik jullie wil laten kennismaken met Kaartje2go en net zo enthousiast wil maken als ik zelf ben, over dit bedrijf en hun mooie kaarten, lijkt het me heerlijk om even samen weg te zwijmelen bij een aantal prachtige milieuvriendelijke geboortekaartjes! Maar je kunt natuurlijk kaarten bestellen voor welke gelegenheid jij maar wilt.

Goed om te weten is dat Kaartje2go echt een mega aanbod heeft. Er zitten altijd zoveel mooie opties tussen, voor ieder wat wils, in alle stijlen, kleuren, vormen, thema’s. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je kaart ontwerpen. Er zijn kant en klare ontwerpen waar je je eigen foto’s in kunt uploaden, maar je kunt ook helemaal zelf bepalen hoe jouw kaarten eruit komen te zien. De tool waarmee je je kaarten personaliseert is heel gebruiksvriendelijk en werkt snel en eenvoudig. Je mag ook een gratis proefdruk aanvragen, wat handig is voor belangrijke gebeurtenissen zoals geboorte of huwelijk en je twijfelt over papiersoort of kleuren. Maar over de kwaliteit hoef je nooit te twijfelen, we bestellen nu al zo lang bij Kaartje2go en het zijn gewoon echt de allermooiste kaarten.

Er is ook een hele toffe tool op de pagina van de geboortekaartjes. Je kunt de naam van je kindje invullen en dan zie je alle geboortekaartjes gelijk met de door jullie gekozen naam. Hoe leuk is dat! Ik heb voor deze blog even Isaya’s naam ingevuld πŸ™‚ En je snapt dat ik helemaal verliefd ben op alle roze geboortekaartjes, maar dat er natuurlijk milieuvriendelijke geboortekaartjes zijn in alle kleuren van de regenboog.

Is er binnenkort een belangrijke gebeurtenis in jouw leven, zoals een verjaardag, geboorte, huwelijk, begrafenis of verhuizing of wil je gewoon een kaartje sturen naar iemand van wie je houdt of aan denkt? Klik dan hier!

Columns by Kari

AD – paid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.