Mijn favoriete vegan smoothie recept

Ik maak het niet dagelijks (soms niet eens wekelijks) maar ik ben dol op groene smoothies. Wel veganistische smoothies natuurlijk. De afgelopen jaren heb ik mijn vegan smoothie recept helemaal kunnen perfectioneren. In deze blog deel ik mijn favoriete vegan smoothie recept. Bomvol vitaminen en mineralen, super zalig, kindvriendelijk en natuurlijk heel gezond. Dus als je op zoek bent naar de lekkerste manier om plantaardige smoothies te maken, lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig voor dit vegan smoothie recept?

vegan smoothie recept

Alle ingrediΓ«nten die verpakkingvrij kunnen staan zoals altijd gemarkeerd met een *

  • 100 gram biologische boerenkool of biologische spinazie *
  • 1 biologische banaan *
  • 1 biologische appel *
  • 2 tl chiazaadjes *
  • 1 el lijnzaad *
  • 1 el agavesiroop * of ahornsiroop * of dadelsiroop
  • een snufje peper *
  • een halve tl kurkuma *
  • 4 el veganistische yoghurt (ik vind de soja yoghurt en kwark van Alpro erg lekker, zowel in naturel smaak als vanille)
  • 3 ijsblokjes

Hoe maak je deze plantaardige smoothie?

  1. Was de boerenkool of spinazie goed en laat uitlekken
  2. Snijd de banaan en appel in stukjes
  3. Doe alle ingrediΓ«nten in de blender samen met de ijsblokjes in de blender. De ijsblokjes gaan ervoor zorgen dat je vegan smoothie lekker koud is.
  4. Laat de blender het werk doen, tot alle ingrediΓ«nten zijn verandert in een zacht, egaal drankje.
veganistische voedingssupplementen van Vitaminfit

Je kunt eventueel wat muesli of cruesli toevoegen aan dit vegan smoothie recept. Of er een lekkere, mooi versierde vegan smoothie bowl van maken door fruit, nootjes, zaadjes en pitjes toe te voegen. Ik voeg altijd onze voedingssupplementen van Vitaminfit toe. Ik gebruik momenteel: vitamine b12, vitamine D&K, vegan omega, ijzer (verrijkt met vitamine C, niet afgebeeld op de foto hierboven). In deze blog kun je lezen waarom ik deze supplementen kies als aanvulling op onze plantaardige maaltijden. We gebruiken de veganistische voedingssupplementen van Vitaminfit nu bijna een jaar. De hoeveelheden in dit vegan smoothie recept zijn voldoende om drie glazen te maken: een grote voor mij en twee kleine smoothies voor Isaya en Alela. In hun smoothies doe ik hun eigen veganistische voedingssupplementen van Vitaminfit. In deze blog kun je lezen welke supplementen mijn dochters krijgen en waarom. Ook de komende maanden ga ik weer samenwerken met Vitaminfit, wat onder andere betekent dat mijn kortingscode nog steeds geldig is! Met de code Kari15 krijg je 15% korting op je bestelling van Vitaminfit.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.