10 x je huishouden en badkamer plastic vrij met HappySoaps + kortingscode

Je kunt iedere dag kleine, groene stappen zetten, op weg naar een milieuvriendelijker leven. Deze stapjes zijn super laagdrempelig, maar wel heel effectief. En leuk! Want je leer plastic vrije en milieuvriendelijke producten kennen die goed werken, lekker ruiken en heel mooi zijn. Zo raak je keer op keer geΓ―nspireerd om steeds weer een stapje verder te gaan op jouw eigen groene pad. In deze blog deel ik, in samenwerking met HappySoaps 10 manieren om je huishouden en badkamer plastic vrij te maken. En extra leuk: ik heb een toffe kortingscode voor jullie! Zo wordt het nog leuker en gemakkelijker om je badkamer en huishouden plastic vrij te gaan maken.

Je huishouden en badkamer plastic vrij maken in 10 stappen

1. Plastic vrij je lichaam wassen

Vergeet douchegel uit een plastic fles. De plastic vrije body bars van HappySoaps ruiken niet alleen onwijs lekker, ze zijn ook super effectief en zacht voor de huid. Daarnaast zijn ze zo mooi! Ik hang al mijn zeepjes in zeepzakjes in de badkamer. Ik hang ze in een vaste volgorde, zodat ik niet in de war raak als de zeepjes kleiner worden.

2. Plastic vrij je haren wassen

Ik heb heel veel verschillende soorten plastic vrije shampoo bars geprobeerd de afgelopen jaren. Van de meeste bars kreeg ik vet haar. Maar die van HappySoaps zijn een van mijn all time favorieten. Mijn haar wordt er schoon en zacht van. En ze ruiken zo zalig! Ik heb zelf geen conditioner bar meer nodig daarna, want ik heb heel dun haar. Maar als je dat wel nodig hebt, kan ik je ook de conditioner bars van HappySoaps aanbevelen.

plastic vrij haren wassen
Gebruik de code KARI15 voor 15% korting op je bestelling

3. Plastic vrij je gezicht wassen

Ook voor je gezicht bestaat er plastic vrije zeep. Ik gebruik dit in combinatie met een biologisch afbreekbare konjac spons. Ideaal! Ik schuim eerst wat zeep in mijn handen en zeep mijn gezicht ermee in. Daarna maak ik mijn konjac spons nat, zodat hij zacht wordt en maak ik zachtjes ronddraaiende bewegingen over mijn huid. Zo wordt mijn gezicht goed schoon. Ik vind de konjac spons ook ideaal voor de tere huidjes van de kinderen.

4. Scheren zonder plastic

In plaats van scheergel uit een fles kun je gewoon plastic vrij scheren met een blok scheerzeep. De scheerzepen van HappySoaps zijn heel verzorgend en werken goed voor mijn huid. Ik gebruik de zeep in combinatie met een Safety Razor. Dit is een plastic vrij scheermesje dat een scheerleven lang mee gaat. Je hoeft alleen zo nu en dan het mesje zelf te vervangen.

5. Plastic vrije bodylotion en body olie

Bodylotion in vaste vorm is een uitkomst! Het smeert echt heerlijk en je hebt geen plakkerige handen of gedoe. De body olie is misschien nog wel lekkerder! Ook als massage olie. Ik smeer mijn benen hiermee in als ik ze heb geschoren. En ook bij deze plastic vrije producten: het ruikt allemaal zΓ³ lekker! En het ziet er zo mooi uit in je badkamer, op een mooi schaaltje of in een leuk bakje.

plastic vrije body lotion
Gebruik de code KARI15 voor 15% korting op je bestelling

6. Plastic vrije deodorant

Mijn favoriete plastic vrije deo van HappySoaps is natuurlijk de lavendel. Maar ze hebben nog meer lekkere geuren. Ze zijn super effectief, gemakkelijk in gebruik en handig voor onderweg. Ik wil nooit meer terug naar rollers of spruitflessen.

7. Plastic vrije baby- en kinderverzorging

Natuurlijk heeft HappySoaps ook voor de allerkleinsten plastic vrije producten. Er is een shampoo- en body bar en een oil bar. Dus je kunt je baby en kindje(s) heerlijk en milieuvriendelijk verzorgen. Een fijn plastic vrij badje en daarna lekker masseren met de oil bar. Puur genieten zijn die bad- en verzorgingsmomentjes altijd vind ik!

8. Plastic vrij je tanden poetsen

We gebruiken al enkele jaren tandpasta tabletjes in plaats van plastic tubes. Het is altijd even zoeken naar de juiste smaak. Ik heb de tabletjes van HappySoaps nog niet getest, dus ik ben heel benieuwd! Maar je kunt kiezen tussen met en zonder fluoride. Door je plastic tandenborstel te vervangen door eentje van bamboe, wanneer je toe bent aan een nieuwe borstel, maak je je hele poetsroutine plastic vrij!

9. Plastic vrij je huis schoonmaken

Hier was deze klimaatactivist domesticus natuurlijk reuze benieuwd naar!! De zero waste schoonmaak lijn van HappySoaps! HappySoaps heeft cleaning tabs ontwikkeld voor allesreiniger, keukenreiniger, sainitairreiniger en ruitenreiniger. Het werkt heel eenvoudig. In een stukje karton en papier zitten 3 tabs verpakt. Je doet een van de tabs in een spuitfles met water. Wacht tien minuten, even schudden en je kunt aan de slag! Ik heb de ruitenreiniger getest (check mijn insta!) en het werkt onwijs goed. Ik ben super enthousiast en heel blij met deze nieuwe producten van HappySoaps.

plastic vrij schoonmaken
Gebruik de code KARI15 voor 15% korting op je bestelling

10. Plastic vrij je handen wassen

Tot slot in deze blog met manieren om je huishouden en badkamer plastic vrij te maken: handen wassen! Dat hoeft natuurlijk niet met een plastic zeeppompje. Maar gewoon met een heerlijk geurend en mooi uitziend stuk zeep. Staat mooier in je keuken, toilet of badkamer, geeft een lekkere geur af aan de omgeving, is zacht voor je handen en natuurlijk beter voor de planeet.

Kortingscode voor HappySoaps

Ik mag jullie helemaal happy maken met een kortingscode! Met de code KARI15 krijg je 15% korting op je bestelling bij HappySoaps. Heel veel plezier met bestellen! Het is ook echt een leuke cadeautip. Hoe tof om plastic vrije producten cadeau te krijgen! Bijvoorbeeld de body oil voor iemand van wie je houd of de babylijn voor een (nieuwe) mama. Of misschien is er iemand in je omgeving die graag groener wil leven maar niet zo goed weet waar te beginnen. Door een lekker en mooi pakketje samen te stellen voor die persoon help je ze een stapje verder op hun groene pad!

Columns by Kari

Disclaimer: advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.