100% natuurlijke en veganistische cosmetica van Andelia

In deze blog staat een milieuvriendelijke en sociaal bewuste cosmetica webshop centraal! Andelia maakt natuurlijke, veganistische en veelal plastic vrije producten. De oprichter van het bedrijf, Jair Zeegelaar, startte in 2017 zijn zoektocht naar 100% natuurlijke producten uit verschillende Afrikaanse landen, het Amazone gebied en Caribisch gebied. Respect voor de natuur, de kracht van natuurlijke ingrediΓ«nten en eerlijk en verantwoord produceren en ondernemen zijn de belangrijkste waarden van Andelia. Door bij Andelia te kopen kies je niet alleen voor milieuvriendelijke cosmetica producten, maar steun je ook lokale bevolkingen van ontwikkelingslanden. Andelia helpt onder andere werkende moeders financieel zelfstandig te zijn en bij te dragen aan lesgeld voor hun kinderen. Benieuwd welke pure en multi functionele producten ik heb getest? Lees dan gauw verder.

100% natuurlijke producten van Andelia

Ghassoul haar- en gezichtsmasker

Naar dit product was ik misschien wel het meest nieuwsgierig. Omdat ik het nog helemaal niet kende! Ghassoul (ook wel Rhassoul, lavaklei of rode Marokkanse klein genoemd) is een vulkanische klei uit het Atlasgebergte in Marokko. De klei wordt veel gebruikt in hammams en is 100% natuurlijk en veganistisch. De Ghassoul klei van Andelia is puur klei, zonder andere toevoegingen of schadelijk stoffen. Ghassoul is rijk aan natuurlijke mineralen en geschikt voor de gevoelige huid (de klei is hypo allergeen en roept dus geen/weinig allergische reacties op). Ghassoul reinigt je huid en haar grondig, neemt afvalstoffen op, verwijdert dode huidcellen en verrijkt je huid met voedende mineralen. Je kunt het als haarmasker, shampoo, gezichtsmasker of lichaamspakking gebruiken.

Gebruiksaanwijzing

Als je een haarmasker of kleimasker wilt maken van de Ghassoul klei kan dat als volgt. Doe een aantal vlokken in een kom of vijzel. Maak de vlokken vervolgens fijn, bijvoorbeeld met een stamper. Het wordt afgeraden om metalen voorwerpen te gebruiken (las ik te laat zoals je ziet op de foto). Voeg kokend water toe en roer tot het een glad papje is. Je kunt het zo dik of dun maken als je zelf wilt. Je kunt ook een beetje argan olie toevoegen voor extra verzorging. Vervolgens masseer je het masker in je haren of op je gezicht. Het haarmasker laat je een uur intrekken, het gezichtsmasker een kwartier. Daarna spoel je het uit of af met warm water. Als je Ghassoul als shampoo wilt gebruiken, wrijf je het in je haren en spoel je het daarna uit, zoals gewone shampoo. De klei hecht zich aan het vuil, waardoor je haren schoon en verzorgd worden.

Mijn ervaring

Een heel erg fijn kleimasker. Ook onwijs leuk om te doen met (je) kinderen. Zowel Isaya als Alela vonden het een leuke activiteit en omdat het 100% natuurlijke klei is, kan het prima op kwetsbare kinderhuidjes. Je voelt de klei hard worden op je gezicht en na het afspoelen voelt je gezicht heerlijk glad en schoon. Het is ook een heel fijn masker voor vermoeide benen: als actieve mama zitten mijn benen altijd onder de blauwe plekken en wondjes. Ultieme verzorging: dry brushen, benen afspoelen, Ghassoul klei masker erop, laten intrekken, afspoelen, je benen scheren met African Black Soap (zie hieronder) en daarna insmeren met Castor Olie (zie verderop). Als shampoo is mijn eerste ervaring positief: het maakt mijn haar zacht. In een Empties blogpost zal ik terugkomen op mijn ervaringen met Ghassoul als shampoo op de langere termijn! De Ghassoul van Andelia klei is hier verkrijgbaar.

African Black Soap

Dit product ken ik al een tijdje en ik ben er groot fan van. African Black Soap (ook wel Alata Samina Ose Dudu of Raw African Black Soap genoemd) is een veelzijdige zeep uit Ghana. De zeep is gemaakt van de vellen bakbanaan, de as van cacaoschillen en schors van de Shea boom. De zeep is 100% natuurlijk en veganistisch en een bron van Vitamine A, E en ijzer. African Black Soap schuimt fijn en geeft je huid een zacht gevoel. Het is daarom zeer geschikt als zeep voor je gezicht, maar ook als natuurlijke en plastic vrije scheerzeep. Omdat de zeep rijk is aan Vitamine A helpt het bij veel huidproblemen, zoals acne, eczeem, psoriasis, littekens, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Maar African Black Soap kun je ook gebruiken als shampoo bar. Behalve dat het een vette huid en roos tegen gaat, reinigt het je haar ook grondig.

Gebruiksaanwijzing

De African Black Soap van Andelia is een zeepbar. Dus je gebruikt de zeep net zoals je een ander blok vaste zeep gebruikt: nat maken, de zeep in je handen laten schuimen en vervolgens aanbrengen op je gezicht, lichaam of haren en afspoelen. Als je ermee wilt scheren kun je er ook voor kiezen om de zeep op te schuimen met een scheerkwast, in een bakje. Zo krijg je een fijne scheerschuim.

Mijn ervaring

Ik vind African Black Soap zo’n mooie zeep: kijk nou hoe prachtig dat staat in je badkamer! Voor mijn gezicht is African Black Soap net niet hydrateren genoeg. Daar gebruik ik liever een van de blends van Andelia (zie verderop) voor. Maar als scheerzeep vind ik hem ideaal. Ik maak er graag schuim mee met een scheerkwast in een bakje. Daar smeer ik mijn benen mee in en vervolgens scheer ik mijn benen met een Safety Razor. Zo kun je volledig plastic vrij scheren! De African Black Soap van Andelia is hier verkrijgbaar.

Cacaoboter

De 100% pure cacaoboter van Andelia is een feestje om open te maken: het ruikt heerlijk (je wilt er eigenlijk een hapje van nemen). De uit Ghanese cacaobonen gewonnen cacaoboter is helemaal veganistisch (gemaakt met kokos) en een prachtige verpakkingsarme vervanger voor bodylotion, handcrème en lippenbalsem. Cacaoboter maakt je huid en lippen zacht, brengt de geïrriteerde huid tot rust, vervaagt littekens & striae en gaat huidveroudering tegen. Het bevat namelijk vitamine E (een antioxidant dat je huid beschermt tegen vrije radicalen) en vitamine K (versterkt en versoepelt je huid). Het is de perfecte verzorger voor na het scheren. Maar ook bijvoorbeeld een ideale hersteller voor ruwe plekjes rond de ellebogen en knieën. Je kunt het veilig gebruiken bij psoriasis en eczeem: cacaoboter helpt ook tegen de jeuk. Omdat cacaoboter ook tegen striae werkt, is het ook een aanrader tijdens en na de zwangerschap.

Gebruiksaanwijzing

De cacaoboter van Andelia komt in een reep, waar je blokjes vanaf kunt breken. Je kunt het direct aanbrengen op je huid en lippen, door het blokje over je huid te wrijven. Maar je kunt het ook eerst opwarmen in je handen, waardoor het smelt. Vervolgens breng je de gesmolten cacaoboter aan op je handen en lichaam.

Mijn ervaring

Een heerlijk product! Ook heel laagdrempelig: het is heel gemakkelijk in gebruik en zo multi functioneel. Je kunt blokjes op verschillende plekken in je huis bewaren of in een zakje of klein bakje meenemen onderweg. Zo zit je nooit zonder je favoriete verzorging voor je huid, handen en lippen. Wij hebben een bakje met cacaoboter van Andelia in de badkamer op de eerste verdieping, in de speelkamer op zolder en beneden in de keuken en dan heb ik nog een zakje in mijn tas voor onderweg. Het is een heel kindvriendelijk product waardoor mijn dochters zonder geknoei van tubes, flesjes of sticks zelfstandig lippenbalsem, bodylotion of handcrème kunnen aanbrengen. De geur is zalig, het maakt mijn huid heel zacht en werkt super goed tegen droge lippen. Een mooi instap product als je over wilt stappen op natuurlijke en plastic vrij cosmetica. Je kunt de cacaoboter van Andelia hier kopen.

Castor Olie

Mijn kast staat vol 100% natuurlijke en pure oliΓ«n: Argan olie, amandelolie, kokosolie, jojobaolie, aloΓ« vera olie. En natuurlijk mag Castor Olie (ook wel Ricinus olie of wonderolie genoemd) niet ontbreken in dit fijne rijtje. Castor Olie is een dikke, beetje stroperige olie die zeer rijk is aan omega 9 en bevat verder onder andere omega 3 & 6 en vitamine E. Het stimuleert de haargroei, maar herstelt ook de droge en beschadigde huid. De Castor Olie van Andelia komt uit het amazonegebied van Suriname en wordt gewonnen uit de vruchten van de “Wonderboom”. Ik gebruik Castor Olie graag als wenkbrauw- en wimper serum, maar ook om scheerwondjes te verzorgen, omdat de ricinus de droge en onrustige huid helpt herstellen. Deze olie is ook uiterst geschikt als haarolie en haarmasker, omdat het je hoofdhuid schoon en gezond houdt en dun en beschadigt haar beschermt. Omdat het haar soepel maakt is het een van de meest gebruikte oliΓ«n om van gestyled haar naar natuurlijk haar te gaan. Tot slot kun je Castor Olie, net als andere natuurlijke oliΓ«n, goed gebruiken als make-up reiniger. Ook weer heerlijk multi functioneel product dus.

Gebruiksaanwijzing

De castor olie van Andelia komt in een flesje met een pompje. Je hebt maar weinig nodig. Breng een of twee pompjes aan in je haren of op je huid ter verzorging. Als je het als haarmasker wilt gebruiken kun je meer van het product nemen.

Castor Olie
Mijn ervaring

Ik gebruik Castor Olie heel specifiek, zoals ik hierboven al beschreef, als wimper- en wenkbrauwserum en bij (scheer)wondjes. Mijn haar is te dun en wordt te snel vet voor deze rijke olie om als masker of verzorgende haarolie te gebruiken. En als huidolie vind ik bijvoorbeeld amandelolie of Argan olie gemakkelijker omdat het dunner is. Toch heb ik Castor Olie altijd in mijn kast staan vanwege bovengenoemde redenen. En als ik ga dry brushen en daarna scheren, vind ik het juist fijn om Castor olie te kiezen, omdat het zo voedend is. En als je dikker haar hebt is Castor Olie sowieso een must have. Je kunt de Castor Olie van Andelia hier kopen.

Charcoal Magic soap en Honey Scrub soap

Tot slot nog twee vaste blokken zeep van Andelia: de Charcoal Magic Soap en de Honey Scrub Soap. Deze natuurlijke, veganistische en plastic vrije zeepblends van Andelia zijn op basis van Shea Butter. De houtskoolzeep werkt tegen onzuiverheden en reinigt je poriΓ«n. Daarmee is het een ideale gezichtszeep. Zeker voor de vette en onzuivere huid. De houtskool onttrekt vet, vuil, talg en gifstoffen aan de poriΓ«n en is daardoor een fijne zeep als je last hebt van puistjes. De honingzeep is verrijkt met haver en is daarom de perfecte verzorger en beschermer voor de gevoelige huid. Omdat het een zachte scrub zeep is, verwijdert de zeep ook dode huidcellen.

Gebruiksaanwijzing 

Gebruik deze zepen van Andelia zoals je een blok zeep gewend bent te gebruiken: maak het blok nat, wrijf erover en breng de zeep aan op je huid. Ik bewaar vaste blokken zeep meestal in een zeep zakje in de douche. Ik gebruik de zeep dan rechtstreeks met het zeepzakje, voor een extra scrub, tenzij ik het gebruik voor mijn gezicht. Dan gebruik ik mijn handen.

plastic vrije zeep voor je gezicht
Mijn ervaring

De Honey Scrub ruikt zalig. Voor mij een heerlijke zeep voor onder de douche. Lekker verkwikkend en tegelijkertijd zacht voor mijn lichaam. De Charcoal zeep vind ik een fijne gezichtszeep, omdat hij de gevoelige huid van mijn gezicht grondig reinigt, maar ook verzorgt. En extra fijn: de zeepjes zien er zo mooi uit! Ze staan dus ook heel mooi op je wastafel of aanrecht als handzeep. De Honey Scrub van Andelia is hier verkrijgbaar en de Charcoal Magic hier.


Benieuwd welke andere natuurlijke en pure producten Andelia nog meer verkoopt? Klik dan hier door naar de webshop! Goed om te weten: ze hebben ook een uitgebreide baby lijn!

Columns by Kari

AD (paid)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.