Gastblog: liefde voor Buitenkunst

Gastblog door Irene
Het is bijna zover… We gaan weer naar Buitenkunst! Mijn zoon van 6 gaat voor de tweede keer mee en ik ga voor het eerst mee met mijn vriendin, die ik daar precies een jaar geleden ontmoette. Heel romantisch, bij het kampvuur. Het klikte meteen en daarna wist ik, deze vrouw wil ik beter leren kennen.

Sinds mijn 17e

Buitenkunst is een camping in Dronten en er is ook een (minder luxe) versie ervan in Drenthe. Ik kom er al vanaf mijn 17e en ben er sindsdien niet meer weg te slaan. De enige jaren die ik heb overgeslagen waren toen ik zwanger was en moest bijkomen van een hele heftige bevalling en kraamtijd. Ik gaf nog een jaar borstvoeding en met een baby naar Buitenkunst is geen doen.

buitenkunst

Waarom is Buitenkunst zo speciaal?

Buitenkunst is voor mij Thuis Komen. In een hemel op aarde vol paradijsvogels die het leven mooier, creatiever, muzikaler en kleurrijker maken. Een hele zomer lang kun je er workshops en speciaalweken volgen, op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst en literatuur. Geleid door professionals uit het creatieve vakgebied, kun je je verdiepen in jouw interesse, naast dat je er heerlijk op de camping kunt genieten van elkaars optredens, exposities en voorstellingen, allemaal zoveel mogelijk buiten en in de natuur. Vlakbij Dronten ligt het stadje Elburg waar je boodschappen kunt doen en het Randmeer, waar je kunt recreΓ«ren en zwemmen.

Workshops tijdens Buitenkunst

Ik heb er al talloze workshops gevolgd, waaronder theater, schrijven, fotografie, singersongwriten, schilderen en dit jaar ga ik voor het eerst koorzang doen. De sfeer is er nagenoeg altijd fijn. De leukste herinneringen heb ik aan het dansen bij het eindfeest op vrijdagavond, of toen ik jong was en met een vriend ging zingen, zittend op een omgekeerde kruiwagen in het bos, midden in de nacht. Gewapend met gitaar en drank zongen we de nacht door om vervolgens brak aan de volgende ochtend te beginnen. Of met andere deelnemers improviserend zingen bij het kampvuur.

buitenkunst

Ook voor kinderen!

Nog een paar dagen en dan is het zover. Ik kan niet wachten. Na een heftige scheiding van mijn huwelijk van 7 jaar, binnen een relatie van 15 jaar, ben ik toe aan zorgeloze vrolijkheid en inspiratie. En het fijne is; terwijl de volwassenen hun eigen gekozen workshops volgen, is er voor de peuters, kleuters, kinderen en jongeren ook een volledig eigen programma waarin zij fantastisch mooie dingen maken, kennis maken met beeldende kunst, theater en muziek. Zij hebben hun eigen exposities en optredens waar je als ouder alleen maar van kunt genieten. In de pauzes, ochtenden en avonden is er genoeg ‘family time’ samen, om te genieten van elkaar.

Voor meer informatie, bezoek eens buitenkunst.nl. Meer lezen over kunstzinnige opvoeding van kinderen? Kijk hier voor allerlei creatieve ideeen!

Ik ga mij nu rustig voorbereiden op twee weken Buitenkunst en wens jullie allemaal een fijne, warme, gezonde en creatieve zomer toe.

Zachtblauwe paarse luchten

Windstilte in mij

Zachtblauwe paarse luchten

Windstilte in mij’

Liefs, Irene 

@ireneschrijft (te vinden op Instagram en Facebook) 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.