Nieuwe duurzame lingerie collectie van Hunkemoller | Josefina

Ik ben zo blij dat steeds meer merken en bedrijven groenere keuzes gaan maken. Dat maakt het veel gemakkelijker voor consumenten om in het dagelijks leven te kiezen voor duurzamere opties. Ik kwam al jaren niet meer bij Hunkemoller, omdat het niet aansloot bij mijn groene levensstijl. Maar daar komt nu verandering in! Met de Josefina collectie heeft Hunkemoller een eerste stap gezet op weg naar duurzame lingerie. Een duurzame capsule collectie gemaakt met gerecyclede materialen. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

De Josefina collectie van Hunkemoller

Meet Josefine, de meest duurzame collectie van Hunkemoller. Een capsule collectie gemaakt met aandacht voor de planeet, doordat er zoveel mogelijk gerecyclede materialen zijn gebruikt. De duurzame lingerie collectie bestaat uit een kleine premium selectie van een aantal bh’s, slips en een body. Sommige bh’s bestaan uit wel 50 verschillende onderdelen (who knew?) en is daarom ingewikkeld duurzaam te produceren. Het kant uit de duurzame lingerie collectie is 100% gerecycled, namelijk van gerecycled nylon en elastaan. De laminering van de voorgevormde bh’s is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Nog niet alle materialen zijn gerecycled, maar Hunkemoller is op zoek naar steeds meer manieren om de materialen en processen duurzamer te maken. Dit is de meest duurzame lingerie collectie tot nu toe: ondertussen wordt er hard gewerkt aan innovatieve manieren om mooie lingerie steeds milieuvriendelijker te produceren.

duurzame lingerie

Duurzame lingerie: een capsule collectie

De Josefina collectie bestaat uit 9 items, in het zwart en in het donkergroen. 4 bh’s, zowel voorgevormd als niet, 4 slips – Brazilian en string – en 1 body. Alles zoals je het kent van Hunkemoller: met veel kant, gemaakt om je vrouwelijk en aantrekkelijk in te voelen en met heel veel aandacht voor detail. Het is een capsule collectie, dus je kan mixen en matchen naar gelieve. Ik hou bijvoorbeeld niet van voorgevormde bh’s en koos daarom voor de niet voorgevormde beugel bh in groen, in combinatie met de groene Josefina string. De body vind ik ook heel erg mooi, maar bewaar ik voor offline πŸ™‚

Groen voorleven en duurzame lingerie

Ik draag 95% van de tijd geen bh. Voor mij niet nodig en niet fijn. Ik ben in een fase van mijn leven beland waarin grote zwangerschapsborsten en pijnlijke en lekkende borstvoedingsborsten verleden tijd zijn: this is it. Mijn gezin is compleet en daarmee wordt mijn moederlijf steeds weer meer ook “mijn lijf”. Ik probeer met liefde naar mijn lichaam te kijken. Voor mezelf, maar vooral ook voor mijn dochters. Ik doe mijn best ze voor te leven dat je van je lichaam mag houden, er goed voor mag zorgen, het mag verwennen. Dat doe ik door ze mee te nemen in mijn natuurlijke huidverzorgingsroutines, het maken van gezonde, vegan maaltijden, door regelmatig te sporten en ook door mezelf met zorg aan te kleden. Met zorg en aandacht voor mijn lichaam en wat goed voelt, maar ook met aandacht voor de planeet. Fast fashion en de vervuilende kledingindustrie passen daar niet bij. Goed voor jezelf zorgen, betekent goed voor de planeet zorgen: de plek waar we hopelijk nog lang en gelukkig veilig en gezond mogen verblijven. Daarom ben ik heel blij met duurzame lingerie collecties, als Josefina. Merken als Hunkemoller kunnen een groot verschil maken, omdat ze het grote groepen mensen kunnen helpen om groenere keuzes te maken zonder dat het extra moeite of geld kost.

hunkemoller

Je kunt de Josefina collectie van Hunkemoller in de winkel of hier online shoppen.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.