Een nieuwe houten trap voor de vliering

Twee maanden geleden zijn we verhuisd. Inmiddels zijn we helemaal gesettled in onze nieuwe woning en voelt het echt als thuis. In een serie verhuisblogs heb ik inkijkjes gegeven in onze woonkamer, plastic vrije keuken, plastic vrije badkamer, de slaapkamers, de speelkamer van de kinderen en onze steeds groener wordende tuin. Er was echter een verdieping waar ik zelf nog niet was geweest: de vliering. Ik had namelijk nog geen ladder. Maar nu heb ik een prachtige grenen houten trap en dus een heleboel berging erbij!

Houten trappen en ladders

Mijn grenen houten trap van houtenladders.nl. Een prachtige webshop met ambachtelijke, duurzame houten trappen, houten ladders en houten decoratieladders. Behalve ladders en trappen voor thuis heeft houtenladders.nl ook professionele trappen. Ook verkopen ze houten badplanken en prachtige zwevende wandplanken. Het is echt een feest om rond te snuffelen op deze webshop, omdat ze bijvoorbeeld ook speciale ladders hebben voor boekenkasten (a al Belle en het Beest), om te oogsten (ik zie mezelf al staan in een linnen jurk en schort), voor boomhutten (hoe gaaf zouden de kinderen dat vinden!) en om te klussen (maakt het klussen natuurlijk nog leuker als je materialen er ook mooi uit zien). Allemaal in prachtig eiken, beuken of grenen.

houten trap

Mijn houten trap

Ik heb de houten zoldertrap in grenen om op de vliering te kunnen komen. Het is een prachtige, stevige houten trap in een hele mooie, lichte houtskleur. Zwaar en van geweldige kwaliteit. De treden zijn vlak en het hout is glad want geschaafd en geschuurd. Mijn houten trap is ideaal voor zolders, vides en vlieringen. Bij houtenladders.nl heb je diverse accessoires om je ladder te bevestigen aan een muur, maar ook bijvoorbeeld een laddermat, als je een gladde ondergrond hebt en leuningen, mocht je dat prettig vinden. Ik heb een jute vloerkleed op de overloop, dus mijn houten trap staat stevig. Hij is 247 cm lang, met 13 treden. Hierdoor staat hij goed in de vliering, tegen de verstevigende balken aan. Op deze balken rusten houten platen waardoor ik extra berging heb.

houten ladders en trappen

Op onze vliering bewaar ik onze koffers, kerstspullen, reserveonderdelen voor de douche en meubels en een aantal andere spullen waar ik niet dagelijks bij hoef te komen. Ik ben inmiddels zo vaak verhuisd in mijn leven dat ik geen dozen vol met herinneringen meer heb. Een enkele doos met wat foto’s, brieven, krantenknipsels en schoolspullen die me dierbaar zijn. Ondanks dat we een schuur en een trapkast hebben ben ik heel blij met deze extra berging. En met mijn nieuwe houten trap natuurlijk! Ik gebruik hem natuurlijk ook gewoon elders in huis en in de tuin. Het is geen trap die je ergens wilt verstoppen: het is echt een prachtig item waar we jaren plezier van gaan hebben.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.