12 luisterboeken tips voor kids en volwassenen | Gratis via Storytel

Ruim een maand geleden ontdekten de meisjes en ik Storytel. Wat een zaligheid! Op Storytel staan luisterboeken en e-books. Voor volwassenen, tieners en kinderen. In het Engels en in het Nederlands. Mijn Storytel boekenplank is inmiddels goed gevuld, met mijn favoriete auteurs. In deze blog deel ik welke luisterboeken de kinderen en ik hebben geluisterd. Weer een blog met fijn boekentips voor kids en volwassenen dus. Maar dan als luisterboek! En via mijn linkje kun je 30 dagen lang gratis Storytel luisteren.

Wat is Storytel

gratis storytel

Storytel is een app waar je luisterboeken en e-books op kunt luisteren. Het assortiment is huge: er staan ruim 350.000 boeken op Storytel. Ik vind er mijn favoriete auteurs, zoals Richard Powers, Jonathan Franzen, John Irving, Marisha Pessl, Zadie Smith, Jodi Picoult en vele anderen. Maar er staan ook eindeloos veel Nederlandse boeken op de app. Je kunt op categorie zoeken (bijvoorbeeld Young Adult, geschiedenis, misdaad, comedy en literatuur). Of gewoon op auteur/boek. Er staan ook luisterboeken op voor je persoonlijke ontwikkeling en ook heel fijn: meditaties om te ontspannen en beter te slapen. Ik zet heel vaak ‘s avonds een luisterboek of meditatie aan en val dan lekker in slaap terwijl ik word voorgelezen.

En natuurlijk kinderboeken. Heel veel kinderboeken. Echt zalig! We voeden scherm arm op, dus er wordt heel veel gelezen. Maar soms is het ook gewoon fijn om een luisterboekje aan te zetten als iedereen moe is aan het einde van de dag of als we in de trein zitten. Echt een app voor het hele gezin dus. Wij zijn fan.

30 dagen gratis Storytel

Ik werk samen met Storytel en daarom krijg je via mijn link 30 dagen gratis Storytel. Zo kun je het op je gemak uitproberen. Je kunt rustig rondsnuffelen in de digitale bibliotheek van Storytel, een boekenplank maken (dat doe je door een boek met een hartje te markeren) en te zoeken op jouw favoriete auteurs. Ook kun je even kijken of de favoriete boeken van je kinderen erop staan/ of er voldoende in de app staat waar jouw kids blij van worden. Na deze 30 dagen gratis Storytel kun je een abonnement aangaan of stopzetten. Storytel is altijd opzegbaar; je zit dus nergens aan vast.

storytel

Onze boekentips!

De afgelopen maand hebben zowel Isaya en Alela als ik heerlijke boeken geluisterd op Storytel. Hieronder deel ik onze tips. We hebben alledrie 4 mooie of leuke boekentips voor je!

De Storytel boekentips van Isaya (7 jaar)

1. De Brit & Esra serie
Brit & Esra zijn twee meisjes die avonturen beleven met hun pony’s. Isaya heeft toen ze ziek was geluister naar Ponyvriendin in gevaar, Het avontuur met het zadel en Het paard zonder ruiter. Omdat ze met koorts tegen mij aangeplakt lag heb ik veel meegeluisterd en het zijn echt leuke boeken: de meiden zijn stoer, ze komen steeds in de problemen, maar lossen het ook weer op, ze zorgen goed voor hun dieren. Aanrader.

2. Pippa’s Race
Ook een paardenboekenserie. Maar dan anders. In De Paarden van Olympus (deel 1 van der serie) moet Pippa op een gevleugeld paard vliegen in de race van de Griekse Goden en Godinnen. Het is een spannend paardenboek waarin kinderen tegelijkertijd veel leren over de Griekse mythologie. Ze leren de Goden en Godinnen kennen, hun eigenschappen, tekortkomingen, krachten en lessen. En ook leren ze allerlei termen en gebruiken uit de Griekse mythologie. Het tweede deel, Het verloren veulen, vond Isaya iets minder. Maar De paarden van Olympus is een dikke aanrader.

3. Floor tussen de regels
Oef, wat is Floor een enorm boevig kind. Zowel Isaya als ik hebben regelmatig met grote ogen zitten luisteren. Maar Isaya smulde ervan. Wat Floor allemaal uithaalt!

4. Meester Paardenpoep
Een boek van Carry Slee over paarden (ja, Isaya is dol op paarden, dat is inmiddels wel duidelijk denk ik). Ik vond dit boek, net als Floor tussen de regels, niet echt leuk om mee te luisteren, maar Isaya vond het erg leuk en spannend. Dus het is zeker een aanrader voor alle andere paardenfans.

Alela's ( 4 jaar) Storytel boekentips

Er is niet veel uitleg nodig bij de boekentips van mijn lieve kleuters. De titels spreken voor zichzelf. Alela heeft afgelopen maand geluiderd naar:

  1. Mickey Mouse boeken
  2. Smurfen boeken
  3. Een Frozen boek (niet afgeluisterd, want best spannend)
  4. Een Cars boek (Disney) – Een nacht in de Cozy Cone (Alela is dol op auto’s)

Alela’s enige teleurstelling met de Storytel app is dat er geen Paw Patrol boeken op staan.

Mijn Boekentips op Storytel

Ik heb van alles wat geluisterd de afgelopen maand. In volgorde van luisteren:

1. Richard Powers, Orfeo
Richard Powers schrijft geen boeken maar Meesterwerken. In mijn vorige boekenblogs vond je al twee andere tips: Bewilderment en The Overstory. Boeken die je (kijk op het) leven zullen veranderen. Orfeo was ook fascinerend. De 70 jarige Peter Els heeft een gefaalde muziek carriere en een DIY microbiologie lab. Dat laatste brengt hem in de problemen met de Homeland Security. Hij slaat op de vlucht. Zoals bomen verweven zijn in The Overstory, zo is muziek verweven in Orfeo. Prachtig.

2. Gary John Bishop, Stop Doing that Sh*t
Gary John Bishop is de auteur van Unf*ck Yourself. Hij is een Schot, spreekt zijn eigen boeken in en deinst niet weg voor eerlijkheid en zo nu en dan een scheldwoord (de titels van zijn boeken hadden die clue vast al weggegeven). Stop Doing that Sh*t: End Self-Sabotage and Demand your Life Back gaat over zelf sabotage. De grote en kleine dingen die we dag in dag uit doen, vanuit vastgeroeste overtuigingen over onszelf, andere mensen en het leven zelf. Ondanks dat de gevolgen op de lange en korte termijn van deze grotendeels onbewuste handelingen niet goed voor ons zijn, doen we ze toch. Een aantal voorbeeld van zelf-sabotage: ongezond eten terwijl je weet dat je beter gezond moet eten. Alles altijd uitstellen tot het laatste moment, terwijl je daar stress van krijgt. Ongezonde relaties aangaan, terwijl je weet dat je er onder gaat lijden. In een slopende of geestdodende baan/relatie blijven zitten, omdat verandering beangstigend is. Gary Bishop “schreeuwt” ruim 4,5 jaar tegen je waarom je deze sh*t doet en hoe je ermee kunt stoppen. Je moet tijdens het luisteren wel je eigen huiswerk doen, anders heb je er niks aan. Ik vind het een dikke aanrader.

3. Colleen Hoover, Ugly Love
Colleen Hoover is een beetje mijn guilty pleassure. Een niveau boven chicklit is Hoover een boekvariant van een Netflixserie. Haar format is altijd hetzelfde briljant: twee mensen waren/worden/zijn verliefd, de relatie is complex, maar er is veel seks. Daaromheen ligt altijd een heel zwaar onderwerp. Ik heb een boek van haar gelezen over huiselijk geweld en een boek over onvruchtbaarheid. In Ugly Love is er een trigger warning voor het verlies van een kindje. Deze zware onderwerpen verweeft ze heel goed (en respectvol) binnen haar genre van liefde, seks en romantiek. Het zijn lekkere wegluisterboeken: ik luister Colleen als ik de was opvouw, de afwas doe, aan het schoonmaken ben op de fiets zit of boodschappen doe.

4. Linda Hall, Sleep Well
Ik deel dit luisterboek niet perse omdat dit specifieke slaapmeditatie boek zo briljant is, maar om je eraan te herinneren dat Storytel ook heel veel ontspannings- mindful- en meditatieboeken heeft. Ik zou je niet meer kunnen vertellen waar Sleep Well precies over ging want ik viel, zoals de bedoeling is van het boek, in slaap tijdens het luisteren.

luisterboeken

Gratis Storytel uitproberen

Ik hoop dat je het leuk vond om onze luisterboekentips te lezen. Misschien zat er een luisterboek bij dat je gelijk op je eigen boekenplank of die van je kinderen wilt zetten. Zo niet, geen zorgen: tussen de ruim 350.000 boeken op Storytel is er voor ieder wat wils. Vergeet niet dat je via deze link gratis Storytel kunt uitproberen, 30 dagen lang! Heel veel luisterplezier!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.