Mijn 10 favoriete apps voor efficient werken

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik in mijn werk altijd op zoek naar voldoening, zingeving en geluk. Als mijn werk niet aansluit bij mijn dagelijks doen en laten en de mensen en dingen die het leven leuk en het leven waard maken, dan krijg ik er geen energie van. Groen leven en groen werken zijn daarin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar ik geloof ook heel erg in efficient werken. Voor mij betekent dat enerzijds mijn werk zoveel mogelijk integreren in mijn dagelijks leven. Maar ook kwalitatief werk leveren in een bepaalde tijd, zodat er genoeg leef- en speeltijd overblijft. En daar heb ik hulpmiddelen bij…

Efficient werken voor een gelukkiger leven

Ik ben een echte millenial en krijg gelijk stress als ik mijn iPhone vergeet. Onder andere omdat er verschillende apps zijn die mij helpen om efficienter te werken, waardoor ik meer tijd overhoud voor andere dingen. In deze blog deel ik mijn 10 favoriete apps om efficient te werken. Hopelijk helpt dit jou om ook meer tijd over te houden voor je kroost, vrieden, familie, hobby’s, vegan leren koken, vrijwilligerswerk, lummelen, protesteren of lobyen tegen de klimaatcrisis of wat je ook maar belangrijk vindt!

10 apps die mij helpen om efficienter te werken

1. Trello

Ik heb deze app ontdekt via een van mijn vaste opdrachtgevers. Sinds twee jaar werk ik samen met Vitaminfit, een prachtig bedrijf met een groene missie. In Trello plannen Vitaminfit en ik al onze gezamenlijke content voor de komende maanden: alle artikelen, foto’s, video’s en creatieve ideeen. Ik krijg altijd super veel energie van onze meetings en door Trello heb ik direct overzicht. Het is een no no-nonsense online bord, waarop je berichten, ideeen, foto’s, video’s, documenten en andere content kunt plaatsen. Het is zo overzichtelijk: zo simpel dat iedereen ermee kan werken, maar omvattend genoeg dat je niks mist. Dikke aanrader.

2. Compress

Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ik ben 36 jaar en de capaciteit van hoeveel mijn brein kan opslaan wordt niet perse beter met de jaren. Ik vind het daarom ook meer dan logisch dat mijn telefoon, laptop en website zo nu en dan aangeven dat er een limiet bereikt wordt aan hoeveel giga veel content ze kunnen opslaan. De Compress app is daarom echt onmisbaar in mijn werk. Ik schiet duizenden foto’s en video’s ieder jaar en door ze met de Compress app te verkleinen, kunnen ze blijven voortleven op mijn Iphone, kan ik ze opslaan op mijn cloud en computer en uploaden op mijn website.

3. E-boekhouden

Een dikke aanrader voor wie nog op zoek is naar een online boekhoudprogramma. Efficient werken en een goed lopende administratie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze app is overzichtelijk en compleet, je kunt je boekhouding gemakkelijk automatiseren, je zakelijke rekening koppelen en je accountant toegang geven. En E-boekhouden heeft dus een handig app zodat je overal toegang tot en overzicht hebt op je administratie en facturen kunt versturen.

4. Kaarten

Ik moet regelmatig reizen voor mijn werk. Ik pak dan uiteraard de bakfiets, trein, tram of bus. Ik kan totaal geen kaart leven, dus ik ben volledig afhankelijk van “Kaarten” als ik naar een nieuwe plek moet. Kaarten is een app op mijn Iphone 14 die mij precies vertelt hoe ik van A naar B moeten komen. Dat klinkt als iedere andere reisapp, maar dat is niet waar. In Kaarten kun je aangeven met welk vervoersmiddel je gaat; daar wordt je route en tijd op aangepast. Je kunt precies zien welke richting je uit moet lopen of fietsen (heel handig voor mensen zoals ik, die niet weten wat noord/oost/zuid/west is en de kaart altijd moeten omdraaien voor de “juiste” richting). En laatst waren we in Antwerpen en toen konden we met Kaarten ook daar gewoon de openbaar vervoer tijden en de wandelroutes vinden.


Lees ook: mijn 10 favoriete apps voor een milieuvriendelijker leven


5. Splice en Unfold

Splice is mijn favoriete app als het gaat om het bewerken van video’s. In Splice (betaalde versie) edit ik al mijn reels en stories voor Instagram. In Splice kan ik videobeelden aan elkaar plakken, knippen, geluid aanpassen, tekst toevoegen, overgangen maken, de snelheid aanpassen en bijvoorbeeld overlays en beelden achteruit laten afspelen. Unfold gebruik ik ook regelmatig om stories te maken. In Unfold knip en plak ik geen beelden aan elkaar, maar gebruik ik statische foto’s of korte, onbewerkte video’s om een story met tekst te maken.

6. Facetune

In Facetune edit ik al mijn foto’s voor mijn blog en Instagram. Ik gebruik de onbetaalde versie en pas alleen dingen als kleur, licht, contrast en kleurtonen aan.

7. We Transfer & Drive

Om content te versturen, bijvoorbeeld naar opdrachtgevers, gebruik ik Google Drive en WeTransfer. Allebei hele handige apps om grote bestanden op te versturen. Drive vind ik prettig omdat het bewaard blijft en WeTransfer vind ik handig voor kortere samenwerkingen en snelle communicatie.

8. Jetpack

Voorheen gebruikte ik de WordPress app, om statistieken in te zien voor mijn website en om dingen aan te passen in blogs of op pagina’s. Handig als ik snel even iets will veranderen of toevoegen onderweg. Inmiddels is de WordPress app over naar de Jetpack app. Net zo overzichtelijk, handig en fijn. Ik ben heel blij met mijn WordPress website en Jetpack zorgt er onder andere voor dat alles goed wordt opgeslagen.

9. Dictafoon

Nog zo’n handige en standaard Iphone app. Ik doe regelmatig inspreekwerk voor bedrijven en organisaties. Dictafoon neemt geluiden in hoge kwaliteit op en vanuit de app kan ik de opnames gelijk verzenden naar mijn opdrachtgevers. Maar Dictafoon kun je ook gebruiken om creatieve ideeen en plannen in op te nemen. Als ik op het strand loop of in het bos en een idee krijg voor een artikel, spreek ik het in op mijn iPhone, zodat ik het niet vergeet.

10. Storytel

Werken en ontspannen zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar ook werken en inspiratie. De Storytel app helpt mij op werkdagen met beide. Ik luister bijvoorbeeld boeken over klimaatverandering en milieuvriendelijker leven op Storytel. Maar gebruik de app ook voor korte meditatiemomenten of ontspanningsoefeningen. En als ik onderweg ben naar een afspraak of aan het einde van mijn werkdag op de bank gewoon een lekker luisterboek.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.