Feestelijk vegan snoeppapier als traktatie

De meisjes zijn bijna jarig! Isaya eind juni en Alela in de zomervakantie, dus ze viert haar partijtje nu alvast. Dat betekent dus ook trakteren in de klas! Isaya had al gelijk een duidelijk idee van wat ze wilde trakteren. Maar voor Alela is het natuurlijk de eerste keer op de kleuterschool, dus ik mocht zelf even brainstormen. Ik wilde iets dat glutenvrij, notenvrij en melkvrij was in verband met allergieΓ«n. En natuurlijk gaan we voor iets dat veganistisch is. En heel eerlijk: ook een beetje gemakkelijk. Want twee kinderpartijtjes en twee keer trakteren in de laatste schoolmaand – waarin traditiegetrouw altijd veel gebeurt op de Vrije School – is druk genoeg. Zo kwam ik uit bij Yummy Doodles snoeppapier van Primus.

Snoeppapier

Snoeppapier is eetbaar papier met een leuk kleurtje en lekker smaakje. Zoals ik hierboven al schreef is het Yummy Doodles snoepppapier van Primus vrij van noten, melk en gluten. Het – snoeppapier is gemaakt van aardappelzetmeel, zonnebloemolie en water. Er zijn geen suikers aan toegevoegd en voor de kleuren en smaken worden natuurlijke ingrediΓ«ntengebruikt. En de producten zijn 100% plantaardig. Ideaal dus als gemakkelijke traktatie of snack wanneer je rekening wilt houden met allergieen en andere wensen, zoals suikervrij.

vegan snoeppapier Yummy Doodle

Traktatie, partijtje en snack

Het eetbare papier van Yummy Doodles is versierd met vrolijke afbeeldingen, wat het extra feestelijk maakt. En helemaal leuk: er zijn speciale stiften waarmee je op eten kunt tekenen, schrijven en kleuren en waarmee je de afbeeldingen dus kunt inkleuren. Super leuke activiteit voor op een kinderpartijtje: je eigen snoeppapier inkleuren en daarna lekker opeten. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon op voorraad hebben voor thuis, speeldates of een dagje weg.

snoeppapier inkleuren traktatie

#momlife

Mensen zeggen vaak tegen me “o wat knap dat je zonder scherm opvoedt/ veganistisch opvoedt!” en ik ben ook heel blij met die keuzes. Maar snoep, oef, ik voed niet snoepvrij op. Sterker nog, ik hoor mezelf regelmatig super onpedagogische dingen zeggen als het om snoep gaat. Zoals “Als je kamer is opgeruimd mag je een snoepje!” en “Nog 1 stukje bloemkool, dan mag je straks nog een snoepje”. Natuurlijk weet ik ook wel dat ik snoep niet moet gebruiken als beloning. Maar ik ben ook maar gewoon een mens en soms is het lekker “makkelijk onderhandelen” met kleine kinderen op een drukke dag. Ik probeer daarbinnen dan bepaalde gezondere keuzes te maken, zoals snoepjes die vegan en suikervrij zijn.

Primus eetbaar papier

Wat vinden de meisjes van het snoeppapier van Yummy Doodle?

Isaya en Alela vinden het snoeppapier grappig, leuk en natuurlijk heel belangrijk: lekker! Mijn enige minpuntje is dat het in plastic zit verpakt. Verder zijn we helemaal fan.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.