Plastic vrij en eco friendly de was doen met wasstrips van Briters

Ik heb zo’n heerlijke eco friendly was tip voor jullie. Een aantal weken geleden ontdekte ik de wasstrips van Briters. Het is een manier om milieuvriendelijker te wassen. De wasstrips van Briters zijn namelijk niet alleen plastic vrij verpakt, ze zijn ook vrij van micro plastics, ze zijn biologisch afbreekbaar, vegan en – super belangrijk – ze ruiken heerlijk. En ze doen precies wat ze moeten doen: de wassstrips maken je vuile was weer heerlijk schoon. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over Briters en mijn ervaringen met de wasstrips.

Over Briters

Briters is een merk met een missie. Ze willen de planeet en je was een stukje schoner maken. Veel wasmiddelen zitten in plastic flessen verpakt. De wasstrips van Briters zitten in karton. 100 papiertjes met ultra geconcentreerd wasmiddel, waar je 100 wasbeurten mee kunt doen. Het werkt heel simpel. Je doet je was in de machine, voegt 1 wasstrip toe, zet je machine aan en als de was is uitgedraaid ruikt deze heerlijk fris en is alles weer schoon. Je bewaart de strips gemakkelijk in een afgesloten bak of blik.

Briters Was strips

Je kunt de strips gebruiken voor de zwarte was, witte was, gekleurde was en voor koude en warme wasjes. Ook voor handwasjes. Ik was altijd op 30 of 40 graden, zonder wasverzachter en de was wordt goed schoon met de wasstrips van Briters. De wasstrips ruiken super lekker en die lekkere frisheid ruik je ook als je was is uitgedraaid. We leven nu ruim 4 jaar zonder droger en dat bevalt nog steeds super goed. Zeker nu de was lekker buiten kan hangen.

milieuvriendelijk de was doen

Alle voordelen van de wasstrips op een rij

Voor mij is het milieu aspect natuurlijk onwijs belangrijk. Ik vind het fijn dat de wasstrips van Briters plastic vrij en micro plastic vrij zijn en dat ze biologisch afbreekbaar en vegan zijn. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan wat mij betreft. De geur noemde ik zojuist al even. Maar ook het gebruiksgemak. Geen gedoe met de juiste dosering, teveel wasmiddel toevoegen of knoeien met vloeibaar wasmiddel, maar gewoon 1 strip in de machine: een kind kan de was doen. De strips zijn veel lichter dan een fles of pak wasmiddel, wat niet alleen minder CO2 uitstoot in transport betekent, maar ze ook handig zijn om zelf te vervoeren en mee te nemen op vakantie. Op de camping is het bijvoorbeeld ideaal voor handwasjes. En tot slot – en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel van die eindeloze wassen draaien – ze zijn heel effectief. Je was wordt goed schoon en ruikt lekker fris.

Was strips van Briters

Briters wasstrips bestellen

Je kunt de wasstrips van Briter hier bestellen. Een verpakking bevat 100 wasstrips (=100 wasbeurten). Hoe meer strips je koopt, hoe meer korting je krijgt. Met 200 strips kost een wasbeurt bijvoorbeeld nog slechts 19 cent. Dus dat is nog eens een extra voordeel van wassen met deze wasstrips. Je betaalt een stuk minder per wasbeurt dan bij de meeste andere ecologische wasmiddelen en de niet ecologische A merken wasmiddelen. Kortom, ik kan alleen maar voordelen bedenken en hoop dat je net zo blij zult zijn met je overstap naar Briters als ik ben!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.