Snelle en voedzame vegan boerenkoolsalade

Als we in de middag ergens naar toe gaan, een museum of het bos bijvoorbeeld, dan neem ik voor de meisjes altijd een lekkere vegan bentobox mee met verschillende hapjes. Voor mezelf maak ik dan meestal een salade. Ook als we goed hebben geluncht krijgen we allemaal ergens tussen 3 en 4 wel weer trek namelijk. In deze blog deel ik een van mijn favoriete salades van dit seizoen: boerenkoolsalade! Alela en ik zijn dol op boerenkool, zeker in een salade, met een heerlijke vegan dressing.

Wat heb je nodig voor deze boerenkool salade?

bestellen bij crisp met korting

Voordat ik in de ingredientenlijst duik, heb ik een fijne tip voor je. Met enige regelmaat doen we boodschappen bij Crisp. Dit is een online supermarkt met kersverse seizoensgroenten, luxe producten, verse kant & klaar recepten, naast je gewone dagelijkse boodschappen. Boodschappen doen bij Crisp is een feestje. Alle producten worden speciaal en lokaal geselecteerd en het aanbod vegan is heel groot. In mijn Crisp app staat de vegan filter aan, waardoor ik alleen producten te zien krijg die geen dierlijke ingredienten bevatten. Dat maakt het boodschappen doen nog gemakkelijker. En als je bij Crisp bestelt weet je gewoon dat de groenten en het fruit van de beste kwaliteit zijn en de lekkerste smaak hebben. Dat maakt koken echt tot een feestje. En je kunt altijd inspiratie opdoen op de website, via hun recepten. Ik ben echt fan! Ben je nieuwsgierig geworden? Zet je huidige boodschappenservice een weekje op pauze en probeer het eens een keer uit! Via mijn link krijg je 15 euro korting op je eerste bestelling!

En dan nu de ingredienten voor deze heerlijke vegan boerenkoolsalade, besteld bij Crisp:
vegan boerenkoolsalade
  • 4 handjes verse fijn gesneden boerenkool
  • 5 door midden gesneden snoeptomaatjes
  • 1 wortel, dun gesneden
  • 1/3 komkommer, in kleine stukjes
  • 2 cm prei, dun gesneden
  • 1 handje cashewnoten
  • sap van 1/3 citroen
  • 2 el olijolie extra vierge
  • 1 el vegan mayo – Crisp heeft een heerlijke 100% plantaardige mayonaise, van The Mayo Sisters
  • 10 blaadjes verse bascilicum, fijn gesneden
  • zout & peper

Hoe maak je deze vegan salade?

De bereidingstijd is ongeveer 5 minuten. Dat maakt het tot de ideale salade voor on the go. Je kunt deze boerenkoolsalade natuurlijk ook de avond tevoren klaarmaken, zodat je ‘s ochtends voor werk tijd bespaart.

  1. Doe de boerenkool, snoeptomaatjes, wortel, komkommer, prei en cashewnoten in een bak die je kunt afsluiten
  2. Maak in een apart bakje of schaaltje de dressing: roer de olijfolie, vegan mayo, het citroensap, de bascilicum en de zout & peper door elkaar, tot je een egale dressing hebt
  3. Voeg de dressing toe aan de boerenkoolsalade, sluit de bak af en schud alles goed door elkaar, zodat de dressing door de hele salade wordt verspreid
  4. Nu is je salade klaar om te serveren op een mooie schaal of te bewaren of mee te nemen in de afgesloten bak
boerenkoolsalade

Lekker varieren en combineren met boerenkoolsalade

Deze boerenkoolsalade kun je voor de avondmaaltijd lekker combineren met gebakken aardappels of frietjes. Crisp heeft ook een heerlijke vegan schnitzel die er goed bij smaakt. Ook een lekkere combinatie: met libanees flatbread. Bij Crisp vind je verschillende soorten, voor in de vriezer. Als je er een maaltijdsalade van wilt maken voor de lunch op werk, kun je de salade heel gemakkelijk nog voedzamer maken door witte bonen uit blik toe te voegen. Ook lekker, neem brood met hummus mee en schep wat boerenkoolsalade op je boterhammen, voor een kleurrijke vegan lunch!

Enjoy! En vergeet niet dat je Crisp met 15 euro kunt uitproberen, via deze link. Ik vind het een dikke aanrader en hoop dat jullie er ook van zullen genieten!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.