Gezond de herfst in met kinderen

De herfst is begonnen. Het begon wat mij betreft vrij intens, met veel regen, dalende temperaturen en flinke windvlagen. Maar deze week is het gelukkig nog even zacht nazomer weer. De hele zomer waren de meiden gezond, maar zodra de scholen weer open gingen kwamen de virussen weer binnen waaien. Allebei de meisjes hebben hun eerste griepjes alweer te pakken gehad. β€œDe herfst moet nog beginnen” dacht ik, β€œen nu al weer zieke kindjes tegen me aangeklampt in de nacht”. Ik besloot terug te gaan naar de basis en na te denken over hoe we zo gezond mogelijk de herfst in en door kunnen gaan.

Gezond de herfst in met kinderen

Voor de blog van Vitaminfit deelde ik mijn 7 tips om gezond de herfst in te gaan met kinderen. Ik ben hiervoor terug gegaan naar de basis en heb nagedacht over wat ik mijn kinderen kan bieden op het gebied van slapen, eten, bewegen, activiteiten en rust, om ze zo gezond mogelijk de herfst (en winter) te laten beleven. In deze blog deel ik mijn tips!

herfst met kinderen

Goed voor jezelf zorgen

Goed voor de meisjes zorgen kan natuurlijk alleen maar als ik ook goed voor mezelf zorg. Als ik eerlijk ben, heb ik hier niet altijd zin in. Op de dagen dat de meisjes niet bij me zijn moet ik het soms echt uit mijn tenen halen. Ik schreef een eerlijke blog hierover voor Vitaminfit. Over hoe ik het aanpak, op zulke dagen, dat ik geen zin heb om voor mezelf te zorgen. Je leest de blog hier!

in het bos de groene mama

Voedingssupplementen in capsule vorm

Tot slot schreef ik ook een blog over de nieuwe vegan capsules van Vitaminfit. We gebruiken de druppels al een aantal jaar. Maar voor mezelf vind ik de capsules ook echt heel handig. In deze blog vertel ik welke vitaminen en mineralen ik gebruik en wat mijn routine is met supplementen.

Voor ieder wat wols in de herfst

Laatst maakte ik bekend dat ik ook voor een ander groen bedrijf ben gaan bloggen en content ben gaan creeren. Inmiddels kun je mijn eerste blog voor Kleine Planeet lezen. Het gaat over verschillende soorten biologisch wol en de kwaliteiten en voordelen van wol. Ik beschrijf 4 soorten en extra leuk: 2 hiervan zijn ook geschikt voor kinderen die allergisch of gevoelig zijn voor wol. Ideaal met de herfst in het vooruitzicht. Lees hier de blog!


Nu ben je weer helemaal bijgelezen! Natuurlijk schrijf ik ook nog steeds 2 blogs per week hier, op columnsbykari.com. Heb je de nieuwste blogs of veganistische recepten gemist? Je vindt ze hier. En als je je aanmeldt in de sidebar, krijg je een mailtje, iedere keer als er een nieuwe blog live gaat.

Fijne dag!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.