Veganistisch boodschappen doen bij de Hanos

Ik ben al 7 jaar zelfstandig ondernemer maar ik heb een paar weken geleden voor het eerst een Hanos pas aangevraagd. Voor wie niet bekend is met de Hanos: dit is een groothandel, waar je kunt inkopen als je een ondernemer bent. Het is een enorme supermarkt met immens veel eten – vers, houdbaar en diepvries, maar waar je ook non food artikelen kunt kopen, van boeken tot keukenapparatuur en meubels. Samen met mijn lief heb ik hierdoorheen gebanjerd, op zoek naar het vegan aanbod van Hanos. Ben je benieuwd wat ik heb gekocht? Lees dan gauw verder.

Veganistisch inkopen doen bij de groothandel

Het leek mij leuk om deze blog over Hanos te schrijven omdat het hopelijk ondernemers inspireert om (vaker) veganistische producten te kopen bij de groothandel. De keuze is namelijk reuze! Je hebt voor alle dierlijke producten – zoals vlees, vis, melk, kaas, yoghurt, room en ei – plantaardige alternatieven. Maar ook als je geen onderdernemer bent vind je het misschien leuk om nieuwe vegan opties te ontdekken. Of misschien ken je wel een ondernemer van wie je een keer een groothandel pas mag lenen!

vegan inkopen doen bij Hanos

Wat ik heb gekocht bij de Hanos

Vleesvervangers
vleesvervangers hanos

Waar ik het meest benieuwd naar was natuurlijk waren de vleesvervangers. Er is een groot diepvries gedeelte met ontzettend veel veganistische keuze. Van bitterballen tot burgers, van samosa tot gyoza en van vlammetjes tot uienringen. En natuurlijk falafel, visvervangers, noem maar op. Heerlijk om uit te pluizen allemaal. Ik ben gegaan voor de vegan borrelbox van GRO. In deze box zitten 6 verschillende vegan snacks: oesterzwam bitterbal, mini loempia, oesterzwam nugget, veganette, lasagnette en wakame mini croquette. We hebben ze allemaal uitgeprobeerd en het was allemaal heerlijk! Echt een aanrader als je bezoek hebt, maar ook heel lekker voor friet avond. Niemand zal merken dat het geen vlees is. Ook heb ik vegan gyoza en vegan samosa gekocht. Ideale snacks voor bij de borrel, De samosa is lekker kruidig en de gyoza is lekker licht. Heerlijk om in de sojasaus te dippen. Verder kocht ik ook jackfruit – hier kook ik regelmatig mee -, baked beans en stuffed grape leaves. Dat zijn met rijst gevulde wijnbladeren. Deze laatste snack was niet zo’n succes: ze waren niet sappig of smeuig genoeg.

vegan sausjes

Het tweede waar ik voor ging waren de sausjes. Ik ben dol op sausjes. Ik doe overal saus op of bij. Het liefst 3 of 4 verschillende soorten. Dus ik ging los op de grote flessen. Ik heb vegan mayo, vegan knoflooksaus, vegan sriracha en mosterd gekocht. Allemaal heerlijk en ook echt een aanrader voor bij de vegan snacks en borrelhapjes.

vegan sausjes van hanos
Smaakmakers

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om groenten, vleesvervangers, aardappels, rijst en pasta te kruiden. Dus natuurlijk heb ik lang gesnuffeld bij de kruiden en smaakmakers. Ik ging uiteindelijk naar huis met twee grote potten masala en cajun, black bean garlic saus, mierikswortel en sesamzaad olie. Allemaal lekker en het was leuk om de afgelopen weken weer te experimenteren met nieuwe gerechten. Een aantal daarvan, zoals mijn spicy tomatensaus, hebben jullie

kruiden en smaakmakers veganistisch
Verse groenten

De groentenafdeling van Hanos is een veggie walhalla. Je vindt er alle gewone groenten, maar ook heel veel bijzondere groenten. Ik was een beetje te koud gekleed (neem een dikke trui mee, want de groenteafdeling van Hanos is ijskoud), waardoor ik er iets sneller doorheen ging. Maar het is werkelijk waar een feestje. Je vindt er de mooiste groenten! Door kleurrijke groenten de focus te maken van je gerecht, in plaats van vlees, is het veel gemakkelijker om een plantaardig menu voor te schotelen. De nadruk ligt dan op de mooie groenten in plaats van het ontbreken van vlees. Ik heb witte mini aubergines, mini romanescos (geel en groen), mini courgette, oesterzwammen en tomaten gekocht. Die avond heb ik een heerlijk ovengerecht gemaakt hiermee voor mijn lief. Echt heerlijk!

verse groenten Hanos
vegan recept verse groenten
Tot slot

Verder kochten we nog wat kimchi, gedroogde paddenstoelen, zwarte knoflook, verschillende soorten pasta, een mooie rose en een aardappelstamper. En toen werden we hangry, dus kochten we ook nog een zak hummu chips voor de weg terug, maar die was vrij smakeloos, dus die mag je weer vergeten.

inkopen hanos

Ik vond het ontzettend leuk om vegan boodschappen te doen bij de Hanos en het heeft me geinspireerd om weer allerlei nieuwe recepten en gerechten te ontwikkelen. Ik ga dus zeker terug. Maar over een tijdje pas, want het is niet goedkoop om inkopen te doen bij de groothandel. Dus ga met een lijstje en laat je wel inspireren maar niet teveel verleiden!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.