ILIA | clean beauty, no filter en sparen voor gratis make-up

Ik ga de laatste tijd steeds vaker make-up vrij de deur uit. Of anders met zo min mogelijk make-up. Ik gebruik de avond tevoren een natuurlijke zelfbruiner, neem de volgende ochtend een cold shower van 1 a 2 minuten, verzorg mijn huid met een goed serum, dagcreme en spf, doe wat concealer onder mijn ogen, een tinted lip & cheeck balm, browgel.. That’s it. In 5 minuten ben ik klaar. Op de dagen dat ik iets meer wil, gebruik ik momenteel de make-up van ILIA Beauty. In deze blog kun je kennis maken met dit clean beauty merk. En met C of Cosmetics. Een super tof concept, waar je punten kunt sparen voor gratis beauty producten. En natuurlijk heb ik ook een fijne korting. En volgens het clean beauty concept vind je alleen maar onbewerkte foto’s in deze blog.

C of Cosmetics

ILIA

Deze blog is in samenwerking met C of Cosmetics. Dit is een webshop, maar ook een community. Je kunt een aantal mooie, clean beauty merken kopen op deze website. Maar je kunt je ook (gratis) aanmelden voor een rewards programma. Zo kun je punten sparen, waarmee je korting krijgt of – als je even doorspaart – gratis producten kunt bestellen. Het punten sparen gaat best snel: door je aan te melden bij de “In Crowd” ontvang je al gelijk 100 punten. Dat staat gelijk aan 5 euro korting. Als je jarig bent krijg je ook 100 punten. Een makkelijke manier om clean beauty te shoppen met korting. En met mijn kortingscode KARI15 krijg je ook nog eens 15% korting op je bestelling.

ILIA Beauty

Ilia

Ik ben gegaan voor make-up vanhet merk ILIA. Dit cosmetica merk identificeert zich dus met de term clean beauty. Wat betekent dat? Behalve natuurlijke en bioloigische ingredienten, gebruiken ze ook synthetische ingredienten die als veilig worden gezien. Vrij van schadelijke stoffen en van begint tot eind zo “schoon” mogelijk. Dus ook in de verpakkingen, recycling en het productieproces. Verder is ILIA vegan en dierproefvrij en zijn ze onderdeel van 1% for the planet, waarmee ze via One Tree Planted bomen laten planten. Als je meer wilt weten over dit Canadese merk, is dit een mooi filmpje om te kijken. Het is opgezet door Sasha Plavsic. Na een zware periode in haar leven ging ze terug naar haar roots, dichtbij de natuur in de buurt van Vancouver, met de missie om troepvrije cosmetica te maken.

Mijn eerste indruk

Hoewel ik vaak voor 100% natuurlijke make-up en huidverzorginng ga, gebruik ik ook merken als MADARA, die vaak nog een paar procent synthetische ingredienten bevatten. Als de rest van het verhaal van een merk goed zit (vegan, dierproefvrij, goede doelen steunen, groenere verpakkingen, inclusief) heb ik daar geen moeite mee. De producten van ILIA zijn mooi en simpel vormgegeven, in zachte, natuurlijke tinten. Ook de kwast die ik heb uitgekozen ziet er heel mooi uit. Een eerste swab van de lip & cheek balm laat zien dat het een zachte, natuurlijke kleur is. En een eerste pompje foundation bevestigt dat ik de goede kleur heb gekozen. De range of colors van ILIA is heel goed en uitgebreid. Dat vind ik een groot pluspunt. Jammer vind ik dat er geen SPF in de foundation zit. Mijn andere punt van aandacht voor ILIA is dat ik het prettig vind als ik bij een product kan zien hoeveel procent natuurlijk is.

Ilia foundation

ILIA in gebruik

Ik heb bij de True Skin Serum Foundation met Niacinamide gekozen voor de kleur Formentera SF1. De foundation is vrij dun en geeft een lichte tot medium dekking. Een laagje is lichte dekking: een echte “your skin but better” look. Een tweede laagje geeft wat meer dekking, wat fijn is voor onder mijn ogen, maar op de meeste dagen vind ik die lichte dekking prettiger. Je moet de foundation goed schudden voor gebruik. De buffer brush waarmee ik de foundation aanbreng is ontzettend fijn. De finish is niet te glimmend, maar ook niet droog of mat, gewoon natuurlijk en mooi. Wat mij betreft ook goed zonder poeder erover heen. Maar dat kun je uiteraard wel toevoegen aan je make-up routine.

buffer brush c for cosmetics

De Multi Stick komt in 12 kleuren. Ik heb voor de kleur Dusty Rose gekozen. Deze is heel licht en natuurlijk. Super fijn voor de “no make-up make-up look“. Je kunt deze stick als lippenstift, blush en oogschaduw gebruiken. Heel fijn product, dat op mijn lippen aanvoelt als een hydraterende lippenbalsem (heel fijn in de winter!) en als blush erg mooi is.

c for cosmetics review

De bronzer die ik heb gekozen is in de tint Novelty. Mijn eigen wintertint was uitverkocht, dus deze is iets donkerder, wat fijn zal zijn in de zomer. De compact powder is wat losser dan ik gewend ben van een compact, waardoor ik even mijn weg ermee moet zoeken. Op de dagen dat ik in 5 minuten klaar wil zijn, sla ik deze stap dan ook over. Maar het resultaat vind ik fijn.

face mist ILIA

De brow gel is transparant, dus geeft geen volume aan je wenkbrauwen, maar zet ze wel Γ©cht vast voor de hele dag. Ik vul mijn wenkbrauwen in met een poeder, gekleurde gel of potlood en doe de browgel van ILIA erover heen. Fijn product en ik hoop dat er ook een tinted versie van komt. De Face Mist is een fijne verfrissende setting spray met een goede mist. Niet de lekkerst ruikende mist die ik ooit heb getest, maar als je mijn blog al wat langer volgt weet je dat ik lichtelijk face mist obessed ben en het een onmisbare stap in mijn skincare- en make-up routine vind. Dus mijn standaard licht hoog wat dat betreft.

Eindoordeel

ILIA clean beauty

Al met al ben ik heel tevreden met en enthousiast over deze ontdekking. Zowel met C of Cosmetics als met ILIA. Ik vind het prettig dat de producten aansluiten bij mijn groene idealen en goed passen in mijn huidige make-up routine. Als ik de bronzer weglaat, kan ik er in enkele minuten net even wat wakkerder, frisser en gepolijster uitzien, zonder dat ik gelijk een heel masker opzet. (Vind ik ook echt niks mis mee – I love make-up en doe vooral wat goed voelt, maar in deze fase van mijn leven past dit nu gewoon. Om deze reden zijn ook alle fotoΒ΄s momenteel onbewerkt). Dus als je het ook wilt uitproberen, gebruik dan de code KARI15 voor 15% op je bestelling. En check zeker het rewards programma, voor nog meer korting op je volgende bestellingen.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.