Mijn make-up routine met het meest pure en milieuvriendelijke make-up merk

Ik gebruik INIKA Organic sinds 2018. Het is het meest pure en “groene” make-up merk dat je kunt vinden. Ze maken gebruik van 100% natuurlijke en veganistische ingredienten, alles wat biologisch kan, is biologisch en het merk is volledig halal en dierproefvrij. Daarbij zijn de verpakkings plastic neutraal. Maar het duurzaamheidsaspect is niet de enige reden dat ik al jaren fan ben van INIKA. Het is ook kwalitatief een zeer goed merk, waar ik altijd op kan vertrouwen. Met ruim 100 beauty awards zijn ze allang geen niche groen merkje meer: ze worden wereldwijd geroemd om hun innovatieve producten en houden zich fier staande tussen de populaire, maar niet zo gezonde en groene beauty merken. Meer dan genoeg reden voor mij om een nieuwe ode te schrijven aan INIKA.

INIKA Organic – een echt groen beauty merk

Dat de beauty industrie nog altijd beheersd wordt door merken die niks minder dan troep in hun producten stoppen, dierproeven oogluikend toestaan en geen verantwoordelijkheid nemen, als het gaat om vermindering van CO2 uitstoot en plastic afval, staat buiten kijf. Je hoeft maar een populaire beauty keten binnen te lopen of magazine open te slaan om te zien dat duurzaamheid nog lang niet bovenaan het prioriteiten lijstje staat van deze industrie. Des te cooler is het, dat INIKA Organic zich al jaren niet alleen staande weet te houden in make-up land, maar ook echt een wereldspeler is. Het van oorsprong Autralische merk wordt wereldwijd verkocht, gebruikt op de catwalks van de grootste fashion shows en wordt geroemd om haar combinatie van puurheid en – wat ik voor de lekkere alliteratie maar even noem – performance. Oftewel: milieuvriendelijk en super goed. Maar ook zacht voor de zeer gevoelige huid en geschikt voor wie veganistisch, halal of glutenvrij leeft.

Een cadeautje van INIKA

Als je op zoek bent naar een manier om je make-up routine te vergroenen, dan is INIKA Organic de perfecte plek om te beginnen. In deze blog laat ik je mijn huidige routine zien en vertel ik welke producten voor mij werken en wat ik je aanbeveel. Ook heb ik een leuk cadeautje voor je, namens Biocare Online – de groene webshop waarmee deze blog in samenwerking is! Met de code KariGift krijg je een gratis Cream Illuminiser bij je bestelling. Dit is een prachtige cream highlighter die je kunt gebruiken als precisie highligter op je jukbeenderen, het puntje van je neus en oogleden.

Mijn make-up routine

Makeup routine met INIKA

Ik gebruik sinds een aantal maanden steeds minder make-up. Er zijn zelfs steeds meer make-up vrije dagen. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om zo nu en dan met make-up te spelen. En ik voel me vaak mooier en krachtiger, meer put together, als ik er wat tijd aan besteed. Het is een welkome beschermlaag tussen mij en de buitenwereld. Ondanks dat ik sinds een paar maanden goed slaap, ben ik wel gewoon een 37 jarige moeder van twee kleine kinderen en vind ik het heel fijn dat er producten zijn die mij er wakker, fit en verzorgd uit laten zien. Zonder dat de planeet of mijn gezondheid daar al te veel last van hebben. Dit is daarom mijn make-up routine met INIKA Organic.

Als je overweldigd bent door make-up, geen zorgen. Zie je gezicht als een canvas. Ga gewoon lekker schilderen. Spelen met de kleuren en het creeren van diepte en overgangen. Door te oefenen ontdek je vanzelf wat voor jou werkt! Neem ook even een kijkje bij mijn INIKA reel (komt later vandaag online), dan zie de producten in actie. Alle foto’s in deze blog zijn onbewerkt, zodat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van de producten en kleuren.

Stap 1 - de basis

Nadat ik mijn serum, dagcreme en spf (allemaal van Jungluck) heb aangebracht, is het tijd voor mijn make-up basis. Ik begin met de Full Coverage Concealer. Dit is een goed dekkende concealer in een klein potje. Ik gerbuik de kleur Shell. Met mijn vingertoppen breng ik een paar stipjes aan onder mijn ogen, langs mijn neus en op dondere pigmentvlekjes. Daarna smeer ik de concealer zachtjes uit met mijn vingers of een foundation kwast.

Daarna ga ik met een poeder kwast en de Baked Mineral Foundation over mijn hele gezicht. Ik heb de kleur Unity. Deze samengesperste poeder is een lichte en natuurlijk ogende foundation. Ideaal voor een snelle make-up routine, voor beginners en voor mensen die graag een lichte dekking willen. Your skin but a bit better: je bent niet helemaal verdwenen onder een dikke laag make-up maar krijgt wel een egalere huidtint met minder imperfecties.

Stap 2 - definitie & kleur

Na het aanbrengen van een basis heb je een leeg canvas. Hierop kun je los gaan – of niet. In ieder geval is het wel aan te raden om wat definitie aan te brengen. Oftewel: diepte en kleur. Diepte creeer je door een contour en/of bronzing product te gebruiken en kleur door blush aan te brengen. De Baked Mineral Bronzer is een prachtige (samengesperste) poeder bronzer. Ik heb de kleur Sunkissed. Hiermee kun je je huidtint opwarmen en diepte aanbrengen, door de bronzer met een poederkwast aan te brengen. Dit doe je langs de randen van je voorhoofd (tot in je haarlijn), in de holten van je wangen (maak even tuitmondje), langs de rand van je kin en aan de zijkanten van je neus.

De Baked Duo Blush van INIKA heb ik al jaren – hij gaat eindeloos mee en blijft heel mooi (ook als je de deksel kwijtraakt, oeps). Ik heb de kleur Pink Tickle. Deze breng ik aan op het bolle gedeelte van mijn wangen (even lachen, dan komen ze naar voren en weet je waar je het moet aanbrengen. Zorg dat je blush en bronzer in elkaar overlopen. Gebruik eventueel een schone poederkwast om die overgang te creeren en harde lijnen te voorkomen.

Stap 3 - lippen

Ik heb een aantal favoriete lip producten van INIKA. De Lipstick Crayon staat op nummer 1. Ik heb de kleur Tan Nude. Dit is een dik lip potlood. Het product is creamy en goed uitsmeerbaar, maar je kunt er ook precies mee werken en je lippen definieren (of groter laten lijken). Mooi als basis onder een glos, balm of lipstick of gewoon zo op zichzelf. Op nummer 2 staat voor mij de Tinted Lip Balm (ik heb de kleur Rose). Dit is een lippenbalsem, maar dan met een kleurtje. Het verzorgt je lippen als een balsem, maar geeft ze ook een gezonde gloed en mooie kleur. Mijn nummer 3 is de Lip Glaze (mijn kleur is Blossom) – een klassieke lip gloss die je lippen een mooie glans geven en ook prachtig te gebruiken is als oog schaduw. Mijn lip favorieten sluit ik af met de klassieke lippenstiften van INIKA. Mijn Lipstick (in de kleur Spring Bloom) is een mooie, zachte tint en het ideale lipproduct om in je tas te hebben, om gedurende de dag je lippen bij te werken.

Stap 4 - ogen

Ik gebruik sinds een jaar of twee geen mascara meer. Ik heb het opgegeven. Ik ben gewoon geen mascara girl. Ik wrijf te vaak in mijn ogen, heb tranende ogen op de fiets, huil te consequent – en dan ben ik een wasbeer. Mocht jij overigens wel mascara fan zijn, dan kan ik je INIKA wΓ©l aanbevelen. Deze is namelijk geschikt voor de gevoelige ogen. INIKA heeft 4 soorten mascara, maar wat mij betreft is de Long Mascara het allerbeste.

INIKA organic brow palette

Wat doe ik dan wel met mijn ogen make-up wise? Niet zoveel eigenlijk. Soms een lip product of wat highlighter op mijn oogleden. Maar eigenlijk doe ik alleen mijn wenkbrauwen. Hiervoor gebruik ik het INIKA Brow Palette. Dit is mijn tweede pallet. Met de eerste heb ik meer dan 4 jaar gedaan. De combinatie van verschillende kleuren poeder en een doorzichtige wax, maken het tot het perfecte wenkbrauw pallet voor iedereen. Wil je ook iets voor onderweg touch ups of ben je een potlood fan, dan kan ik je de Brow Pencil aanbevelen. Dit is een potlood met een wenkbrauw borsteltje gecombineerd. Ik heb de kleur Brunette.

Milieuvriendelijke makeup de groene mama

Momenteel niet in mijn bezit, want echt best wel een splurge, is de make-up setting spray van INIKA Organic. Als je mijn make-up blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd een setting spray of face mist gebruik. Het is de fijnste manier om ervoor te zorgen dat je make-up er natuurlijker en mooier uitziet (het helpt om de verschillende lagen in elkaar te laten smelten), langer te blijven zitten en je huid een fris gevoel te geven gedurende de dag. De Hydrating Toning Mist is pure luxe. Het ruikt zalig, maakt je make-up look af, is een heerlijke opfrisser gedurende de dag en uiteraard ook als toner te gebruiken zonder make-up. Dus als je jezelf wilt en kunt verwennen met een stap 5 in je make-up routine, dan kan ik je die van harte aanbevelen!


Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen en dat je producten hebt gevonden die je wilt uitproberen of opnieuw wilt bestellen! En vergeet niet bij je bestelling de code KariGift te gebruiken, zodat je de prachtige INIKA highlighter cadeau krijgt.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.