Lancome Flash Bronzer voor een bruiner gezicht

Toen ik  de L’oreal Sublime Bronze testte besloot ik een andere zelfbruiner te gebruiken voor mijn gezicht. Ik had goede reviews gelezen over de Lancome Flash Bronzer Face dus was heel erg benieuwd naar dit product. Je kunt deze zelfbruiner onder andere kopen bij Ici Paris. Als je wilt weten wat ik van dit product vind, lees dan gauw verder!

De Lancome Flash Bronzer (50 ml) is een zelfbruinende gezichtsgel. Lancome zegt het volgende over het product:

“Een natuurlijke en intense, egale bruine kleur die je gelaat binnen enkele uren laat stralen. Een frisse en gladde textuur die in een oogwenk kan worden aangebracht en snel droogt.”

Ook bevat deze zelfbruiner vitamine E “om de huid te beschermen tegen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering”.

Zondag

Om mijn gezicht te preppen voor de zelfbruiner heb ik op zondagavond een exfoliator van Nuxe gebruikt. Daarna heb ik een overnight facemask van Clinique opgesmeerd.

Maandag

De zelfbruiner komt in een mooi flesje, met een handig pompje. Op maandag heb ik de eerste laag opgesmeerd. Een pompje op mijn voorhoofd, een pompje voor mijn neus en wangen en een pompje voor mijn kin en nek. De zelfbruiner is een doorzichtige gel. Het ruikt erg lekker en voel fijn en koel op de huid. Niet plakkerig of vet. Na 15 minuten is het product ingetrokken en geeft het niet meer af. Dat is wel even wat anders dan de 2 uur die de zelfbruiner van L’oreal nodig had. Ik merk wel dat Lancome Flash Bronzer mijn huid uitdroogt. Ook krijg ik er een glimmende kop van. Na ongeveer een uur smeer ik een overnight hydrating face mask op om de vochtbalans enigszins te herstellen.

Dinsdag

Mijn natuurlijke huidskleurMijn natuurlijke huidskleur
Lancome Flash Bronzer: na 1 dagLancome Flash Bronzer: na 1 dag

Na de eerste laag heb ik een licht kleurtje. Een beetje alsof ik een middagje op het terras heb gezeten: zeker bruiner, maar ook een beetje rood. Het ziet er wel natuurlijk uit, maar ik ben nog niet tevreden met de kleur. Ook voelt mijn huid nog steeds trekkerig. Ondanks dat er bij de productomschrijving staat dat er “vochtregulerende werkstoffen” inzitten, “voor zachtheid en comfort”, droogt de Lancome Flash Bronzer de huid dus absoluut uit. ‘s Avonds smeer ik de tweede laag op.

Woensdag

Deze kleur komt beter in de buurt van wat ik wil. Wel belangrijk om te weten: smeer niet te dicht bij je haarlijn, dat ziet er gek uit. Op de verpakking staat ook dat je je wenkbrauwen moet vermijden als ze erg licht zijn. Ik heb daar geen problemen mee gehad, maar voor alle super blonde vrouwen: niet doen dus. Die avond smeer ik de derde laag op.

Donderdag

Lancome Flash Bronzer: na 2 dagenLancome Flash Bronzer: na 2 dagen
Lancome Flash Bronzer: na 3 dagenLancome Flash Bronzer: na 3 dagen

Dit is de kleur die ik zou willen voor Curacao. Het is een natuurlijke kleur: niet meer rood, maar gewoon mooi bruin. Niet super egaal, maar dat ik mijn huid nooit. Het is een subtiele, maar effectieve tan. Net als met de L’oreal Sublime Bronze wilde ik kijken wat er zou gebeuren als ik ging zwemmen met mijn kleurtje. Het chloor van het zwembad heeft niks vreemds gedaan met mijn tan: alles ziet er nog precies hetzelfde uit na het zwemmen.

Voordelen van de Lancome Flash Bronzer

 • Mooi flesje, handig pompje
 • Het ruikt lekker
 • Het droogt snel
 • Het geeft niet af
 • Je krijgt geen vlekken
 • Je krijgt een mooi, warm kleurtje na twee dagen smeren
 • Je hebt minder make-up “nodig”
 • Je kunt ermee in het zwembad

Wat je moet weten over de Lancome Flash Bronzer

 • Het maakt je gezicht glimmend
 • Het maakt je gezicht droog
 • Als je je gezicht wast, komt er een klein beetje zelfbruiner mee
 • Bij de eerste laag kreeg ik een beetje een rode kleur
 • Je moet je haarlijn vermijden
 • Het is duurder (€ 30-35 euro) dan een “drugstore” variant

Eindoordeel

Ik vind het niet relaxed dat het mijn gezicht zo uitdroogt. Je moet er rekening mee houden dat je heel veel extra moet hydrateren als je de Lancome Flash Bronzer gebruikt. Dat vind ik, voor de prijs, een beetje vreemd. Maar verder ben ik super tevreden. Ik merk dat ik met deze tan minder make-up nodig heb om het resultaat te bereiken dat ik wil. Dat is best fijn als het erg warm is. Dus ja, ik raad dit product aan, maar ben ook wel nieuwsgierig naar alternatieven!

Columns by Kari Lancome Flash Bronzer

Thank you for reading!

Deze blogpost bevat een affiliate link. Lees de disclaimer als je hier meer over wilt weten!

2 thoughts on “Lancome Flash Bronzer voor een bruiner gezicht

Leave a Reply