De zomer in met de dierproefvrije zelfbruiners van Eco by Sonya

Ik voel mij zoveel prettiger, mooier en gelukkiger als ik er niet uitzie als een wit, winters lijk. En inmiddels weet ik dat ik niet de enige Hollander ben die blij wordt van een tintje: mijn blogs over zelfbruiners staan in de top 10 van best gelezen artikelen. We willen allemaal mooi bruin zijn, vooral in de zomer, maar het liefst het hele jaar door. En graag veilig uiteraard, dus uit de zon en in de zelfbruiners! Omdat ik vorig jaar de overstap heb gemaakt naar dierproefvrije cosmetica wilde ik natuurlijk ook dierproefvrije zelfbruiners gaan gebruiken. In deze blog test ik de vegan zelfbruiners van Eco by Sonya uit!

Dierproefvrije zelfbruiners

Eco by Sonya

Uiteraard begon ik met de Winterskin van Eco by Sonya, want OMG wat was ik wit. Vooral nu ik zwanger ben en het soms echt ongemakkelijk voelt, al die extra kilo’s, voel ik mij prettiger als ik wat bruiner ben. Ook mijn gezicht ziet er gezonder, egaler en minder vermoeid uit als ik een kleurtje heb. Ik ben al jaren geen voorstander meer van “bakken in de zon” – dat is mega slecht voor je huid – maar als je zwanger bent, moet je al helemaal uitkijken. Daarom zijn dierproefvrije zelfbruiners, zonder chemische troep, een uitkomst. Organic Tan verkoopt allerlei prachtige Eco by Sonya producten.

Eco by Sonya | Winter Skin

Eco by Sonya Winter Skin Zelfbruiner

Ik heb de Winter Skin een week getest. Eerst op mijn benen (3 lagen) en daarna op mijn armen, schouders, rug en buik (3 lagen) en tot slot op mijn gezicht. Als je onbekend bent met een zelfbruiner, raad ik je deze volgorde altijd aan, voor het geval je huid gevoelig reageert en/of de kleur vreemd uitpakt.


Wat zit erin?

De Winter Skin is geschikt voor lichaam en gezicht. De lotion bevat onder andere aloe vera, avocado olie en cacao. De ingrediΓ«nten zijn natuurlijk, biologisch en veganistisch. Deze zelfbruiner is voor mensen met een lichte tot medium huidskleur.


Eco by Sonya Zelfbruiners
Het resultaat van de dierproefvrije zelfbruiners van Eco by Sonya
dierproefvrije zelfbruiners
dierproefvrije zelfbruiners
Mijn conclusie over de Winter Skin van Eco by Sonya, na een week testen:
  • Het is een gemakkelijk smeerbare creme, met een fijne geur (niet te sterk).
  • De zelfbruiner trekt super snel in. Veel sneller dan de L’oreal Sublime Bronze, die ik vorig jaar testte en waarna ik altijd nog een uur plakkerig in mijn nakie moest rondlopen. Deze snelle intrektijd vind ik een gigantisch pluspunt.
  • Je voelt je na het smeren niet plakkerig. Ook niet gedurende de dag. Bij mijn vorige zelfbruiner voelde ik mij de hele dag een beetje viezig en bleef ik de zelfbruiner ruiken. Bij de Winter Skin heb ik dat niet!
  • De eerste twee lagen zijn subtiel, de derde laag (de derde dag) geeft de kleur waar ik mij prettig bij voel.
  • Ik ben heel slecht in het bruinen van mijn voeten (zie foto).
  • De kleur die je opbouwt is egaal: je krijgt geen vlekken of strepen.
  • De kleur is niet oranje, maar gewoon mooi bruin: het ziet er natuurlijk uit.
  • Op mijn armen en schouders is het resultaat sneller zichtbaar dan op de rest van mijn lijf – ook als ik in de zon zit -, dus daar heb ik minder lagen nodig.
  • Mijn gezicht voelt wat droog aan na het gebruik van de zelfbruiner (de rest van mijn lijf niet). Dit had ik ook bij mijn vorige gezichtsbruiner van Lancome. Ik los dit op door, na het intrekken, wat hydraterende gezichtscrΓ¨me op te smeren.
  • Als je een hele gevoelige of zeer droge huid hebt, gebruik dan de Face Tan Water voor je gezicht, in plats van de Winter Skin.
  • Heb je een lichte tot medium huidskleur? Dan moet je de Winter Skin zelfbruiner hebben!

Kleine disclaimer bij de resultaatfoto’s hierboven: ik heb geprobeerd om alle foto’s op dezelfde plek, op dezelfde tijdstippen (in de ochtend) te maken, om een zo waarachtig mogelijk beeld te laten zien. Het licht is echter nooit hetzelfde in het wispelturige Holland. Maar dit is de conclusie van de foto’s: ik was spierwit en na drie dagen niet meer.


Eco by Sonya | Cacao Firming Mousse

dierproefvrije zelfbruiners

Toen ik na een week Winter Skin testen wat bruiner was geworden, durfde ik het aan: ik wilde de Cacao Firming Mousse gaan proberen. Ik had nog nooit een tanning mousse gebruikt. In tegenstelling tot de lotion zelfbruiners, moet je een mousse na een tijdje weer afspoelen. En het resultaat kan vrij intensief zijn. Dat vond ik een beetje spannend, dus uiteraard begon ik weer bij mijn benen.


Wat zit erin?

De Cacao Firming Mousse is ook geschikt voor lichaam en gezicht. De lichtgewicht mousse bevat onder andere koffie, sinaasappel, gember en mandarijn. De ingrediΓ«nten zijn natuurlijk, biologisch en veganistisch. Deze tanning mousse is alle huidtypen.


Deze mousse smeer je op je huid en vervolgens laat je het, naar gelang hoe bruin je wilt worden, 1 tot 4 uur zitten. Daarna spoel je het weer af. In de daarop volgende 48 uur ontwikkeld je tan zich. Ik liet het de eerste keer iets langer dan een uur zitten. Op de bovenste foto, met Isaya, zie je mijn tan na het testen van zowel de Winter Skin (mijn hele lichaam) als de Mousse (alleen mijn benen).

Mijn conclusie over de Cacao Firming Mousse van Eco by Sonya:
  • Het is een heel gebruiksvriendelijk product. Heel gemakkelijk in het gebruik.
  • De mousse is niet plakkerig en en voelt niet viezig.
  • Het trekt snel in (10-15 min) en geeft daarna niet af.
  • De mousse geeft helemaal niet zo’n dramatisch resultaat als ik dacht & een beetje bang voor was. Het resultaat (na 1 uur erop laten zitten) was heel natuurlijk.
  • Je krijgt geen strepen of vlekken: de teint is egaal.
  • Je wordt niet oranje: de teint is heel passend bij je eigen huidskleur.
  • Deze zelfbruiner vraagt om iets meer “planning”: ben je 1-4 uur na het smeren thuis & heb je tijd om te douchen?
  • Als je in één keer een mooie tan wilt, koop dan de Cacao Firming Mousse.
  • Gebruik eventueel een tanning mitt als je de mousse gebruikt.

Eco by Sonya | Invisible Tan

dierproefvrije zelfbruiners

De Invisible Tan van Eco by Sonya heb ik nog niet getest, omdat ik deze wil bewaren voor het echte zomerse werk. Als het een tijdje lekker weer is, ga ik deze zo nu en dan gebruiken voor een extra boost. Het is dezelfde formule als de Winter Skin dus ik heb er alle vertrouwen in dat het ook met deze lotion goed zit. Heb je een donkerdere huid dan ik, raad ik je aan deze zelfbruiner te kopen in plaats van de Winter Skin, omdat je dan gelijk goed zit.


Wat zit erin?

De Cacao Firming Mousse is tevens geschikt voor lichaam en gezicht. De lotion bevat onder andere aloe vera, avocado olie en rozengeranium. De ingrediΓ«nten zijn natuurlijk, biologisch en veganistisch. Deze zelfbruiner is specifiek voor mensen met een medium en olijfkleurige huidskleur.


Enkele algemene tips als je gaat zelfbruinen
  1. Scrub je huid de dag voordat je gaat tannen. Dit kan bijvoorbeeld met een scrub handschoen of een scrub gel.
  2. Hydrateer je huid daarna met een olie- vrije bodylotion.
  3. Als je een zeer gevoelige huid of huidproblemen hebt, probeer dan eerst een klein stukje uit (bijvoorbeeld op je been) voordat je het gelijk op je hele lijf – en al helemaal voordat je het op je gezicht – smeert.
  4. Houd er rekening mee dat overgangsplekken (van enkel naar voet, ellebogen, van polsen naar handen en knieΓ«n) lastige plekken zijn waar eerder vlekken ontstaan. Zorg dat deze plekken zijn gescrubd en gehydrateerd en bruin ze niet dubbel.
  5. Laat de zelfbruiner intrekken – trek niet gelijk je witte zomerjapon aan. De dierproefvrije zelfbruiners van Eco by Sonya hebben ongeveer 15 minuten nodig, maar mijn vorige zelfbruiner minstens een uur.