100% natuurlijke huidverzorgingsroutine | Zomer 2020

Het is tijd voor een update van mijn 100% natuurlijke gezichtsverzorging! Hoewel ik nog absoluut dol ben op alle producten uit mijn winterse skincare blog en veel van deze producten nog regelmatig gebruik, zijn er ook een aantal nieuwe 100% natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten in mijn dagelijkse routine gekomen. In deze blog laat ik een volledige “from day to night” huidverzorgingsroutine zien, met 7 hoogwaarde 100% natuurlijke merken, voor iedereen die graag groenere keuzes wil maken op het gebied van cosmetica!

Waarom 100% natuurlijk?

100% natuurlijke huidverzorging is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor je huid. De producten zijn zacht (maar effectief) en geschikt voor de (zeer) gevoelige huid. Uiteraard is alles ook dierproefvrij. Milieuvriendelijke keuzes maken kan in ieder aspect van je leven – je hoeft er niet dagelijks voor op de barricades te staan. Wat er in je beautykastje staat doet er toe. Want als steeds meer mensen overstappen op groene cosmetica, scheelt dat de planeet, de dieren Γ©n je huid veel ellende.

Natuurlijke gezichtsverzorging van dag tot nacht

Ochtend routine

‘ s Ochtends was ik mijn gezicht altijd onder de douche. Ik gebruik een konjac spons van Beauty Kitchen en de 100% natuurlijke facewash (foam) van Loveli. Een konjac spons is een fijne zero waste manier om je huid grondig, maar zachtjes te reinigen. De foam van Loveli is een heerlijk easy to use product, dat je zonder moeite en knoeien direct kunt aanbrengen op je natte huid. Het ruikt lekker, is geschikt voor de gevoelige huid en geeft je gezicht een zacht en schoon gevoel. Als ik mijn gezicht heb drooggemaakt, spray is de face mist van Loveli op mijn gezicht – een lekkere, frisse mist die net dat beetje extra verzorging geeft. Ik laat het intrekken terwijl ik mijn deo en bodylotion aanbreng. Daarna was ik mijn handen en breng ik mijn dagcrΓ¨me van INIKA organic aan. In deze blog kun je alles lezen over deze rijke, 100% natuurlijke crΓ¨me.

100% natuurlijke gezichtsverzorging
De deur uit

Als ik de deur uit ga (of in de tuin aan het rommelen ben met de meisjes) doe ik uiteraard SPF op. We gebruiken een aantal verschillende 100% natuurlijke zonnebrandproducten – zoals van Squalan, We Love the Planet, Weleda en Green People – maar voor mijn gezicht gebruik ik het allerliefst de MÁDARA SPF30 Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen. Deze zonnebrand heeft een tintje in de de zonnebrand, waardoor je een lichte dekking krijgt die kleine imperfecties verbergt en een gezonde gloed geeft aan je huid. Een soort “filter-effect” dus. Als het een erg korte nacht was, doe ik een beetje Weleda concealer onder mijn ogen. En op mijn lippen doe ik meestal een lipproduct van Weleda – de Colour Lip Balm vind ik fijn als ik naar buiten ga, omdat die een tintje heeft.

natuurlijke zonnebrand en natuurlijke concealer
Natuurlijke zelfbruiner 

Alle huidskleuren zijn prachtig. Maar ik voel me er persoonlijk in de zomermaanden prettiger bij als ik niet als een lichtgevend spook op het strand loop. Ik voel me gewoon mooier als ik in de zomer wat bruiner ben. Maar ik wil geen troep op mijn lijf smeren en ik houd ook niet van die expliciete “zelfbruiner geur”. Daarom gebruik ik graag 100% natuurlijke zelfbruiners. Ik heb de zelfbruiner van Eco by Sonya en van MADARA gebruikt de afgelopen jaren en beiden zijn dikke aanraders. Deze zomer test ik de natuurlijke & biologische self tan lotion van Green People. Ik gebruik deze op mijn gezicht en lichaam, zodat ik wat minder bleek ben. Volgende week vertel ik jullie alles over dit natuurlijke tanningproduct Γ©n andere zomerse zonproducten van Green People, want dan komt er een super toffe winactie op mijn blog & Instagram!

natuurlijke zelfbruiner gezicht
Avond routine: reiniging

Ik was mijn gezicht altijd als ik naar bed ga. Ik haal mijn zonnebrand, de vervuiling van de dag en eventuele make-up van mijn gezicht met een wasbaar wattenschijfje en mijn Micellar Rosewater van INIKA organic. De roze herbruikbare wattenschijfjes zijn van BOHBA Kids en gemaakt van bamboe stof. Voor Alela gebruik ik ook de bollendoekjes van dit mooie Instamerk. Je kunt in deze blog alles lezen over deze mooie gezichtsreiniger. Als ik make-up heb gedragen was ik mijn gezicht na met de Loveli foam, anders spoel ik het Micellar Rosewater alleen af met koud water. Daarna spray ik mijn gezicht in met de Loveli facemist.

milieuvriendelijke skincare routine
Avond routine: verzorging

Mijn natuurlijke gezichtsverzorging routine is in de avond wat uitgebreider, omdat ik nu ik 33 ben steeds meer tekenen van huidveroudering zie en graag goed voor mijn huid wil zorgen. Ik breng daarom eerst een nachtserum van Dr. Hauschka aan. Daarna de Wilde Rozen oogcrΓ¨me van Weleda, tegen de eerste lijntjes. Als ik puistjes heb, stip ik die aan met de SOS anti-puistjes gel van Weleda. Dit is echt een top product: absoluut geen gimmick, hij werkt ontzettend goed. Daarna breng ik een gezichtsolie van Dr. Hauschka aan. Die ruikt zo zalig… Hij is officieel voor de vette en onzuivere huid, maar hij werkt ook perfect voor mijn vochtarme huid.

Extra verzorging

Ik zou het eigenlijk iedere week moeten en willen doen: gezichtsmaskertjes. Maar de realiteit is dat ik er gewoon niet iedere week aan denk/ er tijd voor maak of zin in heb. Maar als ik gezichtsmaskers doe, kies ik voor dezelfde als uit mijn winterse skincare blog – van Beauty Kitchen of van Dr. Hauschka. Allebei 100% natuurlijk: de eerste is meer verzorgend en de tweede meer reinigend en beiden een prachtige aanvulling op een natuurlijke gezichtsverzorging routine.

Columns by Kari

Alle producten in deze blog zijn PR producten – de meesten zijn opgestuurd op mijn eigen verzoek en allen komen van merken die ik volledig ondersteun, vanwege hun inzet voor mens, dier en milieu. Hartelijk dank aan deze prachtige merken voor het vertrouwen!

3 thoughts on “100% natuurlijke huidverzorgingsroutine | Zomer 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.