100% natuurlijke Squalan GOLD Facial Serum | Duo Review

Vorige zomer deed ik een duo review met collega blogger Marije, van Based on Nature, over de 100% natuurlijke zonnebrand van Squalan. We waren zo onder de indruk van het merk en vonden het een leuke samenwerking dus besloten weer een nieuw product van Squalan te reviewen samen. We kozen voor de GOLD Facial Serum van het natuurlijke merk. Een zeer exclusief anti-aging serum voor je gezicht, met als key ingredient uiteraard plantaardige squalaan. In deze blog deel ik mijn ervaringen en oordeel na 5 weken gebruik en kun je uiteraard ook lezen wat Marije ervan vindt: altijd fijn om meerdere ervaringen te lezen voor je ergens in investeert!

Over Squalan

Ik gebruik de producten van Squalan nu ongeveer een jaar. In deze review kun je lezen welke producten ik heb getest en wat ik ervan vind. In de zomer gebruikte ik de zonnebrand van Squalan en dat is ook echt een aanrader.

natuurlijke zonnebrand van Squalan

Squalan is een 100% natuurlijk cosmeticamerk dat huidverzorging maakt met squalaan. Squalaan is een vetachtige substantie die door zowel mensen, dieren als planten wordt geproduceerd. Bij de geboorte is het percentage squalaan in je huid hoog, maar hoe ouder je wordt, hoe meer het afneemt. Tegen de tijd dat je de dertig bent gepasseerd, maakt je huid zo weinig aan dat huidveroudering onvermijdelijk is. Door Squalan te gebruiken, wordt deze stof weer aangevuld en komt de huid weer in balans. Squalaan zorgt voor een flexibele en soepele huid, verbetert de elasticiteit, gaat rimpeltjes tegen, hydrateert en maakt de huid weer zacht en glad. Het is zeer geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid en verzachtend bij huidproblemen als eczeem en rosacea. De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien (!) en olijven. Maar het squalaan van Squalan komt van suikerriet. De suikerriet die Squalan gebruikt is ECOCERT goedgekeurd. Het merk is 100% vegan en dierproefvrij.

Squalan GOLD Facial Serum

Het GOLD Facial Serum van Squalan is een zeer exclusief gezichtsserum dat huidveroudering tegengaat. Hoe werkt dat? Het belangrijkste ingrediΓ«nt is uiteraard squalaan. Hierboven kon je al lezen dat dit zorgt voor een flexibele en soepele huid. Wat dit serum echter zo bijzonder maakt en onderscheidt van de Squalan Pure en de Squalan Moisterizer, is de combinatie van squalaan met nog 6 heilzame, natuurlijke en plantaardige ingrediΓ«nten, waaronder Moringazaadolie, Baobab, Zeekraal en Wakame. Op de website van Squalan kun je op ieder ingrediΓ«nt direct klikken en zo lezen wat het is en wat het doet. Ik vind dat heel prettig – deze transparantie – maar ook gewoon heel interessant om meer te leren over de rijke bronnen van de natuur en wat dit onze huid, die ook gewoon onderdeel is van die natuur, kan bieden.

GOLD Facial serum anti aging

Een kleine duik in de ingrediΓ«nten 

Morgingazaadolie komt van de Moringa boom. Een hele bijzondere boom die onder andere een zuiverende werking heeft: als de boom in vervuild water staat, zuivert hij het water. Moringazaadolie is rij aan rijk aan antioxidanten, omega 3, 6 en 9, vitamine A en E, beschermt tegen vervuiling van buitenaf (een grote oorzaak van huidveroudering) en brengt zowel de droge als de vette huid in balans. Baobabzaadolie komt van de Baobabboom, ook wel de apenbroodboom genoemd. De olie van de vruchten wordt koudgeperst, waardoor alle waardevolle kwaliteiten behouden worden. Baobab staat bekend om haar hydraterende en verjongende werking. Zeekraal is een zoutwaterplant die je bijna overal ter wereld aan de kust aantreft. Je kunt het eten en het wordt in cosmetica gebruikt omdat het betaïne, antioxidanten, aminozuren en mineralen bevat die ervoor zorgen dat de huidbarrière versterkt wordt en de huid sneller herstelt na beschadigingen. Wakame is een eetbaar zeewier. Het extract uit deze bruine algen (wakapamp) bevat voedingstoffen en antioxidanten die onder andere de afbraak van collageen vertragen en de huid beschermt tegen vrije radicalen. Belangrijke eigenschappen voor een anti- aging olie dus. Wil je ook de andere 2 ingrediënten in de GOLD Facial Serum leren kennen? Lees dan hier verder!


Mijn eerste indruk

De producten van Squalan zien er altijd mooi uit: de flesjes zijn van glas en de vormgeving is minimalistisch en stijlvol. Het zijn producten die je gaat neerzet op je make-up of beauty display of in de badkamer op een mooi plankje. Mijn eerste reactie toen ik het pakketje openmaakte was dan ook iets in de trant van “oeeeeh!”. De GOLD facial serum zit in een klein (30 ml) stevig glazen flesje. De branding is prachtig, met het suikerriet van de squalaan er subtiel in verwerkt. Het dopje heeft een mooie koperkleur en zit vast aan een pipetje, waardoor je de olie goed kunt doseren. De geur is kalm en subtiel: ideaal voor iedereen die niet van hele intense of zoete geuren houdt. Bij mij roept een associatie op met de geur van bepaalde noten. Misschien is dat de Moringa die ik ruik? Ik vond het gelijk een hele prettige geur: understated, maar chique.

Squalan natuurlijke cosmetica
Hoe gebruik je de Gold Facial Serum van Squalan?

Omdat het een rijke olie is wordt aangeraden deze te gebruiken in de avond, nadat je je gezicht hebt gereinigd. Enkele druppel op je handen aanbrengen en vervolgens zachtjes in de huid van je gezicht en hals wrijven. Ik douche echter meestal in de ochtend en was sowieso iedere ochtend mijn gezicht. In de avond ben ik vaak wat luier als het gaat om mijn skincare. Door de pandemie draag ik nauwelijks make-up, waardoor ik vaak ‘s avonds mijn gezicht niet was (I know, bad habit). Daarom heb ik het serum voornamelijk gewoon overdag gebruikt en enkele dagen per week ook in de avond. Ik gebruik het in de avond in combinatie met mijn Squalan Rose Quartz roller: ideaal om je huid en gezichtsspieren te laten ontspannen na een lange dag. Hij werkt ook heel goed tegen hoofdpijn.

Mijn ervaring GOLD Facial Serum

Hoe onderscheidt dit serum zich van andere serums en gezichtsoliΓ«n? 

De GOLD Facial Serum is zonder twijfel een van de beste serums die ik ooit heb gebruikt. In dat rijtje van mijn favoriete 100% natuurlijke serums en gezichtsoliΓ«n vind je merken als Marina Miracle (Herbal Face Oil), MADARA (Deep Moisture Oil), Dr. Hauschka (Gezichtsolie), Mad Hippie (combinatie van vitamine A & C serum) en Weleda (Evening Primrose serum). De prijzen van deze producten liggen tussen de 24 en 43 euro en zijn daarmee beduidend goedkoper dan het GOLD facial serum van Squalan. Dus wat maakt deze olie bijzonder genoeg om boven mijn andere favorieten uit te stijgen?

Allereerst is huidverzorging natuurlijk heel persoonlijk. Het is afhankelijk van jouw huidtype, huidproblemen, voorkeuren en budget welke olie het beste aansluit. Zo zijn de Mad Hippie serums effectief tegen pigmentvlekken, heeft de Deep Moisture Oil van MADARA een zoete (Tropische) geur, is Marina Miracle ontwikkeld voor mensen met een atopische huid, is de gezichtsolie van Dr. Hauschka eigenlijk voor de vette en onzuivere huid en is het Primrose serum van Weleda gemaakt voor de huid vanaf de menopauze.

Wat doet het serum voor mij?

Het GOLD Facial Serum is voor alle huidtypen en bestrijdt huidveroudering, rimpels en dofheid en maakt je huid elastischer, gezonder en minder droog. De subtiele geur maakt het serum voor iedereen toegankelijk. De prijs uiteraard weer niet. Ik kom uit een periode van hevige slapeloosheid en mijn huid heeft hier flink onder geleden. Tel daar de eindeloos lijkende winter bij op (hoi sneeuw in april) en je kunt wel stellen dat mijn gezicht wat extra verzorging kan gebruiken. In de afgelopen 5 weken dat ik het serum gebruikte, waren de meest opvallende veranderingen aan mijn huid het wegblijven van puistjes en een vermindering van een beschadigd stukje huid op mijn voorhoofd. Voor mijn pigmentvlekken heeft het (nog) niks gedaan, maar dit is ook geen belofte van de olie.

Squalan Gold facial serum

Wel merk ik dat mijn gezicht de hele dag gehydrateerd en zacht aanvoelt. Het enige nadeel dat ik altijd ervaar bij gezichtsolie is dat mijn haar sneller vet wordt (want er komt altijd wel iets in mijn haar terecht) waardoor ik het iets vaker moet wassen. Ik vind de GOLD facial serum van Squalan veel sneller intrekken dan de Pure Squalan van het merk waardoor mijn huid niet vettig aanvoelt na het aanbrengen. Kortom, het enige dat mij zou tegenhouden om deze olie aan te schaffen, is de prijs. Een prijs die wat mij betreft (na deze eerste testperiode) een weergave is van de kwaliteit en effectiviteit van de olie, maar desalniettemin logischerwijs een obstakel is.

Review van Based on Nature

Wil je graag nog een review van de GOLD Facial Serum lezen voor je een keuze maakt? Lees dan de blog van Marije van Based on Nature. We hebben het serum allebei 5 weken getest waarna we los van elkaar onze onafhankelijke reviews hebben geschreven. Disclaimer: we hebben dit product mogen ontvangen van het merk om te testen. Er zaten geen voorwaarden aan dit PR product en we krijgen er niet voor betaald.


Verder lezen over 100% natuurlijke cosmetica? Ga naar mijn review van de Frankincense Healing Oil van The Ohm Collection.


Columns by Kari

One thought on “100% natuurlijke Squalan GOLD Facial Serum | Duo Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.