Squalan: 100% natuurlijke huidverzorging | Review

Een tijdje geleden ontdekte ik het merk Squalan. Squalan is 100% natuurlijk, vegan, dierproefvrij en vrij van parfum, parabenen, allergenen en conserveringsmiddelen. Wat zit er wel in? Squalaan. Wat dat precies is, dat leg ik uit in deze blog. Ik testte een aantal producten van dit inspirerende merk. Ik review de Pure Squalan, het Eye serum en de rozenkwarts gezichtsroller van Squalan. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Wat is squalaan?

Squalaan is een vetachtige substantie die door zowel mensen, dieren als planten wordt geproduceerd. Bij de geboorte is het percentage squalaan in je huid hoog, maar hoe ouder je wordt, hoe meer het afneemt. Tegen de tijd dat je de dertig bent gepasseerd, maakt je huid zo weinig aan dat huidveroudering onvermijdelijk is. Door Squalan te gebruiken, wordt deze stof weer aangevuld en komt de huid weer in balans. Squalaan zorgt voor een flexibele en soepele huid, verbetert de elasticiteit, gaat rimpeltjes tegen, hydrateert en maakt de huid weer zacht en glad. Het is zeer geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid en verzachtend bij huidproblemen als eczeem en rosacea.

De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien en olijven. Het squalaan van Squalan komt van suikerriet. WAIT, what? Haaien? Ja, haaien. Het staat er echt. Maar het squalaan van Squalan komt van suikerriet. De suikerriet die Squalan gebruikt is ECOCERT goedgekeurd.

Pure Squalan

Pure Squalan

In deze mooie glazen fles zit de pure squalaan van Squalan. 180 pompjes lang gaat hij mee, staat er op de website. Aangezien ik de Squalan producten momenteel als mijn avondroutine gebruik, betekent dit dat ik ruim 6 maanden met deze fles kan. Het is een zalige olie, die de huid diep hydrateert en ook geschikt is voor kinderen en mannen. De Pure Squalan breng je na het reinigen van je huid aan op je gezicht en hals: 2 pompjes is voldoende. De eerste paar dagen kreeg ik kleine pukkeltjes – dat krijg ik bijna altijd als ik een nieuwe dag- of nachtcrΓ¨me gebruik, dat is een vorm van ontgifting – daarna werd mijn huid er super zacht, soepel en smooth van.

Eye serum van Squalan

Eye serum van Squalan

Het oogserum van Squalan bevat 4 ingrediΓ«nten en is ontwikkeld om de huid rondom de ogen te verstevigen en wallen te verminderen. Het Eye serum heeft tevens een anti-aging werking en is voor zowel mannen als vrouwen. Ik heb het oogserum nu een maand, iedere avond gebruikt en ik ben fan. Het verzorgt en beschermt de kwetsbare en vermoeide huid onder mijn ogen. Met dit flesje doe je gemakkelijk een jaar. Je hebt echt maar een piepklein beetje per keer nodig.

Rozenkwarts Face Roller

Rozenkwarts gezichtsroller
Het mooie Body & Hair zeepje van Squalan op deze foto heb ik nog niet kunnen testen, maar kom je vast een keer tegen in een van mijn Empties posts!

Eerlijk is eerlijk: ik wilde deze in eerste instantie hebben omdat hij er zo mooi uit ziet. En dat doet hij nog steeds, maar ik ben pas echt van deze roller gaan houden toen ik ‘m ging gebruiken. De Rozenkwart Face Roller is een verademing en een verkoeling voor de huid. Het is een verkoelende gezichtsmassage, een ontspanner bij stress, een verlosser als je last hebt van hoofdpijn, een verzachter na een lange, vermoeiende dag, Bij dagelijks gebruik wordt de collageen aanmaak ook gestimuleerd, waardoor je huid sterker en soepeler wordt. En, tja, het blijft gewoon ook een mooie beauty accessoire!

Aanrader?

100%. Ik vind Squalan een heel mooi en puur merk. Het feit dat er geen troep of onnodige ingrediΓ«nten aan de producten zijn toegevoegd vind ik heel belangrijk. Verder tikken ze al mijn prioriteiten af: natuurlijk, vegan, dierproefvrij. Ook het feit dat de producten zo lang mee gaan, vind ik heel prettig. Ik kan mij vinden in alle huid claims van het merk: mijn gezicht voelt zacht, verzorgd, gevoed, soepel en glad aan. Ik vind het prettig dat de Pure Squalan ook voor kinderen te gebruiken is en tof dat alle producten voor mannen & vrouwen zijn.

Tot slot zijn de vormgeving van de flesjes en de verpakkingen heel mooi en duurzaam. De gekozen vormen zijn daarbij heel handzaam en prettig: het pompje van de Pure Squalan is ideaal en het pipetje van het Eye serum is een uitkomst. De producten zijn, door de stijlvolle verpakkingen en de rozenkwartsroller, tevens een ideaal cadeau.

Squalan 100% natuurlijke huidverzorging

Waar te koop?

De producten van Squalan zijn verkrijgbaar in de webshop van het merk.

Columns by Kari

Ad- gifted

One thought on “Squalan: 100% natuurlijke huidverzorging | Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.