Healing Oil van The Ohm Collection

The Ohm Collection is een van mijn favoriete 100% natuurlijke merken. Mijn favoriet van dit milieuvriendelijke cosmeticamerk is de deodorant poeder. En Isaya en Alela zijn weg van hun 100% natuurlijke zonnebrand, omdat deze geen witte waas achterlaat en ze de geur zo lekker vinden. Bijzondere geuren zijn de specialiteit van The Ohm Collection, als je het mij vraagt. Enorm gelaagd, uniek en gewaagd: je ruikt ze nergens anders. En nu heeft The Ohm Collection een nieuwe lijn uitgebracht met een van de meest bijzondere ingrediΓ«nten op aarde: Frankincense. Een ingrediΓ«nt met een verhaal. In deze blog vertel ik daar meer over en deel ik mijn ervaring met de helende werking van Frankincense, in de Gold Skin Healing Oil en de Healing Hands van The Ohm Collection.

Frankincense

The Ohm Collection heeft lang gezocht naar een Frankincense die duurzaam wordt gecultiveerd. 90% van de Frankincense komt uit Somalie en India. De hars van de bomen uit deze landen wordt elke 4 weken geoogst waardoor de bomen sneller doorgaan. The Ohm Collection vond een familie in Oman die de bomen enkel 1 keer in de 2 jaar oogst. Met deze Omaanse Frankincense heeft het merk de nieuwe lijn ontwikkeld, die onder andere bestaat uit de Gold Skin Healing Oil. Zoals de naam al aangeeft heeft Frankincense een helende werking. Wanneer de boom beschadiging oploopt, beschermt hij zich van nature tegen schimmels, bacteriΓ«n en ziektes van buitenaf doordat het hars de wond dichtmaakt. Het hars van de Frankinense wordt al generaties lang gebruikt tegen ontstekingen, gewrichtspijn, zwellingen en bacteriΓ«le infecties. Daarnaast staat het bekend om de wond-helende en regenererende eigenschappen.

Frankincense helende olie

De helende lijn

De helende Frankincense lijn van The Ohm Collection bestaat uit de Gold Skin Healing Oil, de Healing Hands handrem en deodorant (zowel crΓ¨me als poeder). Ook heeft The Ohm Collection Frankincense wierook. Wij branden zelf geen wierook vanuit gezondheidsoverwegingen. Maar als je graag wierook brandt, is deze optie in ieder geval een gezondere optie dan reguliere wierook, omdat het alleen gemaakt is van de hars en zodoende geen benauwdheid en luchtweg irritatie veroorzaakt. De Healing Hands gebruik ik sinds de zomer van 2020 en bevalt heel goed. Ik hoef de handcrΓ¨me maar zelden te gebruiken omdat hij echt voedt en niet uitdroogt. Ik hoef dus niet te blijven smeren als ik eenmaal begin. De deo’s uit deze lijn heb ik niet geprobeerd, omdat ik te verknocht ben aan de ‘Rose’ poeder deodorant. Maar ik was uiteraard wel heel benieuwd naar de Gold Skin Healing Oil.

natuurlijke huidverzorging

Gold Skin Frankincense Healing Oil Review

De Gold Skin Healing oil is een massage en body olie die je tevens als bad olie kunt gebruiken. Vanuit groen perspectief ben ik dol op producten die multifunctioneel zijn. Uiteraard is de olie, net als de andere producten van dit merk 100% natuurlijk. De olie is veganistisch en bevat 82% biologische ingrediΓ«nten. De Gold Skin olie is gemaakt als helende olie: om je huid te voeden, te regenereren en te laten herstellen. Ideaal voor pijnlijke gewrichten en kapotte, droge of een geΓ―rriteerde huid. Maar ook bijvoorbeeld om pijnlijke borsten mee te masseren tijdens de borstvoedingsperiode of hormonale schommelingen. Ik gebruik de Healing Oil zelf als olie na het scheren, om mijn benen te hydrateren en eventueel scheerwondjes te laten herstellen.

Mijn ervaring met de Gold Skin Healing Oil

Het allereerste dat mij opviel is de grootte van de fles: 200 ml. Dat is heel fijn, je kunt hier een flinke tijd mee doen. De fles is van glas en bevat verder minimaal plastic: hij heeft een plastic pompje en een extra beschermdopje. De fles is lila paars en staat mooi op mijn beauty kast in onze slaapkamer. Mijn geur verwachtingen bij The Ohm Collection zijn altijd hoog. De goudkleurige olie ruikt zalig. Hij doet denken aan de Frankincense Healing Hands, maar die is iets kruidiger. De Gold Skin is net zo’n interessante, diepe en weldadige geur, maar misschien iets toegankelijker. Dat is natuurlijk heel fijn voor een massage olie. Het is een geur waar ik aan blijf ruiken.

The Ohm Collection Frankincense

De Gold Skin Healing Oil is goed smeerbaar, trekt snel in en voedt de meestal droge huid van mijn benen heel goed. Ook als ik spierpijn heb (bijvoorbeeld laatst omdat ik weer eens een hele lading tegels uit de tuin had getrokken en ermee had gesjouwd, zodat we bij-vriendelijke bloemen konden terugplaatsen πŸ˜‰ gebruik ik de olie. En toen ik begon met deze review schrijven had ik een duim brace om mijn linkerhand, omdat ik mijn duimgewricht had verrekt en daarna overbelast. Ik smeerde de Healing Oil twee dagen op mijn hand, om het herstel te stimuleren. Het smeren werkte verzachtend en de geur ervaar ik als ontspannend. Na één dag smeren kon de brace af en na twee dagen was mijn duim helemaal hersteld. Natuurlijk gaat het hier om een combinatie van de brace, de olie, rust en tijd, maar ik ben heel enthousiast over het aandeel van de olie.

Aanrader

Natuurlijke cosmetica van The Ohm Collection

Ik kan in de Gold Skin en de Healing Hands, uit eigen ervaring, aanbevelen uit de Frankincense lijn van The Ohm Collection. Als je op zoek bent naar een gezonder alternatief voor wierook of naar een natuurlijke deo die geschikt is voor de gevoelige huid, neem dan ook zeker even een kijkje. De zonnebrand van The Ohm Collection is zoals ik in de intro schreef favoriet bij Isaya en Alela. Dus als je op zoek bent naar een 100% natuurlijke zonnebrand voor je kinderen (en jezelf), kijk dan even hier! Groener leven kan op ieder moment in je dagelijks leven. Het is heel gemakkelijk om te beginnen bij de producten die je iedere dag gebruikt. The Ohm Collection is wat mij betreft een hele mooie en rijke milieuvriendelijke keuze, die je huid verzorgt en je geur zintuig prikkelt.

Columns by Kari

PR producten

2 thoughts on “Healing Oil van The Ohm Collection

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.