The Ohm Collection Review

The Ohm Collection is een 100% natuurlijk skincare merk uit Nederland. De collectie bestaat momenteel uit een divers aanbod natuurlijke en biologische deodorant en ook gezichtscrèmes, handcrèmes en zonnebrandproducten. Alle producten zijn 100% natuurlijk, worden op eerlijke en duurzame wijze ontwikkeld, bevatten een hoog percentage biologische ingrediënten en zien er prachtig uit. Allemaal redenen waarom ik The Ohm Collection producten wil reviewen op mijn blog. Maar er is één ding wat het merk voor mij onderscheidt van alle andere natuurlijke merken en waarom ik vooral fan ben.

That Ohm smell

De reden dat The Ohm Collection er voor mij uitspringt zijn de geuren. Ieder product dat ik van het merk heb geprobeerd heeft een unieke en gelaagde geur – een geur die ik nog nooit ergens anders heb geroken of ook maar doet denken aan een ander product. Als ik een Neus was zou ik er vast allemaal wijze dingen over kunnen zeggen. Als leek kan ik alleen maar zeggen dat de geuren The Ohm Collection ervoor zorgen dat het niet alleen een prachtig, natuurlijk merk is, maar echt behoort tot het selecte clubje van de allerbesten. Iedere geur heeft meerde lagen, waardoor je eraan blijft ruiken, steeds weer op zoek naar een manier om de geur te definiΓ«ren. Sommige geuren zijn minder toegankelijk (voor mij), maar ze blijven allemaal fascineren. Het zijn geen simpele geuren, ontwikkeld om te pleasen. Als de geuren van The Ohm boeken waren, zouden het romans van John Irving zijn waar je in verdwijnt, in plaats van liefdesromannetjes die je in één middag uitleest op het strand.

De producten van The Ohm Collection

Deodorant

The Ohm Collection heeft crΓ¨me deo’s en poeder deodorant. De poeder komt in 10 verschillende geuren – ik koos voor Rose en deze geur is zalig. De poeder deodorants zijn, net als alle andere producten van The Ohm 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij. De basis van de deodorant is food grade zuiveringszout, aangevuld met kruidenextracten en hoogwaardige etherische oliΓ«n. Je hebt maar een heel klein beetje nodig van de poeder en het is belangrijk dat je het aanbrengt (met de hand) op een droge huid.

The Ohm Collection deodorant

De deodorant crèmes zijn beschikbaar in 6 unieke geuren, breng je ook aan met de hand en zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid. Ik heb de geur Orange Blossom gekozen, omdat ik deze geur eerder heb gehad en wist dat ik het een mooie geur vond. Ik vind de poeder echter het fijnst: deze is de hele dag werkzaam.

deodorant van The Ohm

De deo’s zijn geschikt voor vrouwen, mannen en alle andere mensen die graag deo gebruiken. Als je het lastig vindt om een geur te kiezen online, raad ik je aan om je te laten leiden door de beschrijving bij de deo’s. Alle geuren hebben een aroma therapeutische waarde en wat jou aanspreekt is waarschijnlijk wat jouw lichaam en geest goed kunnen gebruiken. Je zult je ook vast aantrokken voelen tot een bepaalde kleur: ik heb me daar ook rustig in laten meevoeren en geen seconde spijt gehad van mijn keuzes.

Hancreme

Ik denk dat iedereen wel de nodige lading handcrΓ¨me heeft gebruikt de afgelopen maanden, met al dat covid-schrobben. Chemische handcrΓ¨me is net als Labello: als je eenmaal begint heb je steeds maar meer en meer en meer nodig. Je huid raakt er aan verslaafd. Een goed natuurlijk product verzorgt het tijdelijke ongemak en onvermogen van het huid om het alleen te doen, herstelt dat natuurlijke vermogen vervolgens en zorgt ervoor dat je huid het daarna weer zelf kan doen. Voor mij doet de Healing Hands crΓͺme van The Ohm dat. Ik heb de geur Sacred Frankincense. Een kruidige, volwassen geur. De handcrΓ¨me bevat 90% biologische ingrediΓ«nten (100% natuurlijk), komt in een flesje met een pompje en is dus makkelijk in gebruik.

Handcreme van The Ohm Collection
Zonnebrand

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik niet uitgepraat raak over het belang van zonnebrand. Als je net als ik een dertiger bent, ken je het liedje vast wel: “If I could give you one tip for the future, subscreen would be it”. Maar echt, ook als het bewolkt of voorjaar is en je “nu toch nog niet verbrandt” of als je “toch nooit verbrandt”, is het wijs heel belangrijk om te smeren. Waarom? Je huid loopt niet alleen schade op als je verbrandt: je huid raakt altijd beschadigd! Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een zonnebrand die zowel UVB als UVA bescherming biedt. UVB straling zorgt ervoor dat je huid verbrandt. Maar tot wel 95% van de straling die ons bereikt is UVA. Je verbrandt niet, maar je huid beschadigt wel, tot diep in het DNA, waardoor huidveroudering en kanker op de loer liggen. Hier kun je meer lezen over UVA en UVB.

100% natuurlijke zonnebrand non nano

Behalve UVA en UVB bescherming, is het belangrijk om te kiezen voor een 100% natuurlijke zonnebrand. Zonnebrand met natuurlijke filters weerkaatsen het zonlicht: ze leggen een laagje op de huid. Chemische filters dringen door Γ­n de huid en absorberen UV straling. Ze zijn niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen, omdat ze sneller huidirritatie veroorzaken. En omdat deze chemische filters in je bloedbaan terecht komen, kunnen ze de hormoonbalans verstoren. Daarbij zijn deze zonnebrandproducten schadelijk voor het milieu en giftig voor koraal. De meeste van deze producten zijn ook nog eens getest op dieren, waardoor je eigenlijk te maken hebt met een product dat voor zowel mens, dier als aarde schadelijk is. Natuurlijke zonnebrand is dat in principe niet: behalve dat deze zonnebrand beter is voor jou (en voor kinderen) is het ook veel minder schadelijk voor het koraal en al het andere zeeleven. Als je wilt weten waarom het zo ontzettend belangrijk is om koraalriffen te beschermen, lees dan even dit. Maar echt, want het is een tipping point dat we niet willen bereiken.

Maar goed.

Ik waarschuwde al dat ik niet uitgepraat raak over dit onderwerp πŸ˜‰ Je kwam hier voor een review over de zonnebrand van The Ohm Collection. Ik heb de Sun Safe Natural Sunscreen met SPF30 (UVA+UVB protection) getest. Het is een lastige voor mij. In het flesje (met pompje) vind ik de zonnebrand lekker ruiken, op mijn huid niet. Natuurlijke geuren zijn altijd een interactie tussen de ene natuur (jij) en de andere natuur (het product), dus het kan voor jou anders zijn. Maar deze geur is voor mij geen match. Het is voor mij ook geen geschikte gezichtszonnebrand, want hoewel hij geen enorme witte laag achterlaat, word ik wel wat bleker in mijn gezicht door de natuurlijke filters.

Ik gebruik deze 100% natuurlijke zonnebrand dus graag voor de rest van mijn lijf en voor de meisjes: zij vinden de geur wel heel lekker. De zonnebrand is non nano dus reef & ocean safe. En hij is redelijk scherp geprijsd voor een natuurlijke zonnebrand dus dat is ook zeker een voordeel.


Een groene stap

Ik vind het een prachtig merk en ik beveel de producten met liefde aan. Ik hoop alleen dat The Ohm Collection nog één groene stap gaat zetten de komende tijd. De flesjes zijn allemaal gemaakt van plastic en hebben plastic doppen. Hoewel de doseer doppen en de formaten ideaal zijn, hoop ik dat er een plastic vrije omschakeling gaat komen! Bijvoorbeeld in de vorm van tubes van aluminium, krijt, bioplastic of gerecycled plastic of herbruikbare potjes. De poeder deodorant komt in een plastic vrij blikje, maar bevat wel een plastic tussen element om te doseren. Met een heldere gebruiksaanwijzing en/of instructiefilmpjes kan die plastic doseer dop weg.

Columns by Kari

PR producten

3 thoughts on “The Ohm Collection Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.