Empties, deel 28: opgebruikte Weleda producten

Het is weer tijd voor een nieuwe Empties post. Weer eentje met alleen maar Weleda producten. De vorige was 5 maanden geleden en inmiddels hebben we weer een flinke stapel producten van het 100% natuurlijke merk opgebruikt. In deze blog laat ik zien welke dat zijn, welke favoriet waren en welke we opnieuw zullen aanschaffen. Ben je op zoek naar milieuvriendelijke cosmetica voor jou en je gezin? Lees dan gauw verder!

Milieuvriendelijke cosmetica van Weleda

Ik gebruik al ruim tien jaar Weleda producten en toen ik moeder werd vijf jaar geleden werd dat alleen maar meer. De babylijn van het 100% natuurlijke cosmetica merk is namelijk heel erg goed. Geen chemische troep, alleen maar puur natuur. Daarnaast ook: eerlijke handel, geen dierproeven en producten die echt goed werken en lekker ruiken. De afgelopen 5 maanden hebben we weer een stuk of 17 producten van het milieuvriendelijke cosmetica merk opgebruikt. Hieronder kun je lezen welke ik aanraad voor wie en waar je ze kunt kopen.

100% natuurlijke olie
milieuvriendelijke cosmetica

De oliΓ«n van Weleda zijn zalig, allemaal. Ik gebruik ze als massageolie en om de droge huid van mijn benen mee te verzorgen. Mijn favorieten zijn Granaatappel en Lavendel. Maar ook de Arnica Massageolie is onmisbaar als je last hebt van spierpijn of gewoon een fijne, 100% natuurlijke massageolie zoekt. Voor de meisjes vond ik in de eerste babymaanden de Calendula olie echt onmisbaar voor massages en badjes. De oliΓ«n zijn ook stuk voor stuk mooie cadeaus om te geven.

Shampoo voor groot & klein
weleda shampoo

Zoals ik al schreef is de babylijn van Weleda heel erg goed. De billenbalsem bijvoorbeeld, is onmisbaar als je een luier dragend kindje hebt. De shampoo- en douchecrème gebruikten we ook al jaren en prikt niet in de oogjes. We zijn nu overgestapt op een vast blok Calendula zeep voor de meiden, omdat deze plastic vrij is verpakt. De Pluimgierst shampoo (voor volwassenen) vond ik fijn en lekker ruiken. We gebruiken nu echter shampoo bars, om ons plastic verbruik in de douche nog meer te verminderen.

Skin food love
Skin food van Weleda

Mijn vrouw en ik zijn allemaal groot fan van de Skin Food lijn van het milieuvriendelijke cosmetica merk. De Skin Food gezichtscrΓ¨me light is mijn “terugkeer crΓ¨me” – als ik even geen producten hoef te testen, gebruik ik de Skin Food light als dagcrΓ¨me. Mijn vrouw verslindt met name de Body Butter potten (ook een fijne milieuvriendelijke cosmetica cadeautip!) en we gebruiken allebei de lip balm. Het enige nadeel van de lip balm vind ik dat het doseren wat lastiger gaat en dat je aan het einde niet alles meer eruit krijgt. Ik knip ‘m dan open, maar ik zou graag een andere verpakking zien voor de Skin Food Lip Balm.

Milieuvriendelijk douchen
milieuvriendelijke cosmetica

Eigenlijk vind ik alle showen gels en shower crèmes van Weleda fijn. Mijn favoriet is de Lavendel, maar deze Limited Editions waren ook heerlijk. De Forest Harmony vond ik het lekkerst ruiken. De mini die we hebben opgebruikt is Sea Buckthorn (Duindoorn): een zalige, frisse en verfrissende geur! Ook hier geldt weer: dikke aanrader, maar omdat we zoveel mogelijk plastic vrij proberen te gebruiken, kiezen we nu voor de vaste zepen. Bijvoorbeeld de vaste lavendel plantenzeep!

100% natuurlijke tandpasta voor groot & klein
natuurlijke tandpasta

We gebruiken nu tandpasta tabletten, maar daarvoor altijd de tandpastas van Weleda, zowel voor ons zelf (Ratanhia) als voor de meiden (Kindertandpasta). Isaya zei laatst dat ze een andere tandpasta wil dan die van Weleda, dus ik ga even op zoek voor haar naar een 100% natuurlijk alternatief.

Natuurlijke en zuiverende room spray
natuurlijke room spray

De zuiverende Room Sprays van Weleda vind ik een absolute aanrader. Ik gebruik ze al bijna 2 jaar. Iedere ochtend als ik wakker word, sla ik de dekens om, zet ik het raam een kwartiertje open en daarna spray ik met een Room Spray. Deze zuiveren de lucht en geven de slaapkamer (of toilet/badkamer/huiskamer, wat je wilt!) een lekkere geur. Mijn favoriet is (uiteraard weer) ontspannende Lavendel, maar de Fresh en Vitality sprays zijn ook zeker lekker.

Groen smeren voor groot & klein
milieuvriendelijke cosmetica

De gezichtsverzorging van Weleda is ontzettend goed en divers. Er is een lijn voor:

  • baby’s en kleine kinderen (Calendula)
  • de jonge huid (voor tieners en twintigers: Iris)
  • de onzuivere huid (tegen puistjes werkt met name de SOS gel ontzettend goed)
  • de gevoelige huid (Amandel)
  • voor eerste lijntjes (Wilde Rozen – dat is mijn lijn)
  • vanaf 40 jaar (Granaatappel – een van mijn favoriete geuren)
  • de rijpere huid (Evening Primrose – ruikt zΓ³ lekker)
  • Skin food: voor alle leeftijden

Wij hebben een Iris crème en een Calendula crème opgebruikt de afgelopen maanden. De Calendula crème gebruikte ik een beetje voor de meisjes, maar vooral voor mezelf: voor droge plekjes op mijn handen en door mijn foundation heen als ik een droge huid had.

100% natuurlijke deodorant
natuurlijke deodorant

Als je milieuvriendelijke cosmetica gaat gebruiken is deo natuurlijk een belangrijk overstap product. Een 100% natuurlijke deo vinden die bij je past kan een zoektocht zijn. Hier vind je een aantal van mijn favorieten die goed werken. Deze Granaatappel roldeo van Weleda staat er ook zeker tussen! Ik gebruik momenteel echter een plastic vrije deo van We Love the Planet en een poeder deo van The Ohm Collection.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat affiliatie links

2 thoughts on “Empties, deel 28: opgebruikte Weleda producten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.