De Nieuwe Weleda Room Sprays voor een Zuivere Lucht

Je weet het, als Weleda iets nieuws uitbrengt wil ik natuurlijk even snuffelen, proberen en genieten. De nieuwste producten van dit 100% natuurlijke cosmetica merk zijn zuiverende room sprays. Een beetje out-of-the-box voor een cosmetica merk, want eens een keer geen skincare en dus extra leuk. De zuiverende room sprays van Weleda komen in drie geuren: Fresh, Relax en Vitality. In deze blog vertel ik je over de geuren, waar je ze voor kunt gebruiken, waar je ze kunt kopen en wat ik ervan vindt.

First things first – voor de zwangeren onder ons!

Even een korte disclaimer vooraf, omdat je dit moet weten voor je de sprays koopt. Weleda is een 100% natuurlijk merk, dus de producten zijn gezond voor mens, dier en milieu. Maar deze room sprays worden afgeraden tijdens de zwangerschap, vanwege de hoge concentratie etherische oliΓ«n en de soort etherische oliΓ«n die zijn gebruikt. Bepaalde etherische oliΓ«n, zoals rozemarijn, worden namelijk afgeraden tijdens de zwangerschap. Ook voor kinderen jonger dan 3 en borstvoedende vrouwen worden de sprays in principe niet aangeraden om deze reden. Onder die laatste categorie val ik, dus wij gebruiken de sprays niet in de ruimtes waar Alela (direct) ligt. Maar dat leg ik later uit als ik vertel hoe wij ze wel gebruiken! De etherische oliΓ«n zijn overigens biologisch gecertificeerd (ECOCERT).

De Weleda Zuiverende Room Sprays

Zoals ik al zei komt de spray in drie geuren:

  • Relax: een ontspannende geur, die je kunt herkennen aan de paarse verpakking
  • Fresh: een frisse geur, die je kunt herkennen aan de groene verpakking
  • Vitality: een activerende geur, die je kunt herkennen aan de oranje verpakking

De spray- flesjes in de verpakkingen bevatten 50 ml. De sprays zijn ontwikkeld om de lucht te zuiveren. De luchtkwaliteit is helaas niet al te best. Buiten, maar ook zeker in huis of op kantoor. In Nederland ben je in de koudere maanden zoveel binnen, dan is het goed om stil te staan bij de kwaliteit van de lucht die je inademt. De etherische oliΓ«n in deze room sprays zuiveren de lucht. Daarbij hebben de drie verschillende geuren nog een eigen, specifiek effect op je welzijn.

Relax helpt je te ontspannen en bevordert de nachtrust. Deze geur is opgebouwd uit sinaasappel, lavendel, bergamot en marjolein.

Fresh helpt om vrijer te ademen en kan je bijstaan tijdens de eerste tekenen van verkoudheid. Deze geur is opgebouwd uit citroen, eucalyptus, zilverspar en rozemarijn.

Vitality geeft je energie, verkwikt en vitaliseert. Deze geur is opgebouwd uit akkermunt, sinaasappel, citroen en rozengeranium.

Lees ook: 7 dingen die je moet weten over Weleda

Hoe gebruiken we het & wat vinden we ervan?

Ik heb de afgelopen weken de zuiverende room sprays met de geuren Fresh en Relax getest. Aan de Vitality spray heb ik even in de winkel gesnuffeld.

De Relax spray sprak mij natuurlijk het meest aan: alles met ontspanning & lavendel vind ik heerlijk. Deze geur is dan ook wat mij betreft een absolute aanrader. Ik spray deze zuiverende room spray ‘s ochtends, als we de slaapkamers verlaten, in het rond. Ik zorg ervoor dat de slaapkamers goed kunnen ventileren gedurende de dag. Ik vind het een fijn idee dat de ventilatie en de spray overdag “aan het werk” zijn voor ons, terwijl wij ons ding doen. Als we dan ‘s avonds in bed kruipen doen we dat in een (iets) schonere lucht.

De Fresh spray bevat rozemarijn, een etherisch olie die gemarkeerd staat als onveilig tijdens de zwangerschap. Dus deze gebruiken we alleen in het gasten/benedentoilet. Alela komt hier uiteraard niet. Maar zo blijft alles wel lekker ruiken. Ik vind deze geur minder lekker dan de Relax geur, maar het is wel een echte aanrader voor de wc en badkamer omdat het zo’n frisse geur is. Spray ‘m bijvoorbeeld in de badkamer voor je gaat douchen!

Aan de Vitality geur heb ik alleen gesnuffeld in de winkel, maar die komt er nog zeker bij, want hij is heerlijk. Scherper, maar ook veel interessanter dan de Fresh geur. Inderdaad activerend en dat geeft mij direct een blij gevoel. Mijn vrouw volgt momenteel een master naast haar werk en studeert vaak thuis hierdoor. Deze geur zal perfect zijn voor haar werkkamer.

Waar kun je het kopen?

Bijvoorbeeld bij de natuurwinkel of Holland & Barret – vaste verkooppunten van Weleda. Maar uiteraard ook online. Ze kosten €12,99 per stuk.

Koop de Relax Zuiverende Room Spray

Koop de Fresh Zuiverende Room Spray

Koop de Vitality Zuiverende Room Spray

Columns by Kari

9 thoughts on “De Nieuwe Weleda Room Sprays voor een Zuivere Lucht

  1. He Kari,

    Wat een fijn geschreven blogje weer:)
    Fijn is die relax spray he, wij genieten er ook intens van thuis! Leuk dat je ook al die Fresh geprobeerd hebt, ik denk dat ik de Vitality nog ga aanschaffen ! Goed voor het concentreren tijdens het schijven van blogs haha πŸ˜‰

    Xx
    Marije

    1. O yes! That would be amazing, we love them. They do not recommend them however in rooms with tiny humans. So we use them only in spaces where Alela isn’t staying while the spray is active! x Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.