7 dingen die je moet weten over Weleda

Gisteren was ik op een super leuk blogger event van Weleda Nederland. Het was Alela’s eerste event. Ze was heel zoet en sliep lekker in de draagdoek. Het kantoor van Weleda in Zoetermeer is verre van een “gewoon” kantoor. Behalve dat er ook productie plaats vindt, van geneesmiddelen en zelfzorgproducten van Weleda, wordt het gebouw omringt door een prachtige tuin. Deze wildernis staat vol met bloemen en planten die worden gebruikt voor de producten van Weleda. We kregen een rondleiding, binnen en buiten, een leuke geurworkshop en een heerlijke biologische maaltijd. Ik ben een hoop te weten gekomen over het merk en deze 7 dingen moet jij ook zeker weten over de natuurlijke huidverzorging van Weleda.

1. Weleda is 100% natuurlijk

Weleda producten worden – al bijna 100 jaar! – gemaakt met 100% natuurlijke ingrediΓ«nten. Dat is heel bijzonder: er zijn niet veel cosmetica merken die dat kunnen beweren. Weleda gelooft dat de natuur ons alles kan bieden wat we nodig hebben. Door hun biologisch dynamische manier van planten telen wordt de kracht van de natuur zo volledig mogelijk benut. Weleda heeft het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica: NATRUE.

Lees ook: De nieuwe Reinigingsmousse van Weleda

Fijn, ingrediΓ«nten uit de natuur, maar je kunt niet eindeloos blijven nemen van de natuur: je moet ook teruggeven. Die samenwerking vraagt om een nauwe balans. Zo is het kantoor in Zoetermeer klimaat neutraal, worden alle reizen, vluchten en andere activiteiten gecompenseerd en wordt in de compostplaatsen tuin- en productieresten met veel zorg verwerkt totΒ vruchtbare compost. Die compost wordt vervolgens weer gebruikt in de tuin. Zo is de kringloop rond.

2. Weleda is dierproefvrij

Weleda test haar ingrediΓ«nten nooit op dieren en geeft ook nooit opdracht aan anderen om op dieren te testen. Omdat Weleda haar producten in China verkoopt moeten we de kritische vraag stellen of ze dan wel echt cruelty free zijn. In Mainland China zijn diertesten namelijk verplicht. Echter, sommige producten, zoals tandpasta, vallen buiten die wetgeving. Dit zijn de producten die Weleda daar verkoopt. Je kunt er dus van uit gaan dat er geen dierenleed heeft plaatsgevonden voor de producten van Weleda.

Lees ook: Natuurlijk & Dierproefvrij van A tot Z

3. Weleda is niet 100% vegan

Hoewel Weleda meer dan 90 veganistische producten heeft, zijn niet alle producten vegan. In sommige producten zit lanoline en/of bijenwas. Zowel de wolvet als de bijenwas wordt met veel zorg voor het welzijn van de dieren gewonnen. Ik gebruik de babyproducten, die bovenstaande ingrediΓ«nten bevatten, met een gerust hart. Het enige product van Weleda dat ik even oversla is de scheeremulsie, want deze bevat geitenmelk. Iedereen kan hierin zijn of haar eigen keuze maken. Zoals ik al zei is een heleboel andere natuurlijke huidverzorging van Weleda wel 100% vegan.

Lees ook: De Nieuwe Lip Balms van Weleda

Op de website van Weleda kun je precies zien wat er in ieder product zit. Ze zijn heel open en transparant over en trots op hun ingrediΓ«nten. Bij ieder product staat ook aangegeven of het vegan is of niet.

4. Weleda betaalt en vraagt een eerlijke prijs

Gisteren spraken we op het event over de prijzen van Weleda. Als je een gezichtscrΓ¨me van Weleda vergelijkt met een gezichtscreme van een niet-natuurlijk en niet-dierproefvrij merk, ligt de prijs iets hoger (gemiddeld 15 euro bij Weleda tegenover gemiddeld 10 euro bij een merk als L’oreal). Maar ik vind het die paar euro meer 100% waard.

Ten eerste kun je de vergelijking met merken als L’oreal eigenlijk niet maken. Weleda maakt gebruik van natuurlijke ingrediΓ«nten die goed zijn voor je huid, je gezondheid, de natuur en het dierenwelzijn. Dat natuurlijke huidverzorging iets meer kost, is logisch. Daarbij voelt Weleda een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die niet gedreven wordt door enkel winst: ze betalen boeren en handelaren altijd een eerlijke prijs.

5. Weleda is niet alleen voor baby’s en sporters

De meeste mensen kennen Weleda of van de babyverzorgingslijn of van de Arnica (sport)massageolie. En hoewel ik je deze producten zeker aanbeveel, moet je ook echt bij de andere natuurlijke huidverzorging van Weleda kijken. Weleda heeft een hele grote lijn gezichtsverzorging, voor de jonge huid, dgevoelige huid, de eerste lijntjes en de rijpere huid. Denk aan serums, dag- en nachtcrèmes, oogcrèmes en lippenbalsem. Verder heeft Weleda een heleboel soorten & geuren doucheproducten, bodylotions, massageoliën, hand- en voetverzorging, deodorant en zepen.

Lees ook: De Nieuwe Zonverzorging van Weleda

Daarnaast heeft Weleda shampoo’s, conditioners en haaroliΓ«n.Β Ook voor zwangere vrouwen, kinderen en voor mannen bestaat er een speciale lijn. Tot slot is er ook nog de zelfzorglijn, met van alles en nog wat aan drankjes, sprays, druppels en tabletten voor een veelheid aan klachten en ongemakken.

SHOP HIER WELEDA PRODUCTEN ONLINE

6. Weleda geeft rondleidingen in hun tuin

Het kan nog heel even en anders doe je het volgend jaar: van mei tot en met september kun je de tuin van Weleda, in Zoetermeer, bezoeken voor een rondleiding. Wij hebben deze rondleiding gisteren gekregen en ik kan je vertellen: dat is gaaf. De tour buiten werd verzorgd door een super stoere tuinvrouw die heel veel weet over alle planten, bloemen, bijen en wormen in de tuin. Je voelt de zorg en liefde voor de natuur en als je nog ergens twijfelde over natuurlijke huidverzorging begrijp je na deze rondleiding waarom het zoveel beter is dan al die chemische meuk. Echte aanrader.

7. Ik ben fan van Weleda

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik fan ben van de natuurlijke huidverzorging van Weleda. De afgelopen maanden heb ik al veel van mijn Weleda favorieten gefeatured op Columns by Kari. De komende tijd zul je op mijn Instagram & blog nog meer reviews voorbij zien komen van allerlei soorten Weleda producten. Dus volg, subscribe, like als je niks wilt missen!

Columns by Kari

4 thoughts on “7 dingen die je moet weten over Weleda

  1. Hi Kari,

    Wat een leuk artikel heb je weer geschreven! Veel geleerd bij Weleda πŸ™‚ ! En was een gezellige middag, leuk om je te ontmoeten. Geniet van de lekkere producten in deze wellness maand πŸ˜‰

    Liefs Marije

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.