De Nieuwe Weleda Milde Reinigingsmousse | Review

Weleda heeft niet stil gezeten dit jaar, als het gaat om de lancering van nieuwe producten. In het voorjaar verschenen bijvoorbeeld de colour lip balms en de zonverzorgingslijn Als groot Weleda fan wil ik het natuurlijk allemaal even uitproberen. Zo ook de nieuwe Weleda Milde Reinigingsmousse. In deze blog review ik dit nieuwe skincare product van Weleda! Benieuwd of het wat voor jou is? Lees dan gauw verder.

Huidige Weleda Favorieten

Ik gebruik dagelijks Weleda producten. Ik houd van de geur, van het feit dat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en dat het dierproefvrij is. Een paar van onze huidige favorieten zijn de arnica massage olie, de Lavendel ontspanningsolie, de Calendula tandpasta voor Isaya, de skinfood, de colour lip balm, de zonnebrand, de aftersun, de lavendel douchegel, de calendula gezichtscrème en de amandel bodylotion. Tijd om te kijken of de nieuwste lancering, de Weleda Milde Reiningsmousse, ook in dit rijtje van favorieten terecht komt!

De Weleda Milde Reinigingsmousse

Wat is het?

Het is een mousse, waarmee je je gezicht kunt reinigen. De mousse zit in een flesje met een pompje (150 ml): met een druk op de pomp komt het schuimende product eruit en kun je het direct aanbrengen op je natte gezicht. Geen gedoe dus met zeep & water dat via je handen in je mouwen drupt, maar heel gemakkelijk te gebruiken bij de wasbak. De Weleda milde reinigingsmousse bevat natuurlijke etherische oliën van citroen, lavendel en sinaasappel.

Hoe werkt het?

Het is een milde mousse, maar belooft een grondige dieptereiniging. Het houdt tevens de vochtbalans van de huid op peil. De mousse verwijdert zowel makeup als overtollig talg. Je brengt het ‘s ochtends en ‘s avonds aan op een vochtige huid, masseert het zachtjes in je gezicht (ogen vrij laten) en spoelt het weer af met water.

Voor wie is het?

Voor mensen met een normale en gemengde huid. Het is een mild product, dus ook zacht voor de gevoelige huid. Het product is vegan, dus geschikt voor veganisten.

Hoe ruikt het?

De Weleda milde reinigingsmousse heeft geen typische “Weledageur”. Iedereen die Weleda producten gebruikt, weet wat ik daarmee bedoel. Ondanks dat alle producten anders ruiken, is er die kenmerkende, rijke, kruidige Weleda geur, waaraan je hun producten kunt herkennen. Dat heeft deze mousse dus niet. Dat vind ik wel jammer en was even wennen. De geur is overigens wel fris en absoluut niet vies.

Hoe voelt het?

Heel zacht. Het is echt een zacht product: het is heel fijn om aan te brengen op je huid, masseert prettig in je gezicht en voelt zijdezacht aan. Ook direct na het afspoelen voelt je gezicht zacht aan. 30 seconden later trekt mijn huid wel een beetje – een droog gevoel – maar dat verdwijnt als ik de rest van mijn skincare routine uitvoer.

Wat kost het?

De Weleda Milde Reinigingsmousse kost €11,50 bij de Drogist.nl.

Eindoordeel

Groot pluspunt vind ik hoe zacht het product is. Het is echt heel mild voor de huid. Een andere grote plus vind ik het feit dat het een mousse is: dat is zoveel fijner en gemakkelijker in gebruik dan een gel of lotion. Het pompje is perfect. Je kunt er heel goed mee doseren – aan 1 pompje per wasbeurt heb je genoeg, waardoor het product lang mee gaat. De mousse reinigt mijn gezicht goed: als ik erna met een wettenschijfje en toner over mijn gezicht ga, komt er geen vuil of makeup meer vanaf. En natuurlijk vind ik het fijn dat het natuurlijke ingrediënten bevat en geen chemische troep. Tot slot ben ik altijd blij met de prijzen van Weleda: het is een van de betaalbare natuurlijke merken, waardoor het voor veel mensen een optie wordt om voor natuurlijke, dierproefvrije producten te kiezen.

Minpuntjes vind ik de geur (ik wil die Weledageur!) en het trekkerige gevoel na gebruik. Ik mis nog iets hydraterends in deze mousse. Hopelijk komt Weleda ook met een mousse voor de droge huid.

Aanrader?

Yes. 6 pluspunten tegenover 2 minpunten, maakt dit product tot een aanrader. Als je op zoek bent naar een natuurlijke, milde, betaalbare gezichtsreiniger, dan raad ik je de nieuwe Weleda Milde Reinigingsmousse zeker aan!

Columns by Kari

6 thoughts on “De Nieuwe Weleda Milde Reinigingsmousse | Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.