100% Natuurlijke & Dierproefvrije Dagelijkse Huidverzorging Routine | 2019

Vaak vertellen mensen me dat ze graag natuurlijke huidverzorging willen gaan gebruiken maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. “Wat is nou goed? Wat raad je me aan? Waar moet ik beginnen? Wat moet ik precies kopen? En waar?”. Daarom deze blog. Ik deel mijn huidige complete, dagelijkse huidverzorging routine. Dat betekent gezichtsreiniging, gezichtsverzorging, zonnebescherming en gezichtsmaskers. De producten zijn 100% natuurlijk is en dierproefvrij. En heerlijk!

Waarom natuurlijke huidverzorging

Ik gebruik natuurlijke huidverzorging om vier simpele redenen.

  • In natuurlijke huidverzorging zitten geen onnodige chemische ingrediΓ«nten die je huid uitdrogen of beschadigen en in je bloedbaan komen en zo je hele hormoonhuishouden overhoop gooien. Gewoon puur natuur.
  • Natuurlijke huidverzorging is beter voor het milieu: de ingrediΓ«nten, het productieproces en de verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk en er zitten geen microbeads in.
  • Alle natuurlijke huidverzorging die ik gebruik is dierproefvrij. Dat betekent dat zowel de ingrediΓ«nten als het eindproduct niet op dieren zijn getest. Er hebben ook geen dierproeven plaatsgevonden door derden.
  • De natuur bezit hele bijzondere, verzorgende en geneeskrachtige ingrediΓ«nten. Zoveel weldaad en rijkdom. Wij zijn onderdeel van de natuur dus het is voor mij heel logisch dat het antwoord (verzorging, genezing, voeding) ook in de natuur zit. Daarbij ruiken natuurlijke producten vaak zalig!

Dus, kort samengevat: ik gebruik natuurlijke huidverzorging omdat het beter is voor mens, dier en aarde en omdat de natuur ons veel te bieden heeft.

Disclaimer

Als je mijn blog volgt weet je dat ik veel meer verzorgingsproducten gebruik dan ik in deze blog benoem. Ik wilde het echter overzichtelijk houden voor jullie. Dus ondanks dat ik 4 verschillende toners, 3 verschillende lipbalms en 6 verschillende maskers gebruik, heb ik er steeds voor 1 gekozen om in deze skincare routine te featuren. Die keuze is gebaseerd op combinatie van kwaliteit, prijs, gebruiksgemak en effectiviteit. Dat neemt niet weg dat ik nog veel andere favorieten heb. Maar als je je huidverzorgingsroutine wilt vergroenen, kun je er zeker van zijn dat deze producten een goede keuze zijn!

Reiniging

natuurlijke huidverzorging

Mijn oog makeup verwijder ik met de Dr. Hauschka Oog Make-up Remover. Snel, effectief en Dr. Hauschka is een van mijn all time fave natuurlijke cosmetica merken. Hier lees je waarom. Vervolgens verwijder ik mijn foundation en overige make-up met het SO’ BIO Γ©tic miccelair water. Dit product is 99% natuurlijk en bevat argan olie, hyaluronzuur, kamille en plantaardige glycerine voor hydratatie, versteviging, kalmering en bescherming. Ik reinig mijn gezicht met de Weleda Milde Reinigingsmousse. Weleda is altijd een goed idee: ook 100% natuurlijk, super goede kwaliteit en een zachte prijs.

Verzorging

natuurlijke huidverzorging

Nadat ik mijn gezicht heb gewassen met de foam van Weleda gebruik ik de toner van MÁDARA. Een heerlijk, frisse en verzorgende tonic die je huid schoon en zacht aan laat voelen. Na toner is het tijd voor gezichtscrème. Overdag is dat momenteel de Weleda Skin Food Light. Een briljante creme waar je ontzettend veel mee kan. Voor de nacht gebruik ik de nachcrème van MÁDARA: een niet al te vette, maar toch voedende verzorging. De MÁDARA producten zijn 99% natuurlijk, 100% vegan en dierproefvrij.

Als oogcrΓ¨me gebruik ik de SO’BIO Γ©tic anti-aging contour cream. Ook uit de argan lijn en zo rijk en hydraterend. Ideaal. Als lipbalm raad ik de Dr. Hauschka lippenverzorgingsstift aan. Dit is een hele fijne lipbalm die je lippen zacht en gehydrateerd laat aanvoelen en je lippen niet uitdroogt (zoals veel chemische lipbalms wel doen!).

Bescherming

natuurlijke huidverzorging

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. If I could give you one tip for the future, sunscreen would be it. Smeer je in met zonnebrand. Iedere dag. Wel met een natuurlijke filter uiteraard. Deze van {SIMPLE as that} geeft je geen witte snoet.

Maskers

natuurlijke huidverzorging

In de categorie maskers moet ik er toch wel echt twee aanraden. Eentje als peeling masker en eentje als ontspannend, verzorgend masker. Ze zijn compleet verschillend, maar vullen elkaar perfect aan. Het MÁDARA peel mask, met natuurlijke AHA, gebruik ik één keer per week (opgebouwd tot 10 minuten). Een peelmask is nodig om het natuurlijke proces van je huid, waarbij oude huidcellen worden afgestoten en nieuwe worden aangemaakt, te ondersteunen. Het helpt tegen huidveroudering, pigmentatie, verstopte poriën en puistjes en geeft je een hele zachte huid.

Het Dr. Hauschka Vitaliserende Masker werkt ook aan onzuiverheden, maar op een zachtere manier. Ik laat dit masker 20 minuten zitten. Het kalmeert mijn huid en geeft het tegelijkertijd een opfrisser. Het is een van de fijnste maskers die ik ooit heb gebruikt en is zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Opfrisser

natuurlijke huidverzorging

Ik ben zo gek (en ook wel een beetje trots) op dit product. Want ik heb het zelf gemaakt! Deze heerlijke homemade Face Mist met 100% ingrediΓ«nten van Natural Heroes is ideaal als opfrisser en als setting spray voor je make-up. Als je wilt weten hoe ik deze DIY face mist heb gemaakt, check dan deze blog!

Columns by Kari

Dit artikel bevat enkele affiliate links.

4 thoughts on “100% Natuurlijke & Dierproefvrije Dagelijkse Huidverzorging Routine | 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.